Авто

Автоакустика Meridian в автомобілі Kia EV9 2024 року

Автоакустика Meridian в автомобілі Kia EV9 2024 року

Новий розкішний позашляховик Kia EV9 топ-класу стане одним із перших автомобілів, оснащених звуковою системою Meridian. Автоакустика була розроблена та налаштована спеціально для унікальних звукових характеристик салону електричного автомобіля. 

Звукова система Meridian 2024

Kia EV9 буде представлено в Європі, Азії та США в 2024 модельному році. Захоплююче акустичне відчуття всередині автомобіля покращується завдяки унікальній системі, розробленій британськими піонерами Meridian Audio після ретельного дослідження вимог до електромобілів. У системі з 14-ти динаміків використовується набір власних технологій обробки цифрового сигналу, оптимізованих для цього «напрочуд складного» акустичного середовища, як вважає Meridian.

автоакустика в електромобілі Kia EV9 огляд

Позашляховик EV9, який працює тільки на електроприводі, є третім автомобілем Kia, який використовує технологію Meridian, після розкішного спортивного седана K8 та преміального електричного кросовера EV6. З цінами, що починаються від 80 000 доларів США, EV9 переміщує амбітний глобальний бренд у пряму конкуренцію з визнаними виробниками автомобілів класу люкс.

Рішення, за словами виконавчого директора Meridian Audio Бьюкенена, полягає в тому, щоб перенести фокус з апаратного забезпечення на програмне забезпечення, керуючи акустичним середовищем за допомогою фірмових алгоритмів цифрової обробки сигналу Meridian, а потім накладаючи додаткові технології DSP, щоб адаптувати звук до вимог конкретного автомобіля, смаків і вподобань пасажирів транспортного засобу. Meridian зазвичай повторно інвестує близько 15 відсотків доходу в дослідження, причому значна частина зосереджена на програмному забезпеченні для оптимізації та адаптації аудіосигналу в певному середовищі прослуховування.

Читайте також: Meridian Audio DSP9 активна підлогова акустика

Автоакустика Meridian огляд

Інженери Meridian вибрали та адаптували набір технологій DSP для EV9. Meridian RE-Q інтелектуально й непомітно оптимізує аудіосистему відповідно до акустики салону автомобіля, тоді як Meridian Digital Precision максимізує співвідношення сигнал/шум, зберігаючи природний ритм виконання.

Meridian Horizon, технологія підвищення мікшування, забезпечує багатоканальне аудіо як з двоканального стерео, так і з рідного вмісту 5.1, безперебійно забезпечуючи відчуття об’ємного звучання разом із керуванням центральним зображенням і рівнем навколишнього середовища для користувача. Meridian Intelli-Q Data-Driven Equalization психоакустично оптимізує відтворення аудіо, реагуючи на зміну характеру акустичного середовища в автомобілі зі зміною швидкості автомобіля.

Для EV9 було обрано сабвуфер під відкритим небом (OCS), оскільки він усуває потребу у великому корпусі. Звичайні корпуси вимагають значного об’єму при установці та можуть створювати резонанси та брязкіт. Вони також обмежують розширення частоти та час. Комбінація OCS і власних методів налаштування Meridian усунула ці проблеми, забезпечивши те, що компанія описує як «виняткову продуктивність басів, яка є швидкою, точною та глибокою для всіх позицій сидіння».

електромобіль Kia EV9 2024 року

Незважаючи на те, що Meridian найбільше відома своїми продуктами для кінотеатрів Hi-Fi та об’ємного звуку, які вибирають для найрозкішніших резиденцій у світі та супер-яхт, вимогливе середовище в автомобілях відкриває можливості для досвіду компанії. Meridian зосереджується на новаторських DSP та інших технологіях програмного забезпечення, які підтримуються глибокими інженерними можливостями в області електроніки, апаратної інтеграції та налаштування системи.

Автор публикации

не в сети 17 минут

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий