Обзоры

OnePlus 11 смартфон із вдосконаленою камерою 2023

OnePlus 11 смартфон із вдосконаленою камерою 2023

Доступний телефон із кращим часом автономної роботи та найсучаснішими камерами. Торішній OnePlus 10 Pro має бути замінений на OnePlus 11. Моделі OnePlus 11 Pro не буде, як і звичайного OnePlus 10. Найменування могло бути простіше, але ми ніяк не можемо вплинути на це. У OnePlus 11 є все, що ми любили в попередніх смартфонах OnePlus: потужний процесор високого класу, яскравий екран і конкурентна ціна ($699).

OnePlus 11 випускається того ж тижня, що й трійка телефонів від Samsung, домінівного виробника смартфонів Android. У серії Galaxy S 2023 року є телефони на будь-який смак, більші та менші, дорожчі та дешевші. Всі вони можуть конкурувати з найновішим телефоном OnePlus. На щастя, цей новий флагман має один трюк, щоб виділитися серед Samsung: неймовірно швидка 100-ватна зарядка.

Дизайн

OnePlus вніс деякі зміни в дизайн. Компанія черпала натхнення у спортивних автомобілях (у минулому вона співпрацювала з McLaren) і швейцарських годинниках. Це призвело до створення корпусу зі згладженими гранями та масивом камер із нержавіючої сталі. На склі камери є деякі дрібні деталі, які надають їй трохи естетики годинника, але це просто ще один гігантський висувний корпус камери. Металевий безель виступає трохи більше, ніж скло, що має допомогти уникнути подряпин. 

З OnePlus 11 виробник також врахував прохання своїх користувачів, знову представивши повзунок сповіщень. Якщо ви не бачили його на попередніх телефонах, це металевий повзунок прямо над кнопкою живлення на правому краю, який дозволяє вам перемикати режим сповіщень. Серед доступних режимів: беззвучний режим, режим дзвінка та режим вібрації. 

У попередні роки OnePlus наголошували на тому, що видалення перемикача було пов’язано з потребою в додатковому просторі всередині телефонів. Проте виробник неодноразово обіцяв, що цей елемент корпусу повернеться, тож компанія виконала принаймні одну обіцянку, яку дала своїм шанувальникам. 

Телефон доступний у глянцевому сіро-зеленому (Eternal Green) і блискучому чорному (Titan Black) кольорах. Блискуче покриття і глянсовий корпус, на жаль, є магнітом для відбитків пальців і плям.

OnePlus 11 має чудовий 6,7-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю 2048 × 1080, який може досягати частоту оновлення до 120 Гц. Знову ж таки, є панель LTPO, яка тепер може знижуватися на рівні 1 Гц, коли ввімкнено постійно увімкнений дисплей (Always On Display). 

OnePlus 11 флагманський смартфон із вдосконаленою камерою

OnePlus стверджує, що в порівнянні зі звичайними 30 Гц AOD OnePlus 11 1 Гц AOD споживає на 30 відсотків менше енергії. Звичайно, він не споживає багато енергії, спочатку як AOD, але може призвести до тривалішого часу служби батареї в довгостроковій перспективі, навіть якщо це не очевидно після типових тестів на перевірку автономності. 

Крім оновлених можливостей Always On Display, цей екран в іншому ідентичний OnePlus 10 Pro – і це непогано. Це ще одна сфера, де OnePlus часто змагається з найкращими виробниками, дарма що вони зазвичай коштують на сотні доларів менше.

Камера

Основною камерою OnePlus 11 є новий 50-мегапіксельний об’єктив із діафрагмою f/1.8. Дійсно, звучить схоже на основну камеру OnePlus 10 Pro, але нова модель використовує більший 1/1,56-дюймовий сенсор. Додайте до цього ширококутну 48-мегапіксельну камеру з кутом огляду 115 градусів, яка виконує подвійні функції для макрознімків.

Цього разу флагман OnePlus має 32-мегапіксельну телефотокамеру, порівняно з достатньо скромною 8-мегапіксельною камерою попередньої моделі. Проте оптичне збільшення становить 2x, тоді як OnePlus 10 Pro з нижчою роздільною здатністю може досягти 3,2-кратного оптичного збільшення. Який з двох варіантів краще?

Звичайно, різниця не настільки категорична, але з огляду на вищу роздільну здатність ви завжди можете кадрувати зображення, не надто псуючи його якість. Це майже ручне цифрове масштабування, але ви отримуєте перевагу від кращого об’єктива, перш ніж обрізати зайві мегапікселі.

OnePlus смартфон 2023 з найкращою камерою

Матриця камер OnePlus 11, яка називається камерою Hasselblad третього покоління, була вдосконалена та все ще має деякі захопливі фільтри для фотографій і відео. Однак він не зовсім досягає вершини піраміди камерофонів, на чолі якої знаходяться Galaxy S22 Ultra, iPhone 14 Pro і Pixel 7 Pro.

Схоже, що OnePlus 11 найкраще працює під час знімання пейзажів і вулиць. Знову доступний режим фотографії Pro, тож ви можете спробувати редагувати RAW файли. OnePlus 11 також має відеорежим AI Highlight. Телефон використовує технології обробки зображень для підтримки рівномірних рівнів експозиції під час запису відео та переходу між областями з різним освітленням. Він працює трохи краще, коли ви знімаєте в переважно темній обстановці. Але, як не дивно, найкраща функція програмного забезпечення цьогорічного флагмана OnePlus не вражає своєю інноваційністю.

Час автономної роботи

OnePlus 11 має де-факто найкращий процесор Android: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Звичайно, він потужний, але більшими перевагами може стати подовжений час автономної роботи. За словами виробника, його новий графічний процесор Adreno може запропонувати до 45 відсотків кращу енергоефективність.

Програмне забезпечення OnePlus, здається, не сильно змінилося з часів OnePlus 10 Pro. OnePlus стверджують, що його HyperBoost Gaming Engine використовує машинне навчання (і можливості останнього процесора Qualcomm), щоб збалансувати продуктивність і розрядку акумулятора. Застереження тут полягає в тому, що він сумісний лише з основними відеоіграми, такими як Genshin Impact. Також важко сказати, чи це помітно впливає на ігри, коли так багато інших телефонів мають подібні характеристики та пропонують подібний досвід.

Серія телефонів OnePlus зазвичай забезпечує пристойний час автономної роботи. Тож не дивно, що OnePlus 11 пропрацював майже 20 годин під час тестування. Хоча значок акумулятора, здавалося, залишався на показнику 100 відсотків після відтворення відео протягом добрих двох годин. Єдиними телефонами, які перевершують це, є власний OnePlus 10T компанії та iPhone 14 Pro.

водостійкий смартфон з камерою

Ви, скоріш за все, будете приємно здивовані, але швидкість заряджання OnePlus 11 вражає ще більше. В комплектацію входить зарядка потужністю 100 Вт – таку потужність зазвичай мають зарядки для ноутбуків. На щастя, у коробці є сумісний зарядний пристрій, але це запатентована технологія, тому вам знадобиться саме цей зарядний пристрій, цей кабель і останній телефон OnePlus, щоб досягти такої шаленої швидкості зарядки. OnePlus каже, що для досягнення повної зарядки потрібно 25 хвилин, і ця інформація була перевірена та підтверджена нами на практиці.

Можливість під’єднати свій телефон до розетки на короткий час (приблизно десять хвилин) і поповнити його на 50 відсотків — це чарівно. Однак OnePlus 11 не підтримує бездротову зарядку. Варто відзначити, що цього функціоналу не вистачає на флагманському телефоні OnePlus. 

Плюси

  • Чудовий 6,6-дюймовий OLED-екран 120 Гц
  • Неймовірно швидка зарядка потужністю 100 Вт
  • Конкурентна ціна
  • Тривалий час автономної роботи

Мінуси

  • Звичний функціонал
  • Відсутня підтримка бездротової зарядки

Технічні характеристики OnePlus 11

  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • Дисплей: 6,7″ 1440p OLED, 120 Гц
  • Оперативна пам’ять: 8 ГБ, 16 ГБ
  • Пам’ять: 128 ГБ, 256 ГБ
  • Акумулятор: 5000 мАг
  • Операційна система: Oxygen OS 13, Android 13
  • Задні камери: 50 МП f/1.8 основна, 48 МП f/2.2 ширококутна (115), 32 МП f/2.0 телефото з 2-кратним оптичним збільшенням
  • Фронтальна камера: 16MP f/2.4
  • Кольори: Titan Black, Emerald Green
  • Зарядка: 80 Вт (США), 100 Вт (міжнародна)
  • Рейтинг IP: IP64
  • Ціна: від $700

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий