Категории: Авто

Автоакустика Meridian в автомобілі Kia EV9 2024 року

Новий розкішний позашляховик Kia EV9 топ-класу стане одним із перших автомобілів, оснащених звуковою системою Meridian. Автоакустика була розроблена та налаштована спеціально для унікальних звукових характеристик салону електричного автомобіля.

Kia EV9 буде представлено в Європі, Азії та США в 2024 модельному році. Захоплююче акустичне відчуття всередині автомобіля покращується завдяки унікальній системі, розробленій британськими піонерами Meridian Audio після ретельного дослідження вимог до електромобілів. У системі з 14-ти динаміків використовується набір власних технологій обробки цифрового сигналу, оптимізованих для цього «напрочуд складного» акустичного середовища, як вважає Meridian.

Позашляховик EV9, який працює тільки на електроприводі, є третім автомобілем Kia, який використовує технологію Meridian, після розкішного спортивного седана K8 та преміального електричного кросовера EV6. З цінами, що починаються від 80 000 доларів США, EV9 переміщує амбітний глобальний бренд у пряму конкуренцію з визнаними виробниками автомобілів класу люкс.

Рішення, за словами виконавчого директора Meridian Audio Бьюкенена, полягає в тому, щоб перенести фокус з апаратного забезпечення на програмне забезпечення, керуючи акустичним середовищем за допомогою фірмових алгоритмів цифрової обробки сигналу Meridian, а потім накладаючи додаткові технології DSP, щоб адаптувати звук до вимог конкретного автомобіля, смаків і вподобань пасажирів транспортного засобу. Meridian зазвичай повторно інвестує близько 15 відсотків доходу в дослідження, причому значна частина зосереджена на програмному забезпеченні для оптимізації та адаптації аудіосигналу в певному середовищі прослуховування.

Читайте також: Meridian Audio DSP9 активна підлогова акустика

Інженери Meridian вибрали та адаптували набір технологій DSP для EV9. Meridian RE-Q інтелектуально й непомітно оптимізує аудіосистему відповідно до акустики салону автомобіля, тоді як Meridian Digital Precision максимізує співвідношення сигнал/шум, зберігаючи природний ритм виконання.

Meridian Horizon, технологія підвищення мікшування, забезпечує багатоканальне аудіо як з двоканального стерео, так і з рідного вмісту 5.1, безперебійно забезпечуючи відчуття об’ємного звучання разом із керуванням центральним зображенням і рівнем навколишнього середовища для користувача. Meridian Intelli-Q Data-Driven Equalization психоакустично оптимізує відтворення аудіо, реагуючи на зміну характеру акустичного середовища в автомобілі зі зміною швидкості автомобіля.

Для EV9 було обрано сабвуфер під відкритим небом (OCS), оскільки він усуває потребу у великому корпусі. Звичайні корпуси вимагають значного об’єму при установці та можуть створювати резонанси та брязкіт. Вони також обмежують розширення частоти та час. Комбінація OCS і власних методів налаштування Meridian усунула ці проблеми, забезпечивши те, що компанія описує як «виняткову продуктивність басів, яка є швидкою, точною та глибокою для всіх позицій сидіння».

Незважаючи на те, що Meridian найбільше відома своїми продуктами для кінотеатрів Hi-Fi та об’ємного звуку, які вибирають для найрозкішніших резиденцій у світі та супер-яхт, вимогливе середовище в автомобілях відкриває можливості для досвіду компанії. Meridian зосереджується на новаторських DSP та інших технологіях програмного забезпечення, які підтримуються глибокими інженерними можливостями в області електроніки, апаратної інтеграції та налаштування системи.

Автор публикации

не в сети 33 минуты

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019
Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.

Автор

Последние Новости

Pioneer розширює лінійку AVR новими 7.2-канальними та 5.2-канальними ресиверами

Pioneer, бренд, яким зараз керує VOXX Consumer, представив дві нові моделі інтегрованих аудіо/відео ресиверів VSX-835…

35 минут тому

Klipsch Flexus звукова система на базі Onkyo

Звукова система Klipsch Flexus Sound System – це перший продукт для домашніх розваг, який народився…

48 минут тому

DALI PHANTOM E-WR нова серія вбудованих динаміків

DALI PHANTOM E-WR: переосмислення нестандартної інсталяції завдяки вдосконаленій аудіотехніці. DALI, світовий лідер у виробництві високоякісних…

1 час тому

Нове покоління сабвуферів від PSB Speakers

На виставці ISE 2024 у Барселоні компанія PSB Speakers представила сабвуфер SubSeries BP8. Це перша…

1 месяц тому

Найновіші моделі JBL та JBL Synthesis на ISE 2024

На виставці Integrated Systems Europe (ISE) 2024, яка нещодавно відбулась у Барселоні, HARMAN Luxury Audio…

1 месяц тому

CES 2024: новини Hi-Fi

З 9 до 12 січня в американському Лас-Вегасі відбулася щорічна виставка споживчої електроніки Consumer Electronics…

2 месяца тому