Обзоры

Sony NW-A306 і NW-ZX707 доступні портативні плеєри Walkman

Sony NW-A306 і NW-ZX707 доступні портативні плеєри Walkman

Sony презентувала дві нові моделі плеєрів Walkman на 2023 рік: Sony NW-A306 і NW-ZX707. Обидві пропонують преміальний досвід та функціонал за доступнішими цінами в порівнянні з попередніми моделями. Зараз ми подивимося, що Sony можуть запропонувати нам цього року.

Ми впевнено стверджуємо, що сьогодні Apple iPod безповоротно втратив свою популярність. Тим не менш, цей пристрій має велику роль в історії цифрового аудіо та спровокував революцію в тому, як користувачі звикли слухати музику. 

Дехто може стверджувати, що iPod знизив планку, коли мова заходить про якість звуку. Мається на увазі, що плеєр Apple започаткував еру музики з низькою роздільною здатністю з iTunes і Spotify. Портативні цифрові аудіоплеєри надали можливість носити величезні музичні бібліотеки у наших кишенях, і ми щиро вдячні за це. Втім, ми вважаємо, що переваги портативного формфактора не можуть змусити слухачів нехтувати якістю звуку. Саме тому аудіофіли всі ці роки оминали цифрові плеєри Apple. 

Але як щодо Sony Walkman? Історія цього пристрою починається задовго до iPod, і він також став причиною революції у сфері портативного аудіо. Sony Walkman все ще існує, пропонує користувачам звук найвищої якості, а його останні версії є досить унікальними.

Sony Walkman NW-ZX707

У 2022 році Sony оновила свої флагманські програвачі Signature Walkman, які встановили нові стандарти продуктивності портативного аудіо. Не дивлячись на переваги нових моделей, вони були просто недоступні для 99% населення, оскільки їх ціна складала 1399 (NW-WM1AM2) і 3699 доларів (NW-WM1ZM2). 

Такі виробники, як Astell&Kern і FiiO, завжди виставляють надзвичайно високі ціни, і їм це сходить з рук, тому що вони звертаються до окремої ніші Hi-Fi пристроїв та їх прихильників. Але переконати звичайних споживачів витратити такі гроші на плеєр — досить складне завдання.

Sony вирішила, що ринку, безперечно, потрібні більш доступні музичні плеєри. Саме тому компанія представила дві додаткові моделі Walkman, Sony NW-A306 ($349) і NW-ZX707 ($899). Ми були приємно вражені, коли дізналися, що доступні версії багато чого запозичили у своїх дорожчих братів і сестер.

Sony Walkman NW-A306 і NW-ZX707
Sony NW-A306 і Sony NW-ZX707

Sony NW-ZX707 замінює NW-ZX507, який був чудовим портативним музичним плеєром, проте занадто дорогим. Завдяки більшому екрану 5,0 дюймів і обіцянкам покращення звуку та автономності, нова модель ZX707 може стати одним із кращих портативних плеєрів в категорії нижче 1000 доларів.

Основні відмінності між NW-ZX707 і NW-A306 полягають у розмірі екрана, тривалості роботи акумулятора та наявності збалансованого термінала на ZX707. Цікаво, що дешевша модель Sony NW-A306 має майже на 50% довший час автономної роботи. Виробник заявляє про 36 годин проти 25 годин прослуховування з NW-ZX707.

Хоча обидва нові програвачі Walkman можуть декодувати однакові аудіоформати, включаючи DSD і MQA, внутрішні компоненти ZX707 створені за вищими стандартами.

ZX707 успадковує технологію, яка раніше була доступна лише в Signature Walkman. Оновлення включають тонко налаштовані конденсатори, FTCAP3 (високополімерний конденсатор) і великий твердотільний високополімерний конденсатор, який забезпечує велику ємність і низький опір. Крім того, фрезерований блок OFC (безкисневої міді) покриває цифровий блок разом із великою котушкою діаметром 8 мм для збалансованого виходу.

NW-ZX707 інтегрує механізм ремастерингу DSD (Direct Stream Digital), де аудіо PCM (Pulse Code Modulation) повторно дискретизується в DSD 11,2 МГц. У такий спосіб виробник пропонує ще більше способів та можливостей насолоджуватися музикою високої якості.

Менш дорогий NW-A306 підіймає планку в категорії бюджетних DAP (цифрових аудіоплеєрів). Оскільки він має менший сенсорний дисплей (з діагоналлю 3,6 дюйма), він споживає менше енергії, що подовжує термін служби акумулятора. Хоча він не має збалансованого роз’єму, його стерео мініроз’єм і Bluetooth задовольнять обидва варіанти підключення (дротове та бездротове) для зручного використання.

Спільні функції Sony NW-A306 і NW-ZX707

І Sony NW-A306, і NW-ZX707 оснащені технологією цифрового підсилювача S-Master HX™, розробленою Sony спеціально для Walkman, яка сумісна з рідним форматом DSD. Стверджується, що він зменшує спотворення та шум у широкому діапазоні частот для насиченого та чіткого звуку.

Як і в останній моделі Walkman Signature, в обох моделях використовується припій оплавленням, що містить золото. Виробник стверджує, що це забезпечує значно покращену локалізацію звуку та ширший звуковий простір.

Крім того, в обох музичних плеєрах використовується подвійний годинник, плівковий конденсатор і тонкий звуковий регістр.

Оновлення DSEE Ultimate

NW-ZX707 і NW-A306 використовують технології Edge-AI (інтеграція штучного інтелекту) і DSEE Ultimate™ (цифровий механізм покращення звуку), який підвищує якість стиснених цифрових музичних файлів у реальному часі. Компанія стверджує, що зазначені алгоритми забезпечують ще більші переваги для аудіо з кодеком CD-якості (16 біт 44,1/48 кГц) без втрат.

Завдяки подальшому прогресу в порівнянні з попередніми моделями споживачі можуть насолоджуватися DSEE Ultimate для підвищення якості своєї музики, незалежно від того, передається вона через Wi-Fi або завантажується на носій пам’яті. До того ж тепер слухачі також можуть насолоджуватися DSEE Ultimate з бездротовими навушниками.

Плеєри Sony Walkman 2023

Ціни та доступність

Sony NW-ZX707 вже доступний за $899,99

Sony NW-A306 вже доступний за $349,99

Sony NW-A306 характеристики

  • РОЗМІРИ (Ш X В X Г): прибл. 2,23 x 3,88 x 0,47″
  • ВАГА: прибл. 3,99 унції
  • ДІАПАЗОН ЧАСТОТ: 2,4/5 ГГц
  • РОЗМІР ПАМ’ЯТІ: 32 ГБ *Фактично доступна пам’ять 18 ГБ
  • ЧАСТОТА: 20–40 000 Гц
  • МАКСИМАЛЬНА ВИХІДНА ПОТУЖНІСТЬ (JEITA 16Ω/МВт): 0,4–1,1 мВт (32 Ом)
  • ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА: Android 12
  • Комплектація: Кабель USB Type-C® (USB-A – USB-C) (1), Інструкції з експлуатації, Довідковий посібник

Sony NW-ZX707 характеристики

  • РОЗМІРИ (Ш X В X Г): прибл. 2,86 x 5,21 x 0,67″
  • ВАГА: прибл. 8,01 унції
  • ДІАПАЗОН ЧАСТОТ: 2,4/5 ГГц
  • РОЗМІР ПАМ’ЯТІ: 64 ГБ *Фактично доступна пам’ять 47 ГБ
  • ЧАСТОТА: 20–40 000 Гц
  • МАКСИМАЛЬНА ВИХІДНА ПОТУЖНІСТЬ (JEITA 16Ω/МВт): 0,4–1,1 мВт (32 Ом)
  • ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА: Android 12
  • Комплектація: Кабель USB Type-C® (USB-A – USB-C) (1), Інструкції з експлуатації, Довідковий посібник

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий