Обзоры

PSB M4U TWM та M4U 9 бездротові навушники з 3D звуком

PSB бездротові навушники з 3D звуком та ANC

PSB Speakers – це канадська компанія, яка відома виробництвом гучномовців та акустичних систем. Тим не менш, протягом останніх 10 років вона також розробляє та виробляє навушники. Останніми доповненнями до лінійки портативних аудіопристроїв є TWS навушники PSB M4U TWM і накладні бездротові навушники M4U 9 ANC. Обидві моделі оснащені фірмовими технологіями PSB Speakers для навушників: RoomFeel і Audiodo Personal Sound.

Зараз ми розглянемо обидві нововведені функції та пояснимо, що робить їх особливими. Але давайте спочатку обговоримо деталі нових моделей, які пропонують багато зручностей, які ви можете очікувати від бездротових навушників в 2023 році.

PSB M4U TWM

У справжніх бездротових мікропланарних навушниках PSB M4U TWM (199 доларів США / 199 фунтів стерлінгів) використовується «потужна магніто-статична технологія в дизайні подвійного драйвера Hybrid Planar», повідомляють PSB. 

M4U TWM безпровідні навушники з шумозаглушенням
PSB M4U TWM

Окремі перетворювачі передають високі та низькі частоти, а aptX Adaptive Bluetooth забезпечує бездротове з’єднання без затримок сигналу. Обидва навушники оснащені кнопками для управління відтворенням музики та регулювання гучності. Супутній футляр для заряджання (модель M4U TWM) з інтерфейсом USB-C забезпечує максимум 32 години відтворення. Батарея самих навушників в свою чергу забезпечить до 8 годин автономної роботи.

PSB M4U 9

Бездротові навушники PSB M4U 9 преміум-класу з активним шумопоглинанням (499 доларів США / 449 фунтів стерлінгів) – це закриті накладні навушники, які використовують нові графенові динаміки. За словами виробника, останні відрізняються «покращеною амортизацією, жорсткістю і ефективністю». Як і внутрішньоканальні бездротові навушники PSB M4U TWM, вони підтримують Bluetooth кодек aptX Adaptive для високоякісного бездротового з’єднання. 4 цифрові мікрофони MEMS забезпечують ефективне ANC (активне шумопоглинання) та безшумне прослуховування, а два додаткових мікрофони покращують чіткість голосу під час телефонних розмов.

M4U 9 Premium Wireless ANC Headphones
PSB M4U 9

Трипозиційний перемикач M4U дозволить слухачам легко вибирати необхідний режим відтворення. Серед доступних режимів: ANC з RoomFeel, Active з RoomFeel або пасивними режимами, а час прослуховування подовжується до 25 годин з активацією активних режимів.

RoomFeel Tuning та Audiodo Personal Sound 

Фірмова технологія PSB RoomFeel Tuning цього року була оновлена до другого покоління. Вона була розроблена для усунення ефекту «камерності», який ви отримуєте з більшістю навушників, і натомість створює враження, що ви слухаєте звук у справжній кімнаті з високоякісною стерео акустикою. 

Частиною цього процесу оптимізації звуку є надання «енергії та тепла», які накладаються на криву звукового відгуку акустики кімнати, що, своєю чергою, робить музику природнішою.

Audiodo Personal Sound — це інструмент, який використовує алгоритми для незалежного калібрування звуку для лівого та правого каналів. Калібрування здійснюється за допомогою оцінки слуху користувача програмою PSB Headphones. Програма створює криву компенсації звуку, налаштовану відповідно до індивідуальних потреб та слухових можливостей користувача.

Нові M4U TWM і M4U 9 від PSB оснащені більшістю функцій, які слухачі люблять у портативних навушниках. У M4U 9 є технологія активного шумопоглинання, яка блокує зовнішні звуки під час прогулянок, а також адаптивний Bluetooth aptX на обох моделях для низької затримки та кращої якості, ніж звичайне бездротове аудіопідключення Bluetooth. 

І навіть незважаючи на те, що вони надходять від спеціалізованого виробника аудіосистем, ціни на нові навушники конкурентоспроможні з такими ж варіантами, як AirPods Pro 2 і AirPods Max.

Однак нас значно більше заінтригувала фірмова функція RoomFeel від PSB.

З власного досвіду можемо стверджувати, багато навушників дійсно створюють ефект «камерності, коли вам здається, що звук зосереджений у вашому черепі. Звичайно, цей звук дуже відрізняється від того, що ми отримуємо від акустичних систем. Це менш природний варіант сприйняття звуку в порівнянні з тим, як ми слухаємо музику вдома чи на концертних майданчиках, де музиканти виступають на сцені.

Музика в форматі Dolby Atmos (він же Spatial Audio) пропонує більш реалістичний досвід під час прослуховування в навушниках. Головною особливістю цього формату є об’ємна презентація, при цьому звук розширюється та нібито розповсюджується навколо вашої голови. Але не вся музика доступна у форматі Spatial Audio, тому наразі це лише часткове рішення для боротьби з ефектом «камерності».

Ми вже тестували навушники PSB із першим поколінням технології RoomFeel і відразу оцінили, як ця технологія змінила звукову сцену. Під час прослуховування ви отримуєте відчуття простору та багатоканальності, майже так само, як у випадку стереосистеми. 

Звукова презентація була більш природною, в порівнянні з тим, що ми отримували від багатьох інших навушників. Можливість легко перемикатися між режимами відтворення для їх порівняння допомогла підтвердити перевагу RoomFeel над традиційними пасивними/активними режимами.

Нове покоління технології RoomFeel майже не відрізняється від того, що ми бачили раніше. Головна відмінність полягає в тому, що тепер вона доступна для бездротових навушників TWS, так і для бездротових накладних навушників PSB. 

Але можливість слухати музику в стереорежимі на ходу є виграшною пропозицією, яка має бути не менш вражаючою, ніж Spatial Audio на AirPods Pro 2.

Автор публикации

не в сети 1 час

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий