Авто Новости

Afeela EV футуристичний електромобіль від Sony та Honda

Afeela EV футуристичний електромобіль від Sony та Honda

Технологічна корпорація Sony та автовиробник Honda цього року об’єдналися, щоб створити прототип електромобіля нового покоління. Вперше Afeela EV був представлений на виставці Consumer Electronics Show (CES 2023).

Новий автомобільний бренд під назвою Afeela — спільний проєкт компаній Sony і Honda — збирається вийти з обкладинки у 2026 році зі своєю першою моделлю, електричним седаном Afeela EV. 

Прототип відрізняється футуристичним, стриманим дизайном, який відповідає більшості нових електромобілів, таких як Lucid Air і Tesla Model S. Ми досі не знаємо напевно, як буде називатися серійна модель, але ми дізналися деякі цікаві подробиці про її вміст і особливості. 

Наприклад, загалом 45 камер і датчиків розміщено всередині та зовні автомобіля. До того ж Afeela EV оснащений потужним бортовим комп’ютером. Інші технологічні переваги включають передову архітектуру для систем допомоги водієві та телематичних систем, інформаційно-розважальну систему, створену в співпраці з Epic Games, і функцію самостійного керування.

Седан Afeela EV є першим продуктом абсолютно нового бренду. Автовиробник планує розпочати прийняття передзамовлень у 2025 році, в той час як постачання замовлених автомобілів в Північну Америку почнеться навесні 2026 року.

Ціна та доступність

afeela sony honda ces 2023

Ми ще не знаємо про особливості комплектації, але, за попередніми оцінками, базова ціна автомобіля від Sony та Honda становитиме близько 45 000 доларів. Ми обов’язково оновимо цей розділ, щойно з’явиться додаткова інформація.

Інтер’єр та комфорт

Afeela EV електромобіль 2023

Зазирнувши всередину седана Afeela EV, ви побачите незвичне U-подібне кермо, яке, за нашим припущенням, було запозичене з Tesla Model S Plaid. Увесь салон автомобіля наповнений футуристичними елементами. Ергономічний поворотний контролер знаходиться перед центральним підлокітником і забезпечує доступ до цифрової приладової панелі автомобіля. Загальне планування салону просте та зрозуміле, а кабіна здається достатньо просторою як для седана.

Інформаційно-розважальна система в Afeela EV

Приладова панель керування складається з кількох екранів, що простягаються від дверей водія до дверей пасажира. Інтерфейс користувача віддалено нагадує нам домашню сторінку, яку ви бачите на консолі PlayStation — відчувається вплив компанії Sony. 

Враховуючи наголос бренду на можливостях програмного забезпечення та взаємодії з користувачем, ми очікуємо, що інформаційно-розважальна система забезпечить зручне використання та стабільну роботу. Варто нагадати, що Sony також має великий досвід роботи з аудіосистемами. Саме тому ми раді дізнатися, які звукові рішення запропонує виробник в своєму культовому електромобілі Afeela EV.

electro car 2023 ces 2023

Безпека та допомога водієві

Згідно з початковими заявами, очікується, що серійний автомобіль, заснований на прототипі седана Afeela EV, матиме технологію допомоги водієві рівня 2 і 3. (Рівень 3 дозволяє водіям забрати руки з керма та виконувати інші завдання, як-от використання смартфона, у певних обмежених умовах.) 

Ключові функції для забезпечення безпеки пасажирів:

  • Standard automated emergency braking (Стандартне автоматичне екстрене гальмування)
  • Standard lane-departure warning and lane-keeping assist (Стандартне попередження про виїзд зі смуги руху та система підтримки смуги руху)
  • Standard adaptive cruise control (Стандартний адаптивний круїз-контроль)

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий