Тест

AV-ресивер Marantz SR7015

AV-ресивер Marantz SR7015 входы комплектация купить обзор ресивера интерфейсы поддержка 4K видео аудио высокого разрешения тест 2021

Роздрібна ціна: €2050

Заснована в 1953 році, компанія Marantz має довгу і багату історію створення високоякісних аудіокомпонентів, якими користуються численні любителі і найвибагливіші аудіофіли по всьому світу. «Музика — це вища форма мистецтва. Найблагородніша з усіх його форм та видів. Це самі людські емоції — закарбовані, кристалізовані, і оформлені таким чином, щоб їх можна було передати іншим», — так говорив Кен Ішівата. SR7015 продовжує давню традицію приносити максимальне задоволення від прослуховування музики і кіно.

Ресивер SR7015 знаходиться приблизно посередині відповідного модельного ряду компанії Marantz і оснащений технологіями, так би мовити, «під зав’язку». Це 9-канальний AV-ресивер, виконаний в класичному дизайні: алюмінієва передня панель з блискучою центральною частиною, фірмовий дисплей з синьою підсвіткою; рукоятка вибору входу — ліворуч; праворуч — регулятор гучності. Все це уособлює традиційний стиль від Marantz.

AV-ресивер Marantz SR7015 элементы управления интерфейсы обзор входы панель управления

Той факт, що на маленькому і круглому дисплеї відображається мінімум інформації, певною мірою не має ніякого значення з двох причин: по-перше, це чудовий екранний дисплей; по-друге, є другий, великий і інформативний дисплей, який приховується за відкидною кришкою. Крім того, ви знайдете набір основних елементів управління і декілька додаткових входів, в тому числі вхід HDMI і порт USB, поряд з роз’ємом для навушників, композитним відео, аналоговим стерео та входом для мікрофона системи автокалібровки. Модель доступна в чорному або сріблясто-золотому кольорі.

Marantz SR7015 має вісім входів HDMI і три виходи HDMI. Один з входів HDMI і два виходи HDMI підтримують відео 8K/60 Гц і 4K/120 Гц (до 40 Гбіт/с), а основний вихід HDMI підтримує також eARC (розширений зворотній звуковий канал). Для фанатів вінілу є вхід phono (MM).

Всі з’єднання HDMI підтримують HDCP 2.3 (для передачі відео 4K/60p з підтримкою 3D), BT.2020, HDR10, HLG, HDR10+ і Dolby Vision, ALLM (автоматичний режим з низькою затримкою), VRR (змінна частота оновлення), QMS (швидке перемикання мультимедіа) та QFT (швидка передача кадрів). Крім того, входи HDMI автоматично перейменовуються відповідно до інформації, наданої джерелом.

AV-ресивер Marantz SR7015 входы комплектация купить обзор ресивера интерфейсы

Щодо інших підключень, то тут є порт LAN, два тригерних роз’єми 12 В, вхід для ІЧ-датчика і порт RS232 зовнішнього управління. Завдяки зовнішнім антенам забезпечується стабільна потокова передача по Bluetooth і Wi-Fi. Wi-Fi підтримує частоти 2,4 ГГц (11b/g/n), 5 ГГц (11a/n). До того ж у SR7015 є можливість підключення Apple-пристроїв за технологією AirPlay 2. Є 7.1-канальний вхід, а також нормуючі виходи для всіх одинадцяти каналів (на випадок, якщо ви вирішите використовувати зовнішні підсилювачі). Для максимально якісного відтворення низьких частот в будь-якому приміщенні SR7015 підтримує підключення двох сабвуферів.

У Marantz SR7015 використовуються дев’ять підсилювачів потужності на дискретних елементах, які забезпечують постійні 200 Вт на канал. AV-ресивер може працювати на акустику з низьким опором, що робить його звучання більш збалансованим, він оснащений запатентованими модулями HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module), технологією зворотнього зв’язку по струму і вдосконаленими 32-бітними цифроаналоговими перетворювачами AKM AK4458 у всіх каналах для забезпечення оптимальної точності відтворення, більш широкого динамічного діапазону та зниження спотворень.

І хоча вбудованих підсилювачів потужності у цього апарату всього дев’ять, він оснащений 11 парами роз’ємів для підключення акустики. Це якісні гвинтові клеми, до яких підійдуть роз’єми типу «банан» або просто зачищені кінці акустичного кабелю. Розташовані роз’єми в ряд і мають маркування кольором.

AV-ресивер Marantz SR7015 пульт дистанционного управления

SR7015 поставляється із стандартним пультом дистанційного управління Marantz, в якому застосований ефект матового чорного металу і сріблястого оздоблення. Пульт ретельно продуманий і ергономічний у використанні. Також є підсвітка для управління ресивером в затемненій кімнаті.

Ресивер підтримує Dolby Atmos, DTS:X та Auro-3D, а також IMAX Enhanced з можливістю обробки до 11.2 каналів. Він також передає всі можливі варіанти розширеного динамічного діапазону: HDR10, HLG, HDR10+ и Dolby Vision.

Вбудований модуль HEOS не тільки надає зручний додаток для управління HEOS App, але й забезпечує доступ до різних музичних сервісів: Spotify, Tidal, Amazon Prime Music, TuneIn, Soundcloud, Pandora, Napster, Deezer, iHeart­Radio, Rhapsody і SiriusXM. SR7015 працює з голосовими помічниками Amazon Alexa,Google Assistant, Siri.

Marantz SR7015 також отримав функції, які роблять ігровий процес більш якісним. Насамперед, це підтримка 4К на частоті 120 Гц, технологія Quick Frame Transport (QFT) і автоматичний режим роботи з низькою затримкою (ALLM). Але, мабуть, найбільшим нововведенням є підключення входу HDMI і двох виходів HDMI, які підтримують 8К/60Гц.

Інші функції: існує режим нормуючого підсилювача для використання SR7015 у якості AV-процесора, мобільний додаток Marantz AVR, смарт-функції та система підказок. Також є можливість підключення до смарт-телевізора та побудови аудіосистеми для декількох зон. SR7015 має сертифікацію Roon, що дозволяє отримати максимум від вашої цифрової музичної бібліо­теки, а також підтримує зовнішнє управління по RS232 та IP; сумісний із системою Control4.

Marantz SR7015 оснащений системою автоматичного калібрування об’ємного звуку Audyssey MultEQ XT32; Audyssey LFC (Low Frequency Conservation) мінімізує проникнення низьких частот в сусідні приміщення, Audyssey Dynamic Volume вирівнює різкі скачки гучності, Audyssey Dynamic EQ корегує параметри звуку в залежності від рівня гучності. Орім того, в даній моделі є режим Audyssey Sub EQ HT для узгодження двох сабвуферів, а також можливість збереження двох налаштувань Audyssey.

AV-ресивер Marantz SR7015 аудио видео стерео обзор компоненти аудіо ресивер 2021

Як відомо, Marantz спеціалізується на виробництві аудіо/відеопідсилювачів, які значно музикальніші, аніж більшість інших, отож SR7015 не є виключенням. Marantz SR7015 забезпечує відмінне звучання незалежно від того, чи працює він у дво- або багатоканальному режимах, чи відтворює 3D-аудіо. Істотний запас по перевантаженню забезпечує впевнене звучання навіть при активному залученні всіх каналів. Результат — широкий динамічний діапазон і насичений, розмашистий звук. І при всій цій міці звучання швидке й рухливе, з точною передачею перехідних сигналів і повним контролем акустики.

Він дуже добре відпрацьовує двоканальні музичні записи. Взагалі, Marantz SR7015 звучить м’яко, нижній регістр більш наповнений, а верх — не так тонко загострений. Середина передається фактурно і ясно — SR7015 ніби додає в ці частоти спокійні бархатні відтінки. Мікродетальність прихована, тракт ніби спеціально залишає «найсмачніші» музичні деталі. На SR7015 прекрасно звучить вокал (ONUKA, VSESVIT). Токата Баха — емоційно наповнена, а класика — масштабна.

Ресивер відмінно справляється із звуковими доріжками 5.1 та 7.1, формуючи відкриту й переконливу звукову сцену. Музика та ефекти правильно розподіляються по трьом переднім каналам, тилова сцена захоплююча, а діалоги залишаються в центрі екрана, зберігаючи розбірливість, ясність і чіткість. Розподіл спецефектів по кімнаті рівномірний, з точною передачею тональності й безшовним оточуючим звуковим простором. Баси також передаються добре, низькі частоти вдало інтегровані в решту діапазону, створюючи відмінну основу для загального звучання. Звукові образи, рухаючись по кімнаті, залишаються чіткими й сфокусованими в будь-якій точці простору, що дозволяє точно визначити їх місце розташування. При цьому їх рух від колонки до колонки відбувається плавно, що створює повне відчуття оточення звуком.

Dolby Atmos. Якість звучання SR7015 переконлива, з відмінною передачею ефектів в об’ємній звуковій сцені. SR7015 також є прекрасним виконавцем, коли справа доходить до DTS:X, створюючи півсферу звуку, в якій точно переміщаються ефекти. В мультфільмі «Монстри проти прибульців» все легко змішується в єдиний звуковий простір, повністю залучаючи вас в те, що відбувається на екрані.

Технічні характеристики Marantz SR7015

  • Кількість каналів процесора: 11.2
  • Кількість каналів підсилення потужності: 9
  • Потужність на канал (8 Ом, два канали, 20-20 000 Гц, КНІ 0,08%), Вт: 125
  • Потужність на канал (6 Ом, два канали, 1 кГц, КНІ 0,7%), Вт: 165
  • Підсилювачі на дискретних елементах
  • Вхідна чутливість/імпеданс: 200 мВ/47 кОм
  • Діапазон частот (+1, -3 дБ, режим Pure Direct), Гц: 10-100 000
  • Співвідношення сигнал/шум (режим Pure Direct), дБ: 100
  • Вбудовані декодери (основні): Dolby Atmos, DTS: X, Auro-3D, DTS-HD Master, Dolby TrueHD, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx, Dolby ProLogic IIz, Audyssey DSX, DTS- ES, DTS 96/24, DTS Neo:X, DTS-Neo:6
  • ЦАП (32 біт) у всіх каналах: AK4458
  • Автокалібровка: Audyssey MultEQ-XT 32, Audyssey LFC
  • Регулювання частоти кросовера
  • Апскейлінг до 8K
  • FM-тюнер з RDS
  • Сумісність: USB iPod Classic, iPod Nano (до 7 покоління), iPod Touch (до 5 покоління), iPhone (до 5 покоління); форматування USB-накопичувачів FAT16/FAT32
  • Режими для найкращої якості аудіосигналу Pure Direct
  • Формати аудіофайлів (USB, Ethernet, Wi-Fi): MP3, WMA, AAC, ALAC (24 біт/96 кГц), FLAC, FLAC HD (24 біт/192 кГц), WAV (до 24 біт/192 кГц), DSD 2,8 МГц, DSD 5,6 МГц, JPEG
  • Режим програвання без пауз (gapless) для WAV і FLAC
  • Алгоритм покращення стисненого аудіо MDAX 2
  • Входи: 8 HDMI/HDCP2.3 (один на передній панелі), USB (iPod/iPhone, накопичувачі, 4 композитних відео (один на передній панелі), 3 роздільних, 7.1-канальний, 7 лінійних RCA (один на передній панелі), для MM-звукознімача, 2 коаксіальних, 2 оптичних
  • Виходи: 3 × HDMI (один з eARC), композитний, компонентний, 11.2-канальний вихід з процесора, на 2 зони, на 2 сабвуфера, 6,3 мм на навушники, ДУ, 2 × DC 12 В/150 мА
  • Додатково: Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay2
  • Інші: Ethernet-порт, RS232, ІК-вхід, ДУ, гнізда для FM- і AM-антени, гнізда для Wi-Fi і Bluetooth антен, гніздо заземлення
  • Можливість перейменування входів
  • Вихідні термінали для підключення акустики: 11 пар гвинтових клем
  • Підтримка голосового управління: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri
  • Підтримка HEOS
  • Управління ресивером за допомогою програми Marantz Remote App
  • Кількість додаткових зон: 2
  • Споживана потужність, Вт: 710
  • Мінімальна споживана потужність в режимі очікування, Вт: 0,2
  • Розміри, мм: 440 × 185 × 411
  • Вага, кг: 14,2

При тестуванні використовували: 

Polk Audio Signature

Polk Audio Signature S60e напольные динамики акустическая пара

Pro

    +Якість звуку

    +9 каналів підсилення

    +11.2-канальний процесор з виходом

    +Декодери Dolby Atmos, DTS: X і Auro-3D

    +IMAX Enhanced

    +Підтримка eARC

    +7.1-канальний вхід

    +Технологія HEOS

    +Audyssey MultEQ XT32

Contra

    – Тільки один вхід 8K/60 Гц

    – Немає вбудованого тюнера

    – Дорогувато

Оцінки

Дизайн………………………. 9

Технологія…………………. 9

Конструкція і виконання 8

Комутація………………….. 8

Звук………………………….. 9

Ціна/якість…………………. 7

Вердикт………………….. 8,3

Автор публикации

не в сети 9 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий