Тест

Bowers & Wilkins 702 Signature та 705 Signature

ТЕХНОЛОГІЇ

 

Випуск продуктів під назвою Signature — це рідкісна й знаменна подія для компанії Bowers & Wilkins. За плечима Bowers & Wilkins вже 54-річна історія, але коли світовий аудіобренд надає своїм акустичним системам назву Signature, ви можете бути впевнені, що в результаті конструювання створено щось особливе.

 

Британська легенда Bowers & Wilkins представила дві нові версії Signature колонок преміум-класу з серії Bowers & Wilkins 700: поличкові 705 Signature і підлогові 702 Signature. Нові колонки, як і попередні моделі Signature, вони ретельно оновлені і щедро оздоблені.

 

Часто різні бренди випускають обмежену або спеціальну серію, яка відрізняється тільки оздобленням або стилем. З випуском Signature — все по-іншому. Як і всі продукти Bowers & Wilkins зі словом Signature в назві, нові колонки 705 і 702 Signature були «ретельно модернізовані й щедро доопрацьовані» і «є вершиною сучасних процесів проектування і виробництва Bowers & Wilkins». За словами Енді Керра (Andy Kerr), директора B&W з маркетингу і комунікацій, покращення торкнулися практично всіх компонентів системи. Багато уваги було приділено поліпшенню акустичних характеристик колонок, які були забезпечені модернізованими конструкціями кросоверів і покращеними компонентами. Обидві моделі тепер оснащені спеціально відібраними й модернізованими байпасними конденсаторами від Mundorf, що як і раніше дозволяють пополосне підключення, більшими й потужнішими радіаторами і, в разі 702, модернізованим НЧ-конденсатором в бас секції кросовера.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature specifications

 

 

Покращене оздоблення відповідає усталеним методам виділення серії Signature із загального ряду. Моделі 705 і 702 Signature оздоблені новим шпоном чорного кольору Datuk Gloss, який вирізняється характерним красивим зерном. Це оздоблення розроблене спеціально. За словами розробника, воно поєднує в собі красу екзотичних шпонів натурального дерева з перевагами екологічно чистих матеріалів, що поставляються спеціалізованою італійською деревообробною компанією Alpi.

 

Ба більше, кожна пара колонок унікальна, в серії немає двох моделей з однаковим малюнком зерен або загальним візерунком. Багата обробка завершується нанесенням ще дев’яти шарів, включаючи грунтовку, базовий шар і лак. Обидві колонки Signature оброблені металевими кільцями навколо дифузорів СЧ/НЧ- та СЧ-динаміків, а також сріблястими захисними решітками твітерів. Фірмові ідентифікаційні таблички на задній панелі обох моделей завершують перетворення кожної акустичної системи в унікальний витвір мистецтва.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature та 705 Signature

 

 

Обидві моделі оснащені технологією твітерів з карбоновим куполом, розробленою Bowers & Wilkins. 25-мм твітер посів своє звичне місце на верхній площині кабінету згідно з концепцією «tweeter on top». Цей випромінювач знаходиться в проміжній позиції між подвійним алюмінієвим куполом, що застосовувався в моделях 600-й серії, та алмазною мембраною твітеров з акустики 800 Diamond.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature test

 

 

Компанія запевняє, що їй вдалося створити твітер, частота першого резонансу якого — близько 47 кГц. Карбоновий купол складається з двох секцій. Основою мембрани твітера є алюмінієвий купол товщиною 30 мікрон, додаткову міцність якому надає покриття з вуглецю — PVD (Physical Vapour Deposition — метод фізичного осадження в паровій фазі). Зсередини купол посилений кільцем з вуглецю товщиною 300 мікрон. Це кільце профільоване відповідно до форми головного купола й приклеюється до його внутрішньої поверхні. Така конструкція забезпечує високе співвідношення маса-жорсткість і підвищує стійкість до спотворень.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature and 705 Signature acoustic

 

 

Особливу увагу розробники приділили відсутності хвильових поперечних деформацій корпусу, здатних негативно вплинути на точність і чистоту звучання системи. Його конструкція заснована на підході, використовуваному в серії 800 Diamond, і має ті ж самі переваги в якості звучання. Нові моделі Signature оснащені корпусами такої ж кулеподібної форми, але виточені з монолітного блоку алюмінію, щоб забезпечити більш жорстку й менш піддатливу резонансам структуру. При вазі понад 1 кг корпус виключно інертний. Як і раніше, корпус твітера механічно розв’язаний з кабінетом завдяки демпфуючому кріпленню, і має таку ж акустично прозору конструкцію захисної решітки, що і в серії 800 Diamond. До того ж він ще несе функцію радіатора охолодження.

 

Матеріал Continuum для дифузорів СЧ-динаміків вперше був використаний в серії 800 Diamond. Це тканевий композит, який забезпечує добре контрольоване загасання — для більш прозорого й детального відтворення середніх частот. Це допомагає дифузору уникнути різкого переходу від поршневого режиму до режиму першого резонансу, який погіршує відкритість і нейтральність звуку у звичайних динаміків.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature and 705 Signature Continuum

 

 

Модель 702 Signature оснащена окремим 150-мм среднечастотним FST-динаміком Continuum, що володіє оптимізованою і контрольованою гнучкістю дифузора. Його механічна розв’язка з корпусом забезпечена пружним зв’язком із задньою стінкою корпусу через підпружинений металевий шток. Каркас цього драйвера був оптимізований методом кінцевих елементів (FEA). Його дуже жорстка конструкція додатково посилена додаванням тонко налаштованої демпфуючої маси на передній поверхні. Для зменшення паразитних резонансів був зроблений перерозподіл маси в конструкції, що привело до ще більш чистого відтворення середніх частот. У поличковій 705 Signature цей динамік має діаметр 165 мм і виконує роль СЧ/НЧ‑драйвера.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature та 705 Signature Aerofoil Profile

 

 

Три 165-мм басовика 702 Signature оснащені дифузорами Aerofoil змінної товщини, запозиченими у моделей 800 Diamond. Конструкція дифузорів передбачає застосування двох оболонок, простір між якими заповнено спіненим полімером EPS. В результаті отримано кардинальне поліпшення якості басів.

 

 

Bowers & Wilkins 702 Signature та 705 Signature twitter

 

 

Разом з величезними перевагами конфігурації «tweeter on top», всі оновлення дозволили покращити й без того чудові розподіл, відкритість і просторовість звучання. Акустика не має ні найменшого натяку на різкість, металевий або занадто яскравий звук. Звучання виключно плавне та збалансоване. Середні частоти дивно природні. Відтворення вокалу детальне. Розмір звукової сцени масштабний. На всій протяжності середнього діапазону відзначається висока чіткість і плавність, що зустрічається не часто і є важливим елементом для гарного звучання. Особливо відзначимо плавний перехід від нижнього середнього діапазону до верхнього басу. Звук опускається нижче і стає твердішим, незважаючи на компактність конструкції. Бас точний, вишуканий, артикульований. З відповідним підсилювачем є і удар, і динаміка, відсутні у багатьох більших динаміків.

 

Інструментальна музика, джаз, поп‑музика, класика тощо — всі жанри акустика відтворює неупереджено та природно, наповнюючи простір прозорим, вишуканим і захоплюючим звуком з красивими тонами.

 

Pro:

Значно покращено акустичні характеристики, приголомшливий звук, чудовий розподіл, відкритість і просторовість звучання, голоси і інструменти відтворюються чисто і точно.

Contra:

Не виявлено

Resume:

Колонки преміум-класу. На сьогодні — це вершина можливостей проектування і виробництва Bowers & Wilkins. Не можна не відзначити також розкішне оздоблення з екологічно чистих матеріалів з унікальною для кожної пари фактурою.

 

Автор публикации

не в сети 11 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий