Категории: Новости

Wharfedale представляє нові гучномовці серії Aura

Британська компанія Wharfedale випустила свою третю серію гучномовців Aura, яка базується на серії Elysian. Розробники кажуть, що нова серія забезпечує флагманський рівень звуку за доступною ціною.

Серія Aura складається з двох моделей на підставці (Aura 1 і Aura 2) і двох підлогових моделей (Aura 3 і Aura 4), а також двох центральних динаміків для домашніх кінотеатрів.

Для серії Elysian компанія Wharfedale розробила діафрагми для низьких і середніх частот, виготовлені з власної плетеної скловолоконної матриці, щоб відповідати точності перехідних процесів і ефективності високочастотного пристрою AMT. Вони мають малу масу та високу міцність із додаванням високопластичного покриття.

Двосмугова модель Aura 1 коштує 1500 фунтів стерлінгів і поєднує в собі високочастотний динамік AMT і 130-мм динаміком середніх/низьких частот, забезпечуючи таким чином заявлену чутливість 86 дБ і номінальний опір 6 Ом. Більша трисмугова модель Aura 2 (2000 фунтів стерлінгів) розділяє баси та середні частоти 150-мм та 100-мм динаміками відповідно та має чутливість 88 дБ. На підлогових моделях використовується той самий 100-мм середньочастотний динамік, що й у Aura 2, у поєднанні з подвійними басовими динаміками – 130-мм в Aura 3 та 150-мм в Aura 4. Чутливість наведена як 88 дБ та 89 дБ із номінальним опором 6 Ом та 4 Ом. Aura 3 коштує 3000 фунтів стерлінгів, а Aura 4 – 4000 фунтів стерлінгів.

Корпуси доступні в чорному, білому кольорі і у оздобленні шпоном волоського горіха.

Під лакованим і відполірованим покриттям знаходиться сендвіч з деревини різної щільності для мінімізації резонансу корпусів. Це багатошарова конструкція під назвою PROS (система оптимізації резонансу панелей).

Вся серія Aura включає технологію Wharfedale SLPP (Slot Loaded Profiled Port,  профільований порт фазоінвертора із слотовим завантаженням). Суть її полягає в тому, щоб потік повітря під високим тиском і з високою швидкістю відповідним чином узгоджувався з низьким тиском повітря в кімнаті шляхом розподілу повітряного потоку через серію щілин спрямованого вниз порту.

Для моделей Aura 1 і Aura 2 передбачені підставки для розміщення динаміків на ідеальній для прослуховування висоті. Підставки виготовлені з МДФ з акустичним демпфуванням і високовуглецевої сталі для запобігання небажаним ефектам вібрації та відбиття звуку. Вони коштують £900 і £1000 за пару відповідно.

Додаткову інформацію про серію гучномовців Wharfedale Aura можна переглянути за посиланням.

Автор публикации

не в сети 11 минут

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019
Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.

Автор

Последние Новости

Pioneer розширює лінійку AVR новими 7.2-канальними та 5.2-канальними ресиверами

Pioneer, бренд, яким зараз керує VOXX Consumer, представив дві нові моделі інтегрованих аудіо/відео ресиверів VSX-835…

13 минут тому

Klipsch Flexus звукова система на базі Onkyo

Звукова система Klipsch Flexus Sound System – це перший продукт для домашніх розваг, який народився…

27 минут тому

DALI PHANTOM E-WR нова серія вбудованих динаміків

DALI PHANTOM E-WR: переосмислення нестандартної інсталяції завдяки вдосконаленій аудіотехніці. DALI, світовий лідер у виробництві високоякісних…

50 минут тому

Нове покоління сабвуферів від PSB Speakers

На виставці ISE 2024 у Барселоні компанія PSB Speakers представила сабвуфер SubSeries BP8. Це перша…

1 месяц тому

Найновіші моделі JBL та JBL Synthesis на ISE 2024

На виставці Integrated Systems Europe (ISE) 2024, яка нещодавно відбулась у Барселоні, HARMAN Luxury Audio…

1 месяц тому

CES 2024: новини Hi-Fi

З 9 до 12 січня в американському Лас-Вегасі відбулася щорічна виставка споживчої електроніки Consumer Electronics…

2 месяца тому