Тест

Бездротова акустична система DALI Rubicon 2 C

Бездротова акустична система DALI Rubicon 2 C

Це справжні акустичні системи DALI з притаманним їм детальним і фірмовим звучанням, яке так цінують прихильники бренду.

Роздрібна ціна: € 3800

 

 

  Технічні характеристики:

 

  • Конфігурація: двохсмугова
  • Акустичне оформлення: фазоінвертор
  • Вхід: RCA
  • Вхідна чутливість, при опорі 5 кОм, В: 1,4
  • Частота і тип кросовера, Гц: 2 600, Hybrid Full Active 24-битный DSP
  • ЦАП: Burr Brown PCM1796
  • Бездротовий протокол: 2,4/5,8 ГГц (24 бит/96 кГц)
  • Частотний діапазон, Гц: 46–26 000 (+/-3 дБ)
  • Частота активного розподілу смуг, Гц: 2600
  • Максимальна потужність підсилювачів, Вт: 250
  • Рівень максимального звукового тиску, дБ: 108
  • Споживана потужність в режимі очікування/максимальна, Вт: 1,2/325
  • Варіанти обробки: натуральний горіх, чорний лак, білий лак
  • Розміри (Ш х В х Г), мм: 195 x 353 x 335
  • Вага однієї колонки, кг: 8,4

 

 

Створюючи активну версію Rubicon С, даньці не стали винаходити нічого нового, а пішли надійним шляхом комбінування перевірених технологій. Можна стверджувати, що ці активні монітори є найбільш просунутими бездротовими системами в компактному форматі і їх гідно оцінять найвимогливіші меломани.

 

 

двохсмугові акустичні системи Rubicon 2

 

 

Чимало компаній, які випускають техніку аудіофільського рівня, навіть в наш час намагаються триматися осторонь від технологій, які не визивають довіри у консервативної частини аудіофілів. Звісно, зручність – це здорово, однак репутація вартує набагато більше. І все ж два роки тому в DALI вирішили ризикнути, і зʼявилась бездротова акустика Callisto, довівши тим самим, що природнє звучання даньських активних колонок не втрачається і при бездротовому підключенні.

 

Ті ж самі технології DALI використали в системах більш високого рівня – в новій серії Rubicon С. В серію входять поличкові акустичні системи Rubicon 2 C і підлогові Rubicon 6 C. Випускається аустика в трьох варіантах оздоблення: натуральний горіх, чорний або білий лак, має цілий ряд фірмових ноу-хау і виконана з бездоганною увагою до кожної деталі.

 

Почнемо знайомство з Rubicon 2 C. Це активна двохсмугова акустика. На борту у DALI Rubicon 2 C 165-мм СЧ/НЧ-динамік і 29-мм надлегкий мʼякий купольний твітер. Перший відомий своїм дифузором з целюлози з додаванням волокон деревини і магнітною системою з компаунду SMC, доповненою мідним магнітним ковпачком. Ці рішення надали змогу інженерам DALI суттєво зменшити негативний вплив вихрових струмів в драйвері і звукові спотворення. Другий випромінювач має надлегкий купол, навантажений на компактну зворотню камеру, а «движком» слугує полегшена обміднена алюмінієва котушка, яка розміщена в просторі досить значного за розмірами фериту.

 

Головки в активній версії підключені до кінцевиків таким чином, що розподіл смуг, фазове узгодження та вирівнювання рівнів відбувається ще в аудіопроцесорі. А регулювання гучності, навпаки, відбувається не на початку тракту, а після всіх налаштувань. Це є свідченням того, що реальна роздільна здатність сигналу ніде не опускається нижче 24 біт. Все дуже помірковано. Акустичне оформлення вуфера – фазоінвертор, налаштований на частоту 51 Гц. Кросовер налаштований на частоту 2,6 кГц.

 

DALI Rubicon 2 C виконані в якісно задемпфованих корпусах з MDF. Для зручного розміщення на різних поверхнях АС комплектуються гумовими опорами, щоб міцно утримувати їх на поверхні та допомагати підтримувати як в естетичному, так і в акустичному плані. Спереду нові Rubicon 2 C майже не відрізняються від пасивних Rubicon 2. Єдина відмінність: замість звичного значка з логотипом – у активної версії горизонтально розташована смужка світлодіодів, яка вказує на рівень гучності.

 

 

рівень гучності Rubicon 2 C

 

 

На місці, де зазвичай знаходяться термінали, кнопка зʼєднання Link&Connect по радіоінтерфейсу, індикатор вибору позиції АС, сервісний розʼєм USB і аналоговий RCA-вхід – за необхідності він надає можливість використовувати колонки і в проводному варіанті.

До відома, активна версія підходить для розміщення в безпосередній близькості від стіни. Для невеликих помешкань це може виявитись доволі цінною перевагою нової акустики.

 

 

панель комутації Rubicon 2 C

 

 

Всередині кожної АС тракт починається з цифрового приймача і АЦП, проходить через високопродуктивний DSP, перетворюється чіпами Burr-Brown PCM179 в аналоговий сигнал і лише потім з нього сигнал в диференціальному вигляді поступає на підсилювачі класу D, виконані за останнім словом сучасної схемотехніки.

Акустика серії Rubicon C поставляється в комплекті з модулем керування DALI Sound HUB, який суттєво розширює мережеві і комутаційні можливості системи. Таким чином, для інсталяції відпадає потреба не тільки в проводах, але і в домашній Wi-Fi-мережі: акустика спілкується з центральним модулем через власний бездротовий потокол, забезпечуючи передачу даних без втрат і стиснень.

 

 

Модуль Dali Sound HUB

 

 

Зовні хаб нагадує стандартний аудіокомпонент, щось на зразок попереднього підсилювача. Підʼєднатися до апарату можна через коаксиальний S/PDIF, аналоговий RCA, 3,5-мм міні-джек і два оптичних входи TOSLink. Живиться Sound HUB від зовнішнього адаптера і доповнений пультом дистанційного керування.

 

 

Dali Sound HUB выходы

 

 

Система не припускає поглиблених налаштувань і загалом не має в них потреби – в додатку BluOS на якість звучання може вплинути лише налаштування нормалізації звуку. Це створює своєрідну ауру невтручання в оригінальний звук.

Гібридний цифроаналоговий кросовер, оснащений потужним DSP, забезпечує близький до ідеального розподіл робочого частотного діапазону по драйверам, а кожний з динаміків обслуговується власним підсилювачем.

 

При тестуванні DALI Rubicon 2 C ми використали CD-ресивер Onkyo C-7070, підʼєднаний до DALI Sound HUB. Sound HUB також керував акустикою і працював в якості приймача Bluetooth під час трансляції музики з Apple iPhone 8.

 

Незважаючи на те, що  Rubicon 2 C мають компактний формат, вони здатні не просто впоратися з разними жанрами – від тяжкого року до камерної класики, – але гідно розкрити їх особливості і нюанси. Файли стандартної якості з зовнішніх носіїв звучать мʼяко, збалансовано і надзвичайно музично. Бас глибокий, обволікаючий. Вже на комфортному рівні гучності отримуєш багатий мікродинамічний бекґраунд, а на найпотужніших рівнях в звуці зберігається тональна наповненість, виразні деталі. Сцена при будь-якій гучності залишається трьохвимірною.

Поп-музику Rubicon 2 C передають яскраво і емоційно. В джазових композиціях інструменти звучать природньо, вокал – бездоганний.

 

 

полочная акустика Dali

 

 

Але найголовніше, що в звучанні Rubicon 2 C немає навіть натяку на імпульсне підсилення, яке не до вподоби багатьом аудіофілам. Звісно, це не те, тепле лампове звучання, але все одно в відкритості, пластичності, цілісності йому не відмовиш. В ньому безперечно є те, за що цінують «Рубікони». Це той випадок, коли акустику достатньо правильно розмістити і вімкнути, і вона видасть те, що потрібно.

 

 

Оцінки:

Дизайн ……………………………………8

Технологія……………………………….8

Конструкція і виконання ………….8

Комутація ……………………………….8

Звук ………………………………………..8

Ціна/якість………………………………7

Вердикт:…………………………………7,8

 

 

 

акустичні системи DALI

Автор публикации

не в сети 12 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий