Авто Новости

Mercedes E-Class 2024 з суперекраном та аудіо Burmester

Mercedes E-Class 2024 року з суперекраном і селфі-камерою

Нове покоління седанів Mercedes E-Class 2024 буде поставлятися з великим дисплеєм і широким асортиментом високотехнологічних опцій.

Сьогодні компанія Mercedes презентувала E-Class 2024 року з його абсолютно новим інтер’єром. Коли оновлений седан надійде в дилерські центри пізніше цього року, це стане дуже важливою подією для ринку автомобілів.

E-Class буде оснащений додатковим суперекраном MBUX, який черпає натхнення з масивного Superscreen MBUX. Mercedes не вдавався в подробиці, але ми знаємо напевно, що він оснащений великою інформаційно-розважальною системою, а також дисплеєм для переднього пасажира.

До них приєднується автономна цифрова панель приладів, яка пропонує класичні та спортивні дисплеї. На класичному дисплеї показано спідометр і тахометр, а на спортивному дисплеї використано червоне підсвічування, а тахометр знаходиться у двох місцях.

Mercedes Burmester 2024

Говорячи про екрани, програми сторонніх розробників можна встановлювати безпосередньо замість завантаження через Android Auto або Apple CarPlay. Щоб скористатися цією можливістю, Mercedes запускає підтримку App Store. Виробник стверджує, що портфоліо програм буде поступово розширюватися.

Під час запуску асортимент додатків буде налічувати безліч сторонніх програм, зокрема Angry Birds, TikTok, Zoom і Webex. Декілька з них можна використовувати з новою автомобільною камерою для селфі та відеокамерою, яка встановлена на панелі приладів і включена в комплект MBUX Superscreen. Власники можуть використовувати камеру для фото- та відеозйомки, коли автомобіль стоїть на парковці.

Окрім вищезгаданих програм, власники знайдуть веббраузер Vivaldi, а також розважальний портал ZYNC. Mercedes анонсують, що ZYNC надає «доступ до розважального контенту, місцевих відеопрограм, спортивних програм, новин та багато іншого». Також компанія додала, що «понад 30 потокових послуг від відомих глобальних, регіональних і місцевих партнерів уже доступні, а інші партнери та канали постійно інтегруються».

Щоб запобігти відволіканню водія на дисплей переднього пасажира, E-Class має «візуальний щит», який використовує камеру та «вдосконалену концепцію фільтрації, щоб переконатися, що вміст на екрані не видно водієві». По суті, система відстежує рухи очей водія та визначає, чи він занадто довго дивиться на екран пасажира. Якщо це відбувається, «яскравість екрана пасажира зменшується, і тому пасажир може продовжувати перегляд і не заважати водієві». До речі, захисний щит можна деактивувати у будь-який момент за вашим бажанням.

Mercedes E-Class Superscreen

Хоча це не добре, E-Class приймає рутину та дивиться в майбутнє зі штучним інтелектом. На момент запуску автомобіль матиме шаблони та самостійно створені процедури, які дозволять власникам наказувати транспортному засобу «зробити x, якщо станеться y». 

Наприклад, налаштування «Холодні дні» може вмикати підігрів сидінь, якщо температура за бортом досягає певного рівня. Крім того, система освітлення зміниться на «теплий» оранжевий колір.

У майбутньому компанія хоче повністю автоматизувати рутинні завдання за допомогою штучного інтелекту. Спочатку це буде зосереджено на функціях опалення та вентиляції, але Mercedes стверджують, що «автоматизація управління іншими внутрішніми системами буде послідовно інтегрована». 

Крім екранів, E-Class запропонує систему активного зовнішнього освітлення та систему об’ємного звучання Burmester 4D із 17 динаміками, яка дозволить власникам «відчувати музику трьома почуттями». До речі, є активні світлові смуги, які реагують на звук музики, фільмів і програм. Наприклад, швидкі послідовності можуть викликати швидкі зміни світла, тоді як «плавні ритми можуть створювати м’яке злиття світла».

Світлова смужка призначена не лише для розваги, оскільки Mercedes зазначили, що її можна використовувати для передачі інформації про безпеку. Зокрема, він візуалізує інформацію від системи допомоги при паркуванні та може видавати візуальні попередження, щоб забезпечити «додаткову безпеку під час перетину перехресть із поперечним рухом».

Burmester автоакустика для Mercedes 2024

Завершують технічні характеристики функції Energizing Comfort і Energizing Coach, а також технологія 5G для швидкої передачі даних.

Mercedes не сказав багато про решту інтер’єру, але ми можемо побачити нові керма, а також мінімалістичну центральну консоль. 

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий