Тест

Саундбар TCL TS9030 RAY•DANZ

Резюме

Не те, щоби цей звук був безгрішним, але в поєднанні з ціною це може бути гарним придбанням, яке довершить формування домашнього кінотеатру в простий лаконічний та недорогий спосіб.

 

Роздрібна ціна: €460

 

Деякі спостерігачі вважають TCL виробником, що поставив за мету «наздогнати та перегнати» Samsung. Цією звуковою компактною системою для домашнього кінотеатру з рефлекторною технологією Ray·Danz китайський гігант демонструє справжню амбітність вийти на перші щаблі найкращих відомих брендів.

 

Назва та номер TS9030 говорить про топ-позицію в лінійному рядку. Це комплект саундбар + бездротовий сабвуфер. Розміром 105 см в довжину і висотою 5,8 см RAY·DANZ оптимально пасує до 55-дюймових телевізорів, хоча з більшими чи меншими телевізорами також не виглядатиме потворно. Конструкцією не передбачені динаміки зі стельовою, або висотною орієнтацією, тож можливості для розміщення збільшуються.

 

Зовнішній вигляд дещо незвич­ний — акустика не «зашита» по всій довжині: динаміки розташовані лише в центральній частині і ховаються за темно-сірою тканиною. Корпус зроблено з якісного глянцевого пластику; ліва та права частини корпусу вигнуті таким чином, що створюють склепінчасті арки, які виглядають зайвими порожнечами на фронтальній панелі та  викликають питання: чому так мало місця для динаміків, за що маємо платити?

 

 

Саундбар TCL TS9030 RAY•DANZ обзор цена

 

 

Знявши верхню кришку, зазирнемо всередину: на лицьовій частині один твітер плюс широкосмуговий динамік з двома такими ж — ліворуч та праворуч, що розташовані на торцях під кутом приблизно 80° відносно фронтальної панелі, фактично лівий дивиться в ліву стіну і назад, правий — в праву і назад. Нарахували всього… 4 динаміка, що сильно здивувало нас. Ще центральна частина вміщує всю електроніку, антивибраційний компонент, захищені акустичні кабелі та блок живлення. Виглядає компактно, але невелика вага та вміст спантеличили — чого чекати від цього девайса?

 

У свою чергу лівий та правий динаміки своїми випромінювачами впираються під гострим кутом в арочну порожнечу саундбара, створюючи так звані акустичні лінзи, які є фішкою цієї моделі і мають не лише декоративне, а й певне конструктивне значення. Це звукові дефлектори, які скеровують звукові хвилі спочатку на стіни, а потім від них — на слухача. В цьому суть рефлекторної технології RAY·DANZ.

 

 

TCL TS9030 RAY•DANZ обзор саундбара

 

 

Маємо вхід HDMI 2.0 для консолі чи програвача Ultra HD Blu‑ray, HDMI-ARC для підключення до телевізора, оптичний вхід та порт USB, який може бути використано для USB-накопичувача для прослуховування музики, хоча це і не дуже практично: сам порт розташований на задній стінці під кришкою — разок під’єднатися нескладно, але щоразу — незручно.

 

Шукати музичні файли можна через дисплей на звуковій панелі. Також в наявності Chromecast, AirPlay 2 та Bluetooth, завдяки чому відтворення музики стає зручнішим. Вхід HDMI здатний опрацьовувати поширені на сьогодні формати HDR: Dolby Vision, HDR10, HDR10+ та HLG. Відносно оточуючих кодеків: Dolby TrueHD та Dolby Atmos підтримуються, а DTS — ні. Аудіоформат PCM, звісно, також підтримується.

 

Підключення та налаштування системи відбулося за ліче­ні секунди. Завдяки підтримці Chromecast та AirPlay 2, з’єднання з мережею також легке та інтуїтивно зрозуміле. Додаток Google Home швидко знайшов RAY·DANZ, після чого ми підключилися до своєї мережі Wi‑Fi. Керувати панеллю можна як через телефон, так і безпосередньо через блок управління на самій панелі, хоча в комплекті йде дуже зручний пульт ДК.

 

 

TCL TS9030 RAY•DANZ цена и характеристики

 

 

Щоб послухати, як звучить система, ми взяли деморолики Dolby Atmos. Чотири невеличких динаміка в поєднанні з сабом дали цілком прийнятний результат. Ширина звукової сцени доволі широка, а бокові звукові дефлектори в поєднанні з програмним забезпеченням DSP демонструють помітний 3D-ефект.

 

Кіноефекти за допомогою саба (рух транспорту, стрілянина, тріск скла тощо) дійсно реалістичні, а от діалоги та деякі музичні композиції (голос зокрема) звучать дещо «пластмасово».

 

Загалом, попри названі недоліки, звукова панель нас вразила як новаційною технологією при чотирьох динаміках, так власне і звуком. Не те, щоби цей звук був безгрішним, але в поєднанні з ціною це може бути гарним придбанням, яке довершить формування домашнього кінотеатру в простий лаконічний та недорогий спосіб.

 

 

TCL TS9030 RAY•DANZ 2020 тест

 

 

 

Технічні характеристики

 

Принцип роботи: 3.1

Потужність, Вт: 4 × 60 + 1 × 300

Комутація: 1 × HDMI-In (eARC), 1 × HDMI-Out, 1 × оптичний цифровий, USB, Bluetooth, міні-роз’єм

Розміри звукової панелі, мм: 1050 × 58 × 110

Вага саундбара, кг: 2,6

Розміри сабвуфера, мм: 240 × 420 × 240

Вага сабвуфера, кг: 5,5

 

 

Pro

Масштабний звук в кіно

Інноваційна конструкція з акустичними лінзами

Приваблива ціна

Contra

Не підтримує DTS

Незручно розташований порт USB

 

Оцінки

Дизайн………………………. 8

Технологія…………………. 9

Конструкція та виконання    8

Комутація………………….. 7

Звук………………………….. 8

Ціна/якість…………………. 9

Вердикт………………….. 8,0

 

Автор публикации

не в сети 1 месяц

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий