Авто Новости

LG Thin Actuator Sound Solution плоскі динаміки в авто

LG Thin Actuator Sound Solution плоскі динаміки в авто

LG Display розробила нову «невидиму» систему звуку для автомобілів LG Thin Actuator Sound Solution. Замість традиційних компонентів вона використовує вібраційну панель для відтворення звуку. 

З першого погляду важко сказати, що за пристрій презентували LG цього року. Неймовірно тонкий та легкий корпус, який за своїми габаритами та формою більше нагадує паспорт. Корейський виробник зауважив, що цей інноваційний динамік був спроектований спільно з «глобальною аудіокомпанією». Власне, поки що її назва залишається невідомою. 

LG Thin Actuator може стати заміною традиційних динаміків в автомобілях та інших транспортних засобах. Звичайні динаміки, як правило, великі і важкі через безліч компонентів, таких як звукові котушки, дифузори та магніти. Це проблеми, які LG хотіла вирішити, і вона чудово впоралася з цим. Реалізація концепції ультратонких динаміків стала можливою завдяки новим технологіям відтворення звуку від LG Display.

Отже, в чому полягає принцип роботи плоских динаміків LG Thin Actuator Sound Solution? За словами компанії, звук буде поширюватися за рахунок вібрацій тонкої плівки (film-like exciter technology).

LG Thin Actuator Sound Solution

аудіосистема для автомобілів LG Thin Actuator Sound Solution

Вражаючий факт: нова система звуку LG важить всього 40 грамів. Це на 30% менше, ніж вага традиційних автомобільних динаміків. Завдяки невеликим розмірам корпусу (5,9 x 3,5 дюймів і товщиною лише одну десяту дюйма) динамік можна заховати всередині деталей салону автомобіля, таких як панель приладів, обшивка стелі, підголівники та ін.

Таким чином, простір, який раніше займали автомобільні динаміки, тепер можна використовувати для інших цілей. Також користувачі Thin Actuator Sound Solution можуть не піклуватися про додаткові решітки, спеціальні фіксатори та інші аксесуари, які потрібні у випадку традиційних автомобільних аудіосистем.

LG Display раціонально використовують ресурси нашої планети. Саме тому компанія не включає у виробничий процес рідкісноземельні елементи (неодим та ін.), які використовуються для виробництва стандартних динаміків.

Аудіосистема LG Thin Actuator Sound Solution отримала нагороду CES 2023 (Consumer Electronics Show) Innovation Award у категорії «Розважальна програма та безпека в автомобілі». Нагорода відзначає численні інновації, досягнуті в галузі ефективності використання простору, дизайну, якості звуку та екологічності.  

Віце-президент LG Display та керівник відділу розвитку бізнесу, сказав: «Ми перетворили важкий і громіздкий динамік на високоякісне звукове рішення, поєднуючи наші передові технології, дизайнерський підхід та екологічні матеріали. Тільки так ми змогли забезпечити новий рівень якості звучання і комфорт користувачам».

Автор публикации

не в сети 3 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий