Тест

FiiO M11S портативний плеєр Hi-Res 2023

FiiO M11S портативний плеєр Hi-Res 2023

FiiO M11S – це портативний музичний плеєр від китайського виробника електроніки FiiO. Нову модель можна назвати відносно доступною в порівнянні з її конкурентами, такими як плеєри Astell & Kern. 

Якщо взяти до уваги технічні характеристики M11S, його численні варіанти підключення, а також якість збірки та обробки звуку, важко відмовитися від думки, що M11S є вигідною угодою.

FiiO M11S відрізняється своєю лояльністю до абсолютно всіх форматів аудіофайлів, які ви можете захотіти відтворити. Більше того, за стандартами сучасних музичних плеєрів, він підтримує як дротові, так і бездротові навушники. M11S, безумовно, був створений, щоб конкурувати з іншими портативними пристроями з нашого списку найкращих MP3-плеєрів

FiiO M11S ціна та дата виходу

  • Дата релізу: січень 2023 року
  • Ціна: 499 доларів / 489 фунтів стерлінгів

Ми впевнені, що більшість читачів подумки сказали: “П’ятсот доларів – це дуже висока ціна для пристрою, який робить не більше, ніж смартфон”. Але справедливо сказати, що портативні музичні плеєри зазвичай коштують значно дорожче від смартфонів, незалежно від того, виготовлені вони компанією FiiO чи іншим конкуруючим брендом.

Коли FiiO M11 з’явився на ринку ще в 2019 році, виробник виставив на нього ціну 449 фунтів стерлінгів / 459 доларів. Ціна на найкращі Hi-Fi плеєри, такі як Astell & Kern A&ultima SP2000T, може досягати приголомшливих 2399 доларів. Мабуть, найкраще порівняти FiiO M11S із дорогою, але доступнішою моделлю бренду Astell & Kern A&norma SR25 MKII, яка обійдеться вам в 749 доларів.

Дизайн 

  • Преміальний дизайн та висока якість матеріалів корпусу
  • Сенсорний екран HD 720 x 1280
  • Розміри 125 x 74 x 19 мм
  • Вага 271 г

За своїм зовнішнім виглядом M11S дуже схожий на сучасний смартфон, тобто він є досить компактним і зручним. 

Якість збірки та оформлення M11S впадає в око. FiiO вирішили використати оброблений алюміній для обрамлення корпусу, в такий спосіб вони зробили його більш міцним. Задня частина виконана з досить прозаїчного пластику, а передня (майже повністю сенсорна) являє собою загартоване скло. 

FiiO портативний плеєр для бездротових навушників

Усі деталі виконані ідеально, немає відкритих голівок болтів чи інших подібних дефектів. Якість матеріалів і конструкції надає плеєру FiiO M11S вигляду продукту преміум-класу.

Оцінка дизайну: 4 з 5

FiiO M11S технічні особливості

  • Операційна система Android 10
  • Подвійні ЦАП 32 біт/384 Кбіт/с
  • Сенсорний екран з високою чутливістю та плавним відображенням

Портативний музичний плеєр 2023 року від FiiO був розроблений для того, щоб ретельно виконувати свої обов’язки. Принаймні так заявляє виробник. 

Що саме мають на увазі FiiO, коли говорять про ретельність роботи? 

По-перше, плеєр має два ЦАПи ESS ES9038Q2M (один для лівого каналу, один для правого). Вони здатні відтворювати цифрові аудіофайли до 32 біт/384 кГц і підтримують роздільну здатність DSD256 та декодування MQA. 

По-друге, в FiiO M11S реалізовано триступеневу схему підсилення, засновану на операційному підсилювачі Texas Instruments. Кожен каскад живиться окремо, щоб підтримувати рівень шуму на найкращому у своєму класі 1,8 мкВ. 

І останнє, але не менш важливе: пристрій забезпечує 32 ГБ внутрішньої пам’яті та слот для карти microSD. Останній знадобиться вам для розширення вашої аудіобібліотеки.

Тепер поговоримо про можливості підключенння. У нижній частині корпусу ви можете знайти три роз’єми для навушників: традиційний міні-джек 3,5-мм (незбалансований), а також альтернативні 2,5-мм і 4,4-мм роз’єми (збалансовані ). 3,5-мм роз’єм виконує функцію цифрового коаксіального виходу (максимум 32 біти/384 кГц і DSD128), якщо ви хочете підключити M11S до зовнішнього ЦАП.

FiiO M11S огляд медиаплеер 2023

Поруч із зазначеними інтерфейсами також знаходиться роз’єм USB-C. Він використовується для заряджання акумулятора вашого пристрою. Варто зазначити, що в середньому час автономної роботи FiiO M11S складає не менше 10 і не більше 14 годин. Тривалість роботи дуже сильно залежить від того, що ви слухаєте і з якою гучністю. 

Можливо, раніше ви про це не думали, але Hi-Res плеєри з демонструють високу ефективність в якості портативного ЦАП. Наприклад, ви можете підключити M11S до свого ноутбука через USB (в комплектацію входить кабель USB-A to USB-C), і перетворити ваш комп’ютер на джерело високоякісного звуку. Ця конфігурація може працювати з файлами до 32 біт/768 Кбіт/с і DSD512.

Якщо ви віддаєте перевагу бездротовим, ніж дротовим навушникам, M11S використовує Bluetooth 5.0 для підключення. Серед підтримуваних кодеків: SBC, AAC, aptX-HD і LDAC. Плеєр також може служити приймачем Bluetooth, приймаючи цифровий аудіосигнал з іншого джерела (хоча він втрачає свої можливості aptX-HD, коли працює в цьому напрямку). Також останній Hi-Res плеєр від FiiO забезпечує можливість підключення по Wi-Fi.

П’ятидюймовий сенсорний екран 720 x 1280 плавний і чуйний завдяки можливостям восьмиядерного процесора Snapdragon 660. FiiO також використовують його у своєму флагманському медіаплеєрі M17. 

Налаштована версія Android 10, яку FiiO використовує як інтерфейс, буде знайома кожному, хто коли-небудь користувався Android смартфоном. З цією операційною системою користувачі можуть легко встановлювати будь-які необхідні програми. І ви можете зробити це, не турбуючись про вплив на продуктивність звуку – один із режимів роботи M11S називається «чиста музика», що ефективно звільняє плеєр від шуму та перешкод, які можуть спричинити кілька відкритих програм.

FiiO M11S hi fi плеєр

На додаток до сенсорного екрана, кілька фізичних елементів керування забезпечують швидке та просте налаштування. На правій бічній панелі знаходяться три кнопки, які відповідають за наступні дії: «пропуск вперед», «пропуск назад» і «відтворення/пауза». Ліворуч розташована кнопка «увімкнути/вимкнути живлення» та додаткова кнопка, функцію якої можна вказати в меню налаштувань плеєра. «Повзунок», поверхня якого має ефект вуглецевого волокна, дозволяє регулювати гучність відтворення.

Оцінка характеристик: 4.5/5

Якість звуку

  • Чіткий, збалансований звук з яскравими деталями
  • Невелика прихована проблема з високими частотами

Серед сучасних смартфонів, безперечно, є кілька пристроїв із пристойним звучанням. Але правдою є й те, що спеціальний портативний музичний плеєр – навіть відносно доступний, як FiiO M11S – зможе дати фору будь-якому смартфону, коли йдеться про якість звуку.

Вам не доведеться слухати десятки аудіозаписів або підключати до плеєра професійні навушники, щоб зрозуміти, що M11S забезпечує високу якість звуку. 

Щоб точно визначити можливості новинки від FiiO, ми протестували його з навушниками Sennheiser IE900, використовуючи збалансований роз’єм 4,4 мм. Також ми спробували підключити до FiiO M11S Bluetooth навушники Technics EAH-AZ60. 

Цифровий аудіовміст варіюється від файлів у форматі MP3 до великих файлів 24 біт/192 кГц і доріжок DSD64. І незалежно від специфіки треку, загальні результати залишаються незмінними: плеєр FiiO є жвавим, інформативним і переконливим. На нашу думку, іноді надто емоційним, але для більшості слухачів це не буде проблемою.

fiio m11s цифровой усилитель портативный

Що стосується тонкощів відтворення музики, M11S добре оцінений за всіма напрямками. Тонально він нейтральний у всьому частотному діапазоні, відрізняється в міру теплими басами і не занадто холодними максимумами. Він добре формує низькі частоти, надає їм справжньої ваги та сутності, в той самий час зберігаючи їх рівномірність та динамічність. Рівні деталізації тут такі ж високі, як і в усьому діапазоні частот, хоча важко конкурувати з обсягом інформації, яку FiiO може отримати та передати на середніх частотах.

M11S має більш ніж достатньо простору для відтворення багатокомпонентних інструментальних творів без труднощів. Також він з легкістю може описати просторову та правильно визначену звукову сцену.

Насправді лише верхня частина частотного діапазону може бути описана як «проблемна». Високі звуки досить деталізовані, надійні та настільки ж наповнені варіаціями, як і решта діапазону. Більше того, перехід між середніми та високими частотами настільки плавний, що незначні негативні моменти ВЧ-діапазону майже непомітні. 

Але незалежно від того, як ви намагаєтеся маніпулювати численними налаштуваннями еквалайзера FiiO, режимами відтворення та різними іншими методами вдосконалення загального характеру звуку, максимуми завжди звучать більш наголошено та емоційно.

Звичайно, ніхто не хоче, щоб їхній музичний плеєр вийшов за межі верхнього частотного діапазону, але M11S йде дещо в іншому напрямку. Яскравість високочастотного відгуку плеєра може стати дещо більшою за деяких обставин (наприклад, звукові характеристики підключених навушників).

Оцінка звуку: 4.5/5

Висновок

FiiO M11S чудово справляється зі своєю роботою, пропонуючи доступну альтернативу справжньому лідеру індустрії, плеєру Astell & Kern A&norma SR25 MKII. 

Нова модель від FiiO пропонує безліч опцій, чудовий звук і конструкцію високої якості. Ми впевнені, що багато зацікавлених користувачів оберуть більш доступний варіант M11S в комбінації з картою microSD замість дорожчого музичного плеєра.

Але загалом це все одно Hi-Res плеєр преміум-класу, який, очевидно, вартий цих грошей. Він не сколихне індустрію музичних програвачів, але стане оптимальним рішенням для тих, хто хоче отримати якісний звук по розумній ціні.

Загальна оцінка: 4 з 5

Чи варто купувати Hi-Res плеєр FiiO M11S

Купуйте, якщо…

  • Ваш смартфон не забезпечує якісний звук

Це достатньо очевидна порада. Звичайно, в порівнянні з будь-яким телефоном – це крок вперед, особливо коли ви маєте справу з файлами в Hi-Res форматах.

  • Ви користуєтеся дротовими навушниками

Безперечно, бездротові навушники зручні та забезпечують достатньо якісний звук. Але дротове підключення завжди є надійнішим варіантом, саме тому його віддають перевагу аудіофіли. FiiO M11S був створений спеціально для того, щоб забезпечити своїм користувачам гнучкі можливості дротового підключення.

  • Вам потрібен доступний музичний плеєр з підтримкою Hi-Res

Існують більш доступні цифрові аудіоплеєри, але ви можете сміливо вважати M11S гідним конкурентом топових моделей ринку.

Не купуйте, якщо…

  • Ви шукаєте простий пристрій для повсякденного використання

Hi-Res плеєр створений для насолоди музикою в високій якості. Тому, якщо вам потрібен пристрій, який супроводжуватиме вас під час ваших поїздок на роботу, то не зосереджуйте свою увагу на професійних програвачах. Краще оберіть сучасний смартфон і використовуйте його як багатофункціональний пристрій.

  • Ви не готові витрачати гроші на навушники

Ви ніколи не дізнаєтеся, на що справді здатен M11S, якщо у вас немає якісних навушників (краще дротових). Тому не забудьте врахувати цей фактор.

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий