Новости

Final ZE8000 TWS навушники з технологією «8K Sound»

Final ZE8000 флагманські бездротові навушники з технологією 8K Sound

Японська компанія Final, виробник високоякісних навушників, анонсувала свої флагманські бездротові навушники Final ZE8000.

Завдяки конкурентній ціні 349 доларів нові навушники Final здатні протистояти лідерам ринку TWS-навушників. Серед цих моделей: Apple AirPods Pro 2, Bose QuietComfort Earbuds II та Sony WF-1000XM4. Враховуючи високу конкуренцію, Final вирішили зробити кілька сміливих заяв про нові звукові технології, щоб привернути увагу покупців.

Першим офіційним анонсом став «8K Sound», нова технологія обробки та відтворення звуку. Це те, що Final називає інноваційною технологією, яка використовується в драйвері та процесорі DSP для забезпечення найкращої якості звуку в Final ZE8000. 

Замість того, щоб зосереджуватися лише на точному налаштуванні окремих фрагментів частотного діапазону, DSP процесор ретельно відтворює кожен окремий біт. Чіткому відтворенню сигналу також сприяє використання нового динаміка f-CORE для 8K Sound із наднизьким рівнем спотворень із великою 13-мм діафрагмою. Остання живиться від підсилювача класу AB, по одному на кожен навушник. 

Final кажуть, що «навдивовижу низький загальний коефіцієнт гармонійних спотворень (THD) від цього драйвера є унікальним» і забезпечує «найвищу точність результатів обробки цифрового сигналу та дозволяє максимально повно відобразити найтонкіші деталі».

Наступним пунктом в списку характеристик є підтримка бездротових технологій. Вбудований Bluetooth 5.2, а також підтримка високоякісних кодеків aptX і aptX Adaptive на додаток до стандартних SBC і AAC.

Final ZE8000 TWS навушники з шумозаглушенням

Виробник стверджує, що Final ZE8000 «повністю сумісний» з телефонами та пристроями, які підтримують останню технологію Qualcomm Snapdragon Sound, такими як Samsung Galaxy S23 Ultra. Цей пакет аудіотехнологій має на меті покращити якість звуку, що передається по Bluetooth. Завдяки, наприклад, стабільному зв’язку, меншій затримці та забезпеченню голосового виклику з широкосмуговим з’єднанням. 

Але хоча платформа Snapdragon Sound також підтримує aptX Lossless для передачі Bluetooth без втрат 16 біт/44,1 кГц (якість CD) – безпрецедентний результат для технології Bluetooth – навушники Final не мають останнього чіпа для підтримки цієї аудіофункції. 

Що стосується активного шумозаглушення, Final пообіцяли, що якість звуку «завжди матиме найвищий пріоритет для ZE8000» і що ANC «жодним чином не впливає на відтворюваний аудіоконтент».

Final ZE8000 має чотири режими прослуховування: 

  • noise canceling або шумозаглушення (ANC, активна ізоляція шуму)
  • wind-cut або заглушення шуму вітру (усуває шум вітру, що вловлюється мікрофонами)
  • ambient або навколишній (дозволяє вам чути своє оточення)
  • voice-through або наскрізний голос (дозволяє вам спілкуватися з людьми, не знімаючи навушників)
Final Connect навушники бездротові

Ви можете перемикатися між цими режимами за допомогою програми Final Connect, яка також має опцію під назвою Volume Step Optimizer. Вона дозволяє налаштувати гучність відтворення з більшою точністю, в порівнянні зі стандартним керуванням смартфона.

Кожні навушники витримують чотири години прослуховування, а разом із зарядним футляром – до 15 годин. Це досить пристойний показник, але не ті передові у своєму класі цифри, які ми звикли бачити, коли конкуренти Apple і Sony пропонують 30 і 24 годин автономної роботи (разом з футляром).

Final ZE8000 навушники 2023

Корпус вкладишів (а точніше — його внутрішня частина) має незвичайний дизайн. За словами Final, «цей формфактор дозволяє навушникам відповідати будь-якій формі та розміру вух» для зручності та стабільності. Навушники доступні в чорному або білому кольорі, і, судячи з зображень, здається, що вони мають таку саму плямисту текстуру, як і накладні навушники UX3000.

Флагманські бездротові навушники Final ZE8000 будуть доступні з нинішнього дня за ціною 299 фунтів стерлінгів / 329 євро / 349 доларів в деяких роздрібних магазинах, включаючи Amazon, Selfridges, Harrods і Audio46.

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий