Категории: Новости

CES 2024: новини Hi-Fi

З 9 до 12 січня в американському Лас-Вегасі відбулася щорічна виставка споживчої електроніки Consumer Electronics Show (CES). Колись виставка CES була представницьким майданчиком для Hi-Fi, де ентузіасти аудіо з усього світу збиралися, щоб показати найновіші та найкращі динаміки, програвачі, лампові підсилювачі та іншу екзотику високого класу.

Однак за останнє десятиліття виставка перетворилась на демонстрацію найкращих телевізорів разом із робототехнікою, штучним інтелектом, оздоровчими приладами, гаджетами та електромобілями – це лише деякі з категорій, які домінували на CES 2024. І все ж таки можна було зустрітись з рядом брендів-виробників гучномовців, які демонструють нові продукти. Чи означає це, що Hi-Fi повернувся на CES як життєво важлива категорія, що визначає шоу? Напевно, казати це передчасно. Ймовірність побачити на виставці найкращі динаміки Bluetooth, найкращі звукові панелі та найкращі навушники є набагато більшою.

Focal

Focal представляє на CES 2024 лінійку високоякісної домашньої акустики Aria Evo X. Завдяки оновленим технологіям і зовсім новому оздобленню ці колонки піднімаються на більш високий рівень з погляду звуку та дизайну. Французький бренд розробив цю лінійку як продовження філософії Aria – забезпечити чисте задоволення від прослуховування, пропонуючи найкращу акустику у своїй категорії.

До складу Aria Evo X входить одна компактна поличкова колонка (Aria Evo XN°1), три витончені підлогові колонки (N°2, N°3, N°4) і центральний канал (Aria Evo X Center). Як і лінійка гучномовців Aria 900, випущена в 2013 році, Aria Evo X створена для відтворення високоякісного звуку.

Sonus Faber

На честь 40-річчя італійської компанії, що виробляє неймовірно розкішні та дорогі акустичні системи, система Suprema 2.2 віддає шану двом історичним лінійкам акустичних систем компанії: Guarneri та Stradivari. Крилоподібні колонки-вежі Suprema з вуглецевого волокна, дерева та твердого алюмінію, обробленого на верстаті з ЧПУ, оснащені вісьмома фронтальними динаміками та двома випромінювачами із зворотною динамікою. Передня частина кожної колонки Suprema прикрашена фірмовою шкіряною панеллю Sonus Faber, виготовленою італійським меблевим брендом Poltrona.

Сабвуфери до акустичної системи розроблені для оптимального відгуку низьких частот незалежно від того, де вони розташовані по відношенню до основних колонок. Кожен оснащений двома 15-дюймовими низькочастотними динаміками з частотною характеристикою від 16 Гц до 30/80 Гц, залежно від того, як працює кросовер. Це найвишуканіший High End на CES 2024.

McIntosh

На CES 2024 компанія McIntosh викликала неабиякий успіх, представивши свій новий моноблочний підсилювач потужності MC2.1KW потужністю 2000 Вт, який, як кажуть в компанії, є одним із найпотужніших на сьогоднішній день.

MC2.1KW складається з трьох окремих модулів, з’єднаних один з одним: одного вихідного модуля і двох модулів живлення, кожен з яких містить підсилювач потужністю 1000 Вт. На передній панелі вихідного модуля красується знаковий синій індикатор рівня гучності McIntosh. Передні панелі всіх трьох блоків виконані із глянсового чорного скла, і всі вони мають спеціальне маркування на честь 75-річчя бренду спереду та зверху.

Також на виставці був представлений масивний активний сабвуфер PS2K, оснащений чотирма 13-дюймовими низькочастотними динаміками та чотирма підсилювачами потужністю 500 Вт; максимальна потужність пристрою ‒ 2000 Вт. Він має регульовані фільтри низьких і високих частот, фільтри параметричного еквалайзера, контроль рівня та регулювання фази. Стінки корпусу надзвичайно товсті, що забезпечує максимальну жорсткість і низький рівень вібрації.

NAD

Нормуючий підсилювач Streaming DAC Masters M66 BluOS — це революційний Hi-Fi компонент, який поєднує в собі ЦАП аудіофільського класу з багатокімнатним музичним стримером високої роздільної здатності. Завдяки Dirac Live Room Correction і Dirac Live Bass Control його елегантний дизайн і яскравий 7-дюймовий сенсорний екран випромінюють якість і клас.

SVS

Американський виробник гучномовців SVS зайняв центральну позицію на CES, облаштувавши павільйон у центральному залі Las Vegas Convention Center серед телевізорів та безлічі інших гаджетів. Нова серія Ultra Evolution складається з моделей Ultra Evolution Titan, Ultra Evolution Pinnacle, Ultra Evolution Tower, Ultra Evolution Bookshelf і Ultra Evolution Nano. Флагман лінійки Ultra Evolution Titan представляє новий для компанії дизайн з м’яко вигнутою перегородкою. Масив із п’яти динаміків включає 1-дюймовий високочастотний динамік із алмазним покриттям в центрі, подвійні 4,5-дюймові композитні середньочастотні динаміки зі скловолокна та чотири 6,5-дюймові активні НЧ-динаміки у примусово-збалансованій конфігурації. Усі колонки доступні з покриттям Piano Gloss Black, Piano Gloss White і Black Oak Veneer.

Вперше випущена у 1970 році, L100 стала найбільш продаваною акустичною системою JBL. У 2023 році компанія повернула L100 до життя у формі JBL L100 Classic — вірного ретро, створеної за допомогою сучасної акустичної інженерії.
LS100 Classic покрита дерев’яним шпоном Satin Walnut, що й оригінал, і має аналогічний 12-дюймовий білий дифузор з чистої целюлози, 5,25-дюймовий дифузор із чистої целюлози з полімерним покриттям і 1-дюймовий твітер з титановим куполом. Найважливіше те, що колонка має чорні, темно-помаранчеві та темно-сині вінтажні решітки Quadrex, а також низькі підставки для колонок JS-12.

Samsung

Акустика Music Frame, яку Samsung показала на виставці CES, безсумнівно, має крутий і розумний дизайн. Це плоский динамік, який чудово вписується в дружній дизайн Samsung The Frame TV. Колонка може служити автономним динаміком Wi-Fi, який прилягає до стіни, або їх пару можна розташувати на стіні за диваном в якості бездротових тилових динаміків Dolby Atmos у поєднанні з сумісним телевізором Samsung або звуковою панеллю.

Kanto Audio

Представлені в Лас-Вегасі нові гучномовці ORA4 від канадського виробника Kanto Audio базуються на успіху нещодавно випущених настільних динаміків ORA. Це високопродуктивні динаміки потужністю 70 Вт із Bluetooth 5.0, входом USB-C із підтримкою 24 біт/96 кГц, аналоговим лінійним входом RCA та виходом для сабвуфера з вбудованим автоматичним кросовером на 80 Гц, який пропускає верхні і низькі частоти, що забезпечує повну інтеграцію з активним сабвуфером, таким як Kanto Audio SUB8. Порт USB Type-C дозволяє користувачам підключати безліч аудіоджерел до ORA4, включаючи iPhone 15, пристрої Android, цифрові аудіопрогравачі, ПК, Mac тощо.

Нові гучномовці ORA4 оснащені окремими підсилювачами класу D, забезпечуючи динамічне звучання з плавною, точною частотою.

Panasonic

Panasonic анонсувала свою нову компактну поличкову акустичну систему SC-PM270, розроблену для забезпечення високоякісного звуку в будь-якому середовищі.

Акустична система оснащена 10-см повнодіапазонними динаміками з фазоінверторними портами для комфортної передачі 20 Вт стереозвуку. Завдяки внутрішньому підсилювачу та парі окремих динаміків компактний SC-PM270 працює надзвичайно добре. Використовуючи вбудований Bluetooth, SC-PM270 може відтворювати аудіо з вашого смартфона або планшета по бездротовій мережі.

Функція Bluetooth Remaster допомогає компенсувати звукові частоти, які втрачаються при бездротовій передачі. SC-PM270 також має високоякісний стерео FM-тюнер і вбудований програвач компакт-дисків. Крім того, USB-підключення додає ще один варіант, який відповідає вашим перевагам від прослуховування.

Audio Pro

На виставці представлена флагманська колонка «все в одному» компанії Audio Pro із серії C, виконана в мінімалістичному скандинавському дизайні з чистими лініями та чіткими гранями. Знімний тканинний гриль створює дуже затишне відчуття, яке притаманне усім продуктам бренду. У цю досить компактну колонку вклали величезні 190 Вт потужності. Підсилювачі розгойдують пару дюймових твітерів і низькочастотний динамік діаметром 16,5 см.

За необхідності до C20 можна підключити зовнішній сабвуфер. Дві C20 можна налаштувати як стереопару за допомогою програми Audio Pro або через Apple AirPlay 2 ‒ те ж саме можна сказати і про включення колонок в систему мультирум. Звернемо увагу, що навіть у такому суцільному цифровому рішенні є місце аналоговому звуку, так як на борту у C20 ‒ вбудований фонокоректор. Також для підключення доступна оптика, Bluetooth та лінійні входи. Вбудований ЦАП здатний обробляти сигнал 24 біт/96 кГц.

Автор публикации

не в сети 30 минут

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019
Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.

Автор

Последние Новости

Pioneer розширює лінійку AVR новими 7.2-канальними та 5.2-канальними ресиверами

Pioneer, бренд, яким зараз керує VOXX Consumer, представив дві нові моделі інтегрованих аудіо/відео ресиверів VSX-835…

32 минуты тому

Klipsch Flexus звукова система на базі Onkyo

Звукова система Klipsch Flexus Sound System – це перший продукт для домашніх розваг, який народився…

46 минут тому

DALI PHANTOM E-WR нова серія вбудованих динаміків

DALI PHANTOM E-WR: переосмислення нестандартної інсталяції завдяки вдосконаленій аудіотехніці. DALI, світовий лідер у виробництві високоякісних…

1 час тому

Нове покоління сабвуферів від PSB Speakers

На виставці ISE 2024 у Барселоні компанія PSB Speakers представила сабвуфер SubSeries BP8. Це перша…

1 месяц тому

Найновіші моделі JBL та JBL Synthesis на ISE 2024

На виставці Integrated Systems Europe (ISE) 2024, яка нещодавно відбулась у Барселоні, HARMAN Luxury Audio…

1 месяц тому

CES 2024: новини авто

З 9 до 12 січня в американському Лас-Вегасі відбулася щорічна виставка споживчої електроніки Consumer Electronics…

2 месяца тому