Тест

Саундбар DALI Katch One

DALI-Katch-One

Останніми роками кількість саундбарів, що з’явились на ринку, перевершило всі розумні межі. Телевізійні екрани стають все тоншими, що не найкращим чином впливає на якість звучання. Тому використання звукової панелі — доволі поширене рішення для покращення звуку телевізора. А поява незвичних моделей завжди привертає увагу. Один з таких оригінальних саундбарів — DALI Katch One.

 

 

DALI-Katch-One

 

 

Корпус і передня перегородка вилиті з АБС-компаунда з додаванням скловолокна. Використання такого композиту дозволило отримати доволі жорстку і міцну конструкцію, яка оптимізує рух повітряного потоку від динаміків і спрямовує звук в бік слухача, а також з легкістю витримує серйозний внутрішній тиск, який створюють динаміки.

Всього в саундбарі встановлено 10 драйверів, чотири з яких — пасивні радіатори, які допомагають чотирьом басовикам створювати необхідний опір. Останні являють собою неглибокий НЧ-динамік із таким же максимальним лінійним зміщенням діафрагми як у аналогічного традиційного вуфера. У них спеціально розроблене шасі, перевернута мембрана і особлива паукоподібна підвіска. Вивернутий назовні конус дифузора діаметром 35 дюймів виконаний із алюмінієвої мембрани з пилезахисним ковпачком з м’якої тканини.

Точний розрахунок і застосування оригінальної підвіски дозволили вуферам разом з пасивними радіаторами рухати вагомий об’єм повітря навіть на частотах середнього діапазону. Кожний пасивний радіатор оснащений 4,5-дюймовим металевим дифузором. Як і НЧ-драйвери, радіатори розміщені на протилежних сторонах корпусу точно один навпроти одного.

 

За високочастотний діапазон в Katch One відповідають два надзвичайно легких твітера з м’якими, виготовленими з тканини куполами діаметром 21 мм, які знаходяться ближче до краю передньої панелі. Компактність однак не стала на заваді зберегти їм більшу площину, а відповідно і досягнути більшої глибини в області частот середнього діапазону без спадів АЧХ. Випромінювачі організовані в 2,5-смугову схему з частотами розподілу на 250 і 2500 Гц.

 

 

DALI-Katch-One

 

 

За живлення цього набору драйверів відповідає модуль підсилювачів класу D із замкнутим зворотним зв’язком, який видає по 50 Вт на канал. Цифрова обробка сигналу використовується для активного кросовера, а підсилювачі безпосередньо зв’язані з динаміками. Заявлений частотний діапазон — від 46 до 25 000 Гц.

Всі фізичні роз’єми заховані в ніші на задній панелі корпусу, отож скористатися ними доведеться лише один раз при установці саунд­бару. Розмістити саундбар можна безпосередньо на стіні під телевізором за допомогою стильних шкіряних ремінців. Однак це не єдиний спосіб інтегрувати DALI Katch One в інтер’єр. Передбачено кріплення на стіні за допомогою прихованих отворів на задній частині корпусу. Також саундбар можна розмістити на горизонтальній поверхні з використанням комплектних ніжок з натурального дерева, які мають вигляд циліндриків з вирізом у верхній частині. Візуально ніжки припідіймають модель, надаючи їй легкості, і водночас слугують для обмеження небажаних вібрацій.

Для підключення джерел сигналу в DALI Katch One передбачені роз’єм HDMI з підтримкою ARC (Audio Return Channel), два цифрових оптичних входи, а також роз’єм міні-джек 3,5 мм. Бездротові можливості обмежені Bluetooth версії 4.0 з підтримкою кодеків AAC і aptX. А для підключення зовнішнього саундбару передбачений монофонічний вихід на роз’ємі RCA.

Для керування всіма функціями саундбару можна скористатися як клавішами, які знаходяться на верхній панелі корпусу, так і невеликим пультом ДУ. На верхній панелі знаходиться кнопка включення і п’ять кнопок керування: гучність, перемикання входів, Bluetooth і кнопка еквалайзера, який включає в себе запрограмовані варіанти звукового поля, розраховані для прослуховування музики і перегляду кінофільмів.

Два режими обробки сигналу — Широкий (Wide) і Зфокусований (Focus) — забезпечують всесторонню діаграму направленості звуку: перший наповнює кімнату потужним звуком, другий — пропонує зфокусоване і дуже лінійне відтворення звуку, необхідне для отримання якісних частот середнього діапазону.

Саундбар DALI Katch One випускається в трьох забарвленнях: повністю білому (Ivory White), повністю чорному (Iron Black) та білому з сірою пилезахисною решіткою (Mountain White). Фронтальна частина виконана з акустично прозорої тканини.

При прослуховуванні ми оцінювали як загальну якість звучання, так і здатність створити достатній рівень звукового тиску. Робота у складі мультирумної або стерео­фонічної системи конструкцією моделі не передбачена. Саме тому ми оцінювали її як власне саундбар, тобто основним матеріалом був звуковий супровід до фільмів. Музичні композиції, відтворювані бездротовим способом із смартфона, також були присутніми в тестовій програмі.

Потужний звук в такому маленькому і витонченому  — чи не найсильніше враження, яке отримуєш від DALI Katch One.

 

 

 

При тестуванні використовували:

iPhone 8

Телевізор LG OLED65C9PLA

 

При тестуванні використовували:

Henry Mancini — Moon River — The Best of Henry Mancini

DALI Katch One

 

 

Характеристики

Частотний діапазон (±3 дБ), Гц: 46–25 000

Макс. звуковий тиск, дБ: 101

Частота кросовера, Гц: 250/2500

Кількість смуг: 2,5

Твітер, мм: 2 × 21

НЧ-динамік, дюйми: 4 × 3,5

Акустичне оформлення, дюйми: пасивний радіатор, 4 × 4,5

Максимальна потужність підсилювача, Вт: 4 × 50

Тип підсилювача: клас D

Входи: HDMI 2.0 (ARC), 2 × TosLink, 3,5-мм міні-джек

Виходи: RCA на сабвуфер, USB (сервісний)

Підтримка Bluetooth: 4.0, AAC, aptX

Споживання в режимі очікування, Вт: <0,5

Вага, кг: 3,7

Розміри, мм: 164 × 860 × 69

 

 

Оцінки

Дизайн……………………………………9

Технологія………………………………8

Конструкція і виконання…………9

Комутація……………………………….8

Звук………………………………………..8

Ціна/якість……………………………..7

Вердикт………………………………….8,2

 

 

 

 

Автор публикации

не в сети 1 месяц

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий