Новости События

Focal Vestia Hi-Fi акустика на виставці CES 2023

Focal Vestia Hi-Fi акустика на виставці CES 2023

Французька компанія Focal представляє лінійку гучномовців Focal Vestia на виставці CES 2023. Асортимент Hi-Fi акустики Focal поповнився п’ятьма новими колонками для домашнього кінотеатру.

Розроблена та виготовлена в майстернях у Франції, серія Focal Vestia включає підлогові колонки Vestia N°2, Vestia N°3 і Vestia N°4. Також виробник презентував поличну колонку Vestia N°1 для невеликих приміщень і центральний канал Vestia Center. Ці колонки можна поєднати з сабвуфером SUB 600P для отримання глибоких і охоплюючих басів. Підставки для акустики нахилені для забезпечення оптимальної звукової сцени.

Hi-Fi акустика для домашнього кінотеатру на виставці CES 2023

Focal виготовляє власні диффузори драйверів і для гучномовців Vestia виробник обрав конус Slatefiber. Диффузор Slatefiber вперше з’явився разом із колонками Focal Chora у 2019 році та став хітом із моменту появи. Основним матеріалом конусу є перероблене вуглецеве волокно. 

Впродовж останніх років інженери Focal продовжували вдосконалювати кострукцію Slatefiber, щоб забезпечити кращі звукові характеристики. Вони також адаптували його для використання в студійних колонках Focal (Alpha Evo) і комплектах автомобільної акустики компанії (лінійка автоакустики Slatefiber).

Focal колонки Focal Vestia 2023

Focal також використав інноваційний «М»-подібний купольний твітер TAM для високих частот. Спочатку розроблений для автомобільної колекції Focal, оновлений твітер TAM був налаштований для роботи з гучномовцями Hi-Fi і вперше з’являється в моделях акустики для домашнього кінотеатру. 

Focal Vestia мають фронтальний та басовий порт, що забезпечує глибокий низькочастотний відгук та насичену звукову сцену.

Focal дійсно пишаються звуком і дизайном своїх колонок. Моделі Vestia відрізняються гнучким і гладким профілем, який добре поєднується з багатьма стилями інтер’єру. Дизайн корпусу був натхненний Вестою та Гестією – богинями домашнього вогнища. Тому Focal вибрав три варіанти оздоблення: Black High Gloss, Dark Wood та Light Wood для бічних панелей, а також ефект шкіри для передніх панелей.

Навіть найдрібніші деталі мають металеве оздоблення, щоб завершити зовнішній вигляд колонок. А для більш стриманого вигляду власники Vestia також можуть закрити драйвери прозорими решітками динаміків, які постачаються з кожною аудіосистемою.

Focal Vestia ціни та доступність

Focal Vestia ціни та доступність

Лінійка Focal Vestia доступна в кольорах чорного, темного дерева та світлого дерева (білого). 

Рекомендовані роздрібні ціни:

  • 1- Vestia N°1 (компактна полична колонка): 1198 доларів, 898 євро (за пару)
  • 2- Vestia N°2 (маленька 3-смугова підлогова колонка): 2798 доларів, 1998 євро (за пару)
  • 3Vestia N°3 (середня 3-смугова підлогова колонка): 3598 доларів, 2598 євро (за пару)
  • 4- Vestia N°4 (3-смугова підлогова колонка із двома 21-см низькочастотними динаміками): 4398 доларів, 2998 євро
  • 5- Vestia CC (2-смугова колонка центрального каналу): 699 доларів, 499 євро
  • Підставки Vestia: 249 доларів, 199 євро (за пару)

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий