Тест

Бездротова акустика B&W Formation Duo

Formation Duo справді видатна акустика. Якщо вам потрібна система все-в-одному, яка б бездоганно звучала, тоді, вірогідно, це найкращий варіант. Bowers & Wilkins Formation Duo – це пара бездротових активних колонок, які являються флагманською моделлю в серії Formation. Основна мета, якою керувались при створенні Formation Duo – це обʼєднання колонок високого класу із зручностями, які надає активна акустика. І хоча на перший погляд Formation Duo виглядають як акустика класу Life Style, насправді ж вони відповідають вимогливим аудіофільським стандартам Bowers & Wilkins.

 

 

Бездротова акустика B&W Formation Duo

 

 

Перед нами пара бездротових активних колонок Formation Duo, які є родзинкою родини мультирумних продуктів B&W.  Певний час Hi-Fi-спільнота переймалася очікуванням відповіді B&W на виклик сучасного світу, який так чи інакше змушений змінювати консервативне ставлення до відтворення музики. Заскорузла впевненість в тому, що уникнути втрат якості можна за рахунок відмови від класичної архітектури побудови акустичної системи, йде в небуття. Адже ми проходили все це! Згадайте зміну аналогових фотокамер на цифрові, вінил на CD, а потім – на МР3… Зміни завжди відбуваються через спротив і боротьбу старого з новим. Випуском Formation Duo компанія B&W впевнено заявляє, що не тільки варта бути серед лідерів, а й претендує очолити ринкові інновації.

 

 

Бездротова акустика B&W Formation Duo

 

 

B&W вирішила не ліцензувати чужі, а запатентувати власну бездротову систему. Вийшло непогано – затримка відтворення між продуктами до однієї мілісекунди. Для живлення всієї акустичної системи використані два внутрішні цифрові підсилювачі класу D потужністю 125 Вт кожний.

Вся акустична система – це інтригуюче поєднання вдалих та успішних елементів B&W з чимось новим. В колонках використовуються фірмові динаміки: в верхній частині в окремому корпусі знаходиться твітер з 25-мм карбоновим куполом (такий, як в колонках серії 700), з ним в парі працює 165-мм НЧ/СЧ-динамік з дифузором Continuum із серії 800. Конструкція кабінетів –закритого типу, фазоінвертори відсутні.

Корпус колонок також трохи відрізняється від звичних для Bowers & Wilkins форм. Виготовлений на основі поліпропілену, до складу якого входить волокно деревини. Зі слів Bowers & Wilkins, це забезпечує кращі демпфуючі характеристики, аніж у традиційних матеріалів. На відміну від більшості колонок, корпус Duo складається з двох секцій, зʼєднаних за допомогою демпфуючого матеріалу. Це додатково подавляє резонанаси динаміків.

Позаяк вся система заявляється бездротовою, насправді ж вона не є абсолютно такою – кожна самостійна колонка все ще потребує електромережі, що живить її. На кожній з них є порти: USB для оновлення мікропрограмного забезпечення та Ethernet, якщо потрібне фізичне підключення до домашнього Wi-Fi. Це створює додаткові можливості мультирумного зв’язку, якщо є у наявності домашня Інтернет-мережа. Formation Duo синхронізуються між собою через пару виділених внутрішніх приймачів-передавачів, що захищені від інших споживачів частотними обмеженнями на базі стрімінгової технології MESH. Частота 2,4 ГГц призначена для зв’язку з джерелом музики, а 5 ГГц – для багатокімнатного зв’язку, зв’язку колонок між собою та зв’язку з іншими продуктами Formation, в т.ч. через Bluetooth. Це знижує навантаження на існуючу Wi-Fi, або кабельну мережу і значно спрощує життя вашого домашнього роутера. Також підтримується AirPlay 2, Spotify Connect.

 

 

 

 

Але на сьогодні «залізо» – це лише половина успіху. Друга половина, а саме – організація потокової передачі і, власне, програмне забезпечення – тут має вирішальне значення. Спеціалізований додаток B&W Formation використовується для налаштування та використання еквалайзера та здатний віднайти будь-які продукти Formation в режимі сполучення – вкаже на місце, де вони знаходяться, будь-то вітальня, кухня чи щось інше, однак не призначений для управління щоденним контролем вашої музики. Для використання мультирумних функцій керування системою знадобиться програма Formation Audio, яка може бути поєднаною з домашньою системою hi-fi для інтеграції всіх традиційних дротових джерел (як от CD-програвач та вертушка) в бездротову мережу, а також виведе потоки на стандартний підсилювач. Таке задоволення обійдеться приблизно $800.

Окрім цього B&W рекомендує Roon, платну послугу підписки на управління музикою – універсальна програма, що надає доступ до музики на будь-яких сумісних з нею пристроях, включно з мережевими програвачами та серверами. Дещо складно на початках розібратися в поєднанні двох програм, Roon та Formation, але зробивши один раз, про це можна забути назавжди. За допомогою Apple- та Android-пристроїв можна надсилати музику до системи Duo за допомогою Bluetooth навіть до якості стандарту aptX HD, якщо ваш плеєр підтримує це. Так запросто можна уникнути Roon.

Акустика легко відтворює більшість форматів (від MP3 до FLAC), хоча і вимагає певної якості вихідного матеріалу. На якісних композиціях (ми використовували треки з 24 біт / 96 кГц передачею) відчувається рівномірна тональна рівновага, неймовірна чіткість кожної ноти і прозорість. Тож, для якісного відтворення вважаємо такі вимоги оптимальними.

Можна стверджувати, що у поєднанні з підставками (зазначимо, недешевими) Formation Duo є ототожненням високоякісного звуку та художнього індустріального дизайну. Акустика формує дійсно вражаючу звукову сцену та широку і достовірну стереокартину, тож розрахована на серйозних меломанів. Якщо ставити за мету – мати систему зі зручністю користування, яка б ще й бездоганно звучала, то Formation Duo варта уваги. Це рідкісний приклад поєднання якості звуку, конструкції зі зручністю користування, зазвичай притаманний для складних систем.

 

 

Бездротова акустика B&W Formation Duo

 

 

Технічні характеристики:

 

PRO

Чудові мультирумні можливості

Насичений глибокий бас

Прозоре відтворення та якість звуку

Конструкція

Простота у використанні

 

CONTRA

У повній комплектації система дорога

 

Оцінки:

Дизайн                                  9

Технологія                            9

Конструкція та виконання 9

Комутація                             9

Звук                                       9

Ціна/якість                            6

Вердикт                                 8,5

 

При тестуванні використовували АУДІО: Дворжак, симфонія No. 9 «Aus der Neuen Welt»

 

Автор публикации

не в сети 14 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий