Авто

Автомобільні аудіосистеми для початківців: як обрати

Автомобільні аудіосистеми для початківців - Stereo News

Автомобільні аудіосистеми для початківців. Якщо ви зовсім новачок у світі автомобільних аудіосистем, то вам слід знати лише про один ключовий факт. Це не якась стандартна формула, яка використовується для розрахунку рівнів потужності динаміків або оптимального розташування динаміків. Це не має нічого спільного з вичавлюванням до останнього біта з конденсатора автомобільної аудіосистеми чи додаванням додаткової батареї.

Найважливіше пам’ятати, що ваша автомобільна магнітола, ймовірно, звучить не так добре, як ви думаєте. І це не осудливе твердження. Справа в тому, що звукова система є одним із тих місць, якими OEM майже повсюдно нехтують в ім’я вищих прибутків, і більшість людей навіть не усвідомлюють, що вони втрачають.

Заводі «звукові системи преміум-класу» авто зазвичай не справляються

Якщо автомобільна стереосистема звучить нормально для достатньої кількості людей, то це не все, що зазвичай шукають OEM-виробники. Навіть встановлені на заводі «звукові системи преміум-класу» зазвичай не справляються.

Отже, як ви можете визначити, чи ваша заводська аудіосистема потребує трохи ніжного догляду? Ось тест, який може виконати майже кожен:

Як протестувати автомобільну аудіосистему

  • Сідайте в машину, зачиніть двері та відкрийте вікна.
  • Увімкніть улюблений трек і збільште гучність. Не бійтеся піднятися вище, ніж зазвичай, але ми не говоримо про те, що «дуєте свої барабанні перетинки» високо.
  • Слухати музику.
  • Ви слухаєте кілька різних речей, і вам не потрібно бути досвідченим звукорежисером, щоб їх зрозуміти.

Якщо ви починаєте підвищувати високі частоти через відсутність чіткості, це те, що має виправити оновлення. Якщо ви бачите, що баси підвищуються лише для того, щоб вони звучали глухо або порожньо, це також можна виправити за допомогою оновлення, і якщо музика звучить спотворено, коли гучність дуже висока, це ще одна річ, про яку ви можете подбати за допомогою оновлення вашої автомобільної аудіосистеми.

З чого почати автомобільну аудіосистему

У новачка є багато різних способів оновити заводську аудіосистему, тож є кілька запитань, які допоможуть вам вибрати правильний шлях:

  • Наскільки великий ваш бюджет, щоб витратити на оновлення?
  • Бажаєте покращити звук, зберігаючи заводську стереосистему?
  • Чи хотіли б ви відмовитися від заводської стереосистеми та почати заново?
  • Наскільки важливий бас?
  • Ви любите голосно слухати свою музику?

Ви можете бути здивовані тим, що просте обмірковування цих п’яти запитань допоможе вам створити чудову автомобільну аудіосистему.

автомобільні аудіо динаміки

Чудова особливість автомобільної аудіосистеми полягає в тому, що немає правильного чи неправильного підходу до цього, і найкраще у заводських аудіосистемах полягає в тому, що майже будь-який компонент, який ви замінюєте, стане, принаймні, незначним покращенням.

Якщо ви працюєте з обмеженим бюджетом, ви все ще можете зробити деякі речі, щоб покращити свій звук. Ви навіть можете замінювати компоненти по одному за раз, якщо дозволяє ваш бюджет, поки врешті-решт ви не отримаєте повністю індивідуальну автомобільну звукову систему.

Якщо ви обираєте економічний шлях, доцільно спланувати дорожню карту того, як ви хочете бачити готову систему. Якщо ви це зробите, тоді ви отримаєте компоненти, які дуже добре працюють разом.

Одним із хороших місць для новачків, які розуміють бюджет, є динаміки. Заводські динаміки, як правило, досить стерильні, тому ви можете помітити значне покращення звуку, просто замінивши передні динаміки.

Пристойний набір передніх динаміків може коштувати лише пару сотень доларів США. Компонентні динаміки забезпечують ще кращий звук, але це більш складне оновлення, яке краще поєднувати з абсолютно новою автомобільною стереосистемою.

Якщо ви все-таки вирішили поставити нові динаміки, варто переконатися, що вони працюватимуть із наявним головним пристроєм. І якщо ви плануєте оновити головний пристрій у майбутньому, ви також захочете взяти це до уваги.

Кожен має різні думки щодо автомобільної аудіосистеми, і деяким людям просто подобається зовнішній вигляд заводської стереосистеми. Якщо у вас остання модель автомобіля з вбудованою інформаційно-розважальною системою, оновити стереосистему також може бути дуже важко. У будь-якому випадку є кілька способів покращити заводську звукову систему, не торкаючись головного пристрою.

Відмовитися від заводських динаміків у авто та замінити їх на преміальні

Перший крок — відмовитися від заводських динаміків і замінити їх на преміальні. Динаміки преміум-класу виготовлені з високоякісних матеріалів, тому вони звучать краще та служать довше, ніж заводські колонки. Одне лише це зазвичай призводить до значного покращення заводського звуку.

автомобільний підсилювач - Stereo News

Якщо ви готові підняти це на інший рівень, ви можете розглянути можливість встановлення підсилювача, який використовує вхідний рівень гучномовців. Більшість підсилювачів використовують входи лінійного рівня, але вам знадобиться підсилювач із входами рівня гучномовців, якщо у вашій заводській стереосистемі немає виходів попереднього підсилювача. 

Це може здатися великою дурницею, але в основному це означає, що підсилювач зможе розташуватися між заводським головним пристроєм і новими динаміками та дозволить вам посилити музику без будь-яких спотворень. Коли ви додаєте один або кілька підсилювачів, ви також маєте можливість додати сабвуфер. Це забезпечить вам насиченіші баси, але ви також можете додати цифровий звуковий процесор, щоб покращити звук з усіх ваших динаміків.

Автомобільну аудіосистему з чистого аркушу

Якщо вам не подобається ваша заводська автомобільна аудіосистема, то, ймовірно, ви захочете почати з чистого аркуша. Це чудово, але величезна кількість варіантів може паралізувати. Якщо ви створюєте систему з нуля, ви можете почати з динаміків або головного пристрою. У будь-якому випадку ви захочете мати головний пристрій, який здатний повністю живити динаміки. З іншого боку, ви також можете використовувати головний пристрій із виходами попереднього підсилювача та підсилювачем, який здатний повністю подати живлення на ваші колонки.

Існує багато варіантів створення автомобільної стереосистеми з нуля, тому багато новачків ухиляються від таких кардинальних змін. Якщо ви дійсно хочете зануритися в це, ви можете почати з розгляду типів функцій, які ви хочете від вашої автомобільної стереосистеми, які можуть допомогти вам знайти ідеальний головний пристрій. Ви також захочете вирішити, чи збираєтеся ви використовувати повнодіапазонні чи компонентні динаміки.

Якщо єдине, чого вам справді не вистачає, це баси, тоді ви захочете додати сабвуфер у свою заводську систему. Це можна зробити одним із двох способів:

  • Додавання підсилювача та сабвуфера
  • Додавання активного сабвуфера

Активні сабвуфери простіші, але додавання підсилювача та сабвуфера дає вам більше можливостей. У будь-якому випадку, сабвуфер — найкращий спосіб отримати ці баси. Потужність і потужність сабвуфера також не є основними, вони також багато в чому залежать від акустики та гучності вашого багажника та звукоізоляційного корпусу.

Як додати більше басів автомобільній аудіосистемі

Якщо ви прагнете найпростішого способу додати більше басу до вашої автомобільної аудіосистеми, тоді вам підійде активний підсилювач із входами рівня гучномовців. Ці пристрої об’єднують підсилювач і сабвуфер в один блок, тож немає жодних здогадів, і їх можна під’єднати до будь-якого головного пристрою заводу чи вторинного виробництва.

Автомобільний сабвуфер - Stereo News

Якщо вас більше турбує гучність, підсилювач все ще є тим компонентом, який вам потрібно додати до вашої системи. Ймовірно, вам знадобиться підсилювач із входами рівня гучномовців, якщо ви залишаєте заводську стереосистему на місці, але деякі фабричні головні пристрої преміум-класу мають вихід лінійного рівня.

Коли ви додаєте потужний підсилювач у заводську звукову систему, динаміки легко пересилити. Пам’ятаючи про це, вам доведеться оновити динаміки, якщо ви дійсно хочете повністю збільшити гучність.

Якщо ви турбуєтеся про вартість перепродажу вашого автомобіля або навіть якщо ви орендуєте автомобіль, є кілька кроків, які ви можете зробити, щоб переконатися, що нічого не зіпсовано.

Найголовніше, на що слід звернути увагу, — це джгут проводів, розроблений спеціально для вашого автомобіля. Цей джгут підключається до заводської проводки, тож вам не доведеться врізати жоден із проводів у вашій автомобільній стереосистемі.

Деякі з цих джгутів навіть призначені для підключення безпосередньо до вашого нового головного пристрою, що означає, що проводки взагалі не потрібно. Це абсолютно найпростіший спосіб встановити новий головний пристрій, і він гарантує, що ви зможете повернути заводську стереосистему в будь-який час. Крім того, переконайтеся, що робота виконана настільки акуратно, наскільки це можливо для людини. Як правило, якщо ви хочете зробити інтер’єр все ще схожим на OEM, переконайтеся, що ви інвестували в динаміки правильного розміру, щоб ваші заводські кришки динаміків приховали їх.

З огляду на все це, і якщо ваш намір полягає в тому, щоб покращити якість звуку, а не брати участь у змаганнях SPL, то бас — це ще не все. Хороший баланс низьких частот (низькі частоти) і високих частот (вищі частоти) – це те, що вам потрібно.

Автор публикации

не в сети 37 минут

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий