Авто

Головний пристрій T’Eyes CC2

Повноцінний агрегат з купою суміжних функцій, який не тільки осучаснить побут в авто, а й полегшить життя водія. Це такий собі еліксир молодості, що «омолодить» ваше авто років на 8–10.

Роздрібна ціна:

€290 (без передньої камери та реєстратора)

Так, ми не обмовилися, років на 8–10, звісно, якщо не йдеться про сучасне дороге авто. Сьогодні в тесті головний пристрій, який можна назвати і мультимедійним пристроєм, і медіаресивером, і інфотейнтмент-девайсом, звісно й запліснявілим терміном автомагнітола. Власне, тут є все, або, майже все.

Iсторія цього, поки що маловідомого в Західній півкулі бренду T’Eyes починається з 2008 року, і хоча в історичному вимірі це майже ніщо, однак якщо він не уповільнить швидкості свого руху, на car audio ринку з’явиться потужний гравець. Як відбувається утиск японо-американських мастодонтів, можна ретроспективно переглянути по вторгненню китайців на ринки авто, побутової електроніки, меблів, одягу, тощо.

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

 

Так от, T’Eyes CC2 — штатний пристрій для Mitsubishi Lancer X 2010 року випуску. Розмір — по всіх стандартах 2DIN, якщо йдеться про інсталяційне вікно для магнітоли автомобіля, бо співпадає з фабричними розмірами майже ідеально. Варто окреслити, що на виході, після установки в штатне гніздо, маємо… 3DIN-екран. І це досить умовно. По всьому видно, що виробник орієнтується на TESLA, а там розміри не DIN-стандарту, тобто довільні. Не виключено, що з часом визначення DIN піде у небуття. Саме тіло пристрою, що ховається за лаштунками екрану, напрочуд мале у порівнянні з його можливостями.

Інсталяція пройшла непогано, але слюсарне втручання все ж таки мало місце — 15 хвилин з напилком і китайський дракон став на своє місце, наче там і народився. Підключення викликало задоволення — були задіяні штатні роз’єми та кабелі живлення + камера переднього виду + клон сім-карти Київстар. Фактично Plug-n-Play — жодних мудрувань, зарозумілих інсталяторів, додаткових витрат.

А тепер все по порядку.

Сумісність з авто та радіоетер. Антена GPS (GPS + Glonas) і 4G не просто ловлять, поки ви на перекурі, а на одну-дві затяжки, тобто без затримки після включення. G4 Lte — також проявив себе найкращим чином — відпрацював на совість. Всі радіостанції, які на час тесту були в етері, завантажувалися напрочуд швидко та давали гарну якість як у Києві, так і у передмісті.

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

 

Google Chrome, YouTube — все працює бездоганно. Встановили пристрій на початку грудня 2019, завантажили останнє ПО без будь-яких ускладнень — все, абсолютно все запрацювало.

Кнопки на кермі відгукнулися відразу після під’єднання до штатних роз’ємів — апарат підтримує управління кнопками на кермі. Для цього служить програма навчання за відомими алгоритмами — натискаєте та утримуєте відповідні на обох пристроях.

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

 

Пам’ять. В нашій версії було 4 Гб з 64 біт, і це прийнятна версія. Є варіант 2/32, але, як на мене, все-таки замало. ГП оснащений чіпом DSP ROHM32107 і вбудованим підсилювачем потужності TDA 7851.

Звук здивував. З новою магнітолою без заміни акустичної системи в салоні щось явно змінилося на краще: басові нотки, чіткість, конкретність різних музичних інструментів. А також відмінна фішка — 3D-звук. Магнітола вносить часові затримки надходження звуку в кожен канал окремо і виходить, що ви сидите нібито посеред залу. Ця облуда дуже сподобалася. Вона включена за замовчуванням. Є 32-смуговий еквалайзер, налаштування часових затримок надходження звуку з кожнго динаміка, фільтр високих частот, посилення басів (5 режимів), в т. ч. об’ємний звук, низькі тони, звукове поле, басовий фільтр. Еквалайзер має також попередньо налаштовані режими: Стандарт, М’який, Рок, Класик, Поп, звісно, й власні налаштування користувача. Скажу одразу — звук після штатної магнітоли доволі прийнятний навіть на штатних колонках. Звісно, для повного фаршу потрібно було б додати демпфери та повністю переобладнати авто новою акустикою, підсилювачами, але пам’ятаємо — наразі мова йдеться тільки про головний пристрій.

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

 

Зв’язок. Магнітола має Wi-Fi та Bluetooth. Зв’язок з’являється через кілька секунд після включення двигуна, а не відразу, але це не критично — домашнй комп завантажується довше. У комплекті — дві антени GSM та GPS. Прийом впевнений, шумів немає. Під час руху відео передається стабільно, без логів. Що особливо приємно дивує: коли в салоні авто є кілька користувачів Інтернету, кожен з них може через власну мережу Wi-Fi отримати повноцінний Інтернет, звісно, якщо водій забажає з вами поділитися…

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

 

 

GPS навігація. Можна завантажити будь-яке ПЗ, наприклад, Google. В принципі, можна взагалі тепер не торкатися кнопок. Досить сказати: «Запусти навігатор», «Слухай, Google», «Поїхали додому» — і все буде зроблено. Щоправда, треба спілкуватися з «китайцем» англійською, можете — російською, на жаль, не українською. Прийом супутників дуже хороший, у мене поки жодного разу не губився GPS FIX. Навігатор працює спритно.

Екран. Дуже класна штука — поділ екрану навпіл, така функція кожному стане до вподоби, впевнений. На одному боці ставимо Google Chrome, на іншому — Navi, або YouTube, або радіоетер, або телефонне спілкування. До речі, під час дзвінка трансляція завмирає і продовжується з того місця, на якому відбулася зупинка відео, наприклад. У такій конфігурації все працює, дуже зручно.

Роздільна здатність. Це Full HD, 1024 x 600. Начебто замало, але дискомфорту я не відчув. Єдине, на що можна було би нарікати — це мерехтіння екрану (ШІМ-сигнал) на низьких рівнях, що є доволі неприємним у вечірній час — вирішити цю проблему можна регулятором яскравості.

Відтворення контенту. Після закачування платного МЕГОГО та безкоштовного HD BOX з’явилися додаткові можливості для розваг — будь-яке кіно, що є доступним в мережі. Фактично, такі можливості співставні з домашніми пристроями для відпочинку та роботи.

Тільки Lancer? Не буду тут займатися промоцією автовиробників, але засвідчу, що найвідоміші бренди з усього світу там присутні: США — 3, Франція — 3, Німеччина — 4, Японія — 8, Корея — 2, Росія — 1, ну і звісно сам Китай — 5. Всього 26. Якщо пригадати, що за кожною цифрою стоїть виробник, а за ним купа моделей авто різних років, буде нескладно уявити на скільки сотень авто T’Eyes виробляє сьогодні продукції і, зокрема, ГП. Комплект поставки різниться від авто до авто, декому знадобиться USB-роз’єм, іншому — адаптер до CAN-шини. Але все, що потрібно для спрощеної інсталяції, та ще й подарунок (камера заднього виду) обов’язково буде.

Ще не все… Серед допів є контроль тиску в шинах та відеореєстратор. Відеореєстратор — це фактично камера переднього виду (за неї прийшлося викласти окремо $50, але вона того варта) з SDD картою, камера заднього виду не має слоту для карти, тож — не має функції реєстратора, хоча бачити, що відбувається позаду авто можна так само на екрані магнітоли. Таким чином, додавши трохи грошей, отримуєте повноцінний реєстратор.

Сподобалася непритаманна AV-пристроям функція контролю за учасниками руху — за наявности передньої камери щосекунди відображається відстань в метрах до автівки, що рухається попереду. Звісно, все фіксується на відео. Боронь Боже від несподіванок, але може стати у нагоді.

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

 

І, нарешті, OBD-сканер — це адаптер, який можна придбати в T’Eyes окремо — дає діагностику основних систем автомобіля, також дуже корисна річ, яка убезпечить від додаткових витрат у разі виникнення технічних проблем.

Серед мінусів можна зазначити відсутність будь-якої інструкції по підключенню. Не виключаємо, що для моделей авто старшого віку будь-яких виробників можливі якісь складнощі… Але! В нашому випадку (Mitsubishi Lancer X 2010 року) це не мало жодного значення — інсталяція пройшла напрочуд легко.

 

Технічні характеристики

Програмне забезпечення: Android 8.1

Процесор: 8-ядерний, 4 Gb + 64 Bit, 32EQ, DSP

Штатне вікно авто: 2DIN

Наявність: DVD, Wi-Fi, GPS, 4G/LTE, Bluetooth 4.0, 3 × USB 2.0, AUX

Дисплей: 10,2″, матриця IPS 2,5D, прокалене скло

Роздільна здатність: 1024×600

Радіомодуль: NXP TEF6686 (RDS Нідерланди)

Звуковой чіп: TDA7851,

Підтримка: TPMS, CarPlay, USB‑відеореєстратор

 

Оцінки

Дизайн…………………………………. 8

Технологія……………………………. 9

Конструкція та виконання………… 8

Комутація……………………………… 9

Звук…………………………………….. 8

Ціна/якість……………………………. 9

Вердикт…………………………………. 8,5

 

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

Тіло пристрою, що ховається за лаштунками екрану, не дуже велике

Інсталяція пройшла непогано, але слюсарне втручання все ж таки мало місце — 15 хвилин довелося попрацювати напилком

Магнітола вносить часові затримки надходження звуку в кожен канал окремо

32-смуговий еквалайзер окремо відрегулює наднизькі, низькі середні, середні, високі середні, високі і надвисокі частоти

Можливо відфільтрувати високі частоти та підсилити баси. Навіть без підключення сабвуфера низькі тони можна зробити відчутно глибшими й гучнішими

Дуже класна штука — поділ екрану навпіл, така функція кожному стане до вподоби

T’Eyes CC2 підтримує автомобільну версію IOS CarPlay

Відеореєстратор можна придбати за окрему плату

Зображення з камери заднього виду можна бачити на екрані пристрою в режимі реального часу, слота для карти пам’яті вона не має

Корисний додаток — контроль за технiчним станом авто,…

…серед іншого — контроль за тиском шин

Відеореєстратор щосекунди фіксує відстань до автівки, що попереду. Інформація зберігається на карті пам’яті і може відображатися на екрані.

 

 

Головний пристрій T'Eyes CC2

 

Автор публикации

не в сети 13 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий