Обзоры

Marantz MODEL 40n інтегральний мережевий підсилювач

Marantz MODEL 40n інтегральний мережевий підсилювач

За останні кілька років компанія Marantz поступово відійшла від концепції доступного Hi-Fi і тепер позиціонує себе як виробника аудіокомпонентів високого класу. Marantz MODEL 40n – це результат кількох років розробки, спроба поєднати в одному корпусі якісні матеріали, видатні технічні характеристики та безпрецедентний звук з відчуттям аналогової розкоші. Створений із пристрастю та винятковою увагою до деталей, кожен елемент MODEL 40n наближає нас до музики, яку ми любимо.

MODEL 40n звертає увагу аудіофілів на те, що отримати бездоганний двоканальний звук, вініл, потокове мультимедіа та незабутні враження від перегляду фільмів можна за допомогою одного інтегрального підсилювача, гідного імені Marantz. Це новий стандарт якості на ринку професійного аудіообладнання.

Роздрібна ціна: $2499

Інтегральні підсилювачі, особливо двоканальні, завжди були улюбленцями аудіофілів. Їх перевага традиційно полягала у здатності виробника повністю спроектувати продукт та вибрати лише необхідні і якісні компоненти для досягнення відмінної продуктивності. Все це є слушним для Marantz MODEL 40n.    

Як відомо, потужність – це основа будь-якого інтегрального підсилювача, і модель MODEL 40n більш ніж потужна. Новий підсилювальний каскад класу A/B має потужність 70 Вт на канал (8 Ом). Marantz каже, що його вдосконалення вони почали з секції підсилювача, запозиченої в PM8006, посилили блок живлення та подвоїли кількість вихідних транзисторів на канал для збільшення допустимого струму.

Також продуктивність підсилювача була досягнута завдяки більш потужному трансформатору живлення, чотирьом вихідним транзисторам на канал, товстим мідним шинам і дуже коротким ланцюгам живлення для зниження внутрішнього імпедансу та забезпечення високого миттєвого струму.            

Для досягнення максимальної продуктивності у Marantz MODEL 40n використовуються фірмові модулі Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM) – схемотехнічне рішення, яке перевершує за характеристиками стандартні мікросхеми, що використовуються в інших продуктах. Marantz любить подавати їх як такі, що забезпечують «найбільш можливе музичне звучання». Модулі HDAM усередині MODEL 40n були спроектовані з максимально короткими шляхами проходження сигналу за рахунок використання спеціально підібраних дискретних компонентів для поверхневого монтажу.

Фірмові модулі Hyper Dynamic Amplifier Modules
Фірмові модулі Hyper Dynamic Amplifier Modules

Продовжуючи традиції інтегральних підсилювачів, MODEL 40n пропонує повний набір аналогових та цифрових входів для підключення будь-якого джерела. Тут є коаксіальний S/PDIF та оптичний цифровий вхід Toslink, а також аналогові стереовходи CD, Line та Recorder. Порт USB-A призначений для живлення або відтворення музики з пам’яті USB. Задоволення від відтворення вінілу відчувається як на слух, так і тактильно, але для досягнення високої якості потрібні якісні комплектуючі – вбудований MM-фонокоректор Marantz Musical Phono EQ дозволяє підключити програвач з ММ-картриджем безпосередньо до MODEL 40n. Чутливість фонокоректора 2 мВ.

Що дійсно відрізняє MODEL 40n від інших, так це комплексний підхід Marantz до світу мережевих та потокових розваг. За винятком PM7000N, Marantz зазвичай уникає будь-яких подібних опцій у своїх флагманських моделях інтегрованих підсилювачів. За словами Marantz, вони впровадили дуже потужне екранування, що дозволяє включити потокову передачу MODEL 40n і при цьому досягти високого рівня продуктивності.

MODEL 40n оснащений входом HDMI з реверсивним звуковим каналом (ARC), що уможливлює відтворення звуку з телевізора. Більше не потрібно возитись з ненадійними аналоговими з’єднаннями від телевізора або переходити на Toslink або коаксіальні з’єднання. Також можна використовувати будь-яке джерело HDMI, наприклад, музичні сервери з виходом HDMI, і підключити їх до MODEL 40n. Порт HDMI призначений для входу ARC від телевізора, але з використанням традиційного виходу HDMI можливості можуть відрізнятися. Marantz рекомендує використовувати один із входів S/PDIF замість HDMI, якщо ви підключаєте зовнішній цифровий медіаплеєр.

Підсилювач MODEL 40n надає вбудований доступ до музичних сервісів потокової передачі від Spotify (повна підтримка Spotify Connect), Apple Music (через AirPlay2), Pandora, Tidal та багатьох інших.

Пристрій протестований Roon. MODEL 40n буде відображатися на сервері Roon як пристрій AirPlay2, або ви можете підключити Roon Core безпосередньо до MODEL 40n через HDMI або інший цифровий вхід. MODEL 40n забезпечує доступ до бібліотек файлів високої роздільної здатності аж до PCM 192 кГц/24 біт, а також DSD до 5,6 МГц.

Варіанти бездротового підключення включають Apple AirPlay2, Bluetooth та повну підтримку потокової екосистеми HEOS. З вбудованим HEOS ви можете відтворювати ту саму пісню в кожній кімнаті або вибирати різні пісні для кожної підключеної кімнати, додаючи динаміки з підтримкою HEOS або сумісні з HEOS продукти по всьому будинку. Підсилювач має гнучкі можливості підключення, підтримуючи як дротовий Ethernet, так і високошвидкісний Wi-Fi стандарт 802.11ac, сумісний з застарілими пристроями a/b/g/n, для інтеграції у вашу домашню мережу.

MODEL 40n комутація Повний вигляд задньої панелі, включаючи антени Wi-Fi і Bluetooth
Повний вигляд задньої панелі, включаючи антени Wi-Fi і Bluetooth

Задня панель прикрашена мідними конекторами Marantz та позолоченими входами/виходами. Розʼєми для підключення динаміків потужні і не менш приголомшливі.

Marantz MODEL 40n інтерфейси
В MODEL 40n все говорить про його преміальність – включно до зʼ єднань

Модель MODEL 40n оснащена виділеним виходом для сабвуфера з регулюванням кросовера, це дозволяє оптимізувати басовий відгук в будь-якій кімнаті для прослуховування. Оскільки MODEL 40n не має вбудованої корекції приміщення або параметричного еквалайзера, то для правильного налаштування басу варто додати сабвуфер, який має вбудовані опції фільтру PEQ (наприклад, сабвуфери SVS) або вбудований автоматичний еквалайзер (наприклад, сабвуфери від Paradigm, Martin Logan і JL Audio). В іншому випадку вам потрібно буде додати зовнішні пристрої, такі як міні-DSP, щоб повністю налаштувати систему.

MODEL 40n поставляється з пультом дистанційного керування, який співпрацює із системами голосових команд Siri, Alexa, Google та Josh.ai, а також з екосистемою розумного будинку Control4.

MODEL 40n Пульт дистанційного керування
Пульт дистанційного керування — можна не використовувати, оскільки сам пульт виглядає просто, а картинка з претензією. Можна використати як “затичку”, перепрошую за сленг

І насамкінець про «зовнішність». MODEL 40n є спадкоємцем легендарних моделей від Marantz, які відрізнялися вишуканим дизайном. За металевою пластиною передньої панелі, що виступає, ховається дискретний світлодіодний індикатор, світіння якого відбивається від алюмінієвої поверхні з впадинами, підкреслюючи витончені форми пристрою і створюючи гру світла та тіней. Візуально це нагадує про тепло, яке повʼязано зі звуком Marantz.

Культовий дисплей-ілюмінатор, який десятиліттями служив багатьом цілям у продуктах Marantz, використовується для відображення в потрібний час потрібної інформації, такої як гучність, назви входу, функції меню та багато іншого. Органи управління на передній панелі з матово-чорним покриттям розташовані з точною симетрією. Вхід, режим прямого джерела, регулятори низьких та високих частот, баланс та гучність – все це на кінчиках ваших пальців. Також є розʼєм для підключення навушників. Marantz MODEL 40n доступний у двох варіантах обробки: Marantz Black та Silver Gold. 

інтегральний мережевий підсилювач marantz
Регулятори низьких та високих частот, баланс та гучність – на кінчиках ваших пальців

MODEL 40n ідеально підходить для дому, займаючи центральне місце в кімнаті або розташовуючись на задньому плані, щоб створити чудову атмосферу привабливої фонової музики. Marantz каже – це просто: лишень додайте акустику.

            Marantz MODEL 40n потрібно побачити, відчути та почути.

Технічні характеристики Marantz MODEL 40n

  • Номінальна вихідна потужність, Вт: 70 (8 Ом) + 100 (4 Ом)
  • Підсилювач потужності: HDAM-SA3
  • Частотний діапазон, Гц: 5–50 000
  • Коефіцієнт нелінійних спотворень, %: 0,02 (20 Гц–20 кГц, 8Ω)
  • Коефіцієнт демпфування: 100
  • Чутливість входу: Phono input – 2 мВ / 47 кОм; CD/LINE/RECORDER – 220 мВ / 20 кОм; Power Amplifier input – 1,6 В / 15 кОм
  • Співвідношення сигнал/шум, дБ: 87 (PHONO, MM); 106 (CD)
  • Підключення: Phono Input (MM), Marantz Musical Phono EQ, Ext. Pre Input (Power Amp Direct), Analog Input (include Phono) / REC Out (RCA), 4 (PHONO, CD, LINE,RECORDER) / 1 (RECORDER), Optical input х 1, Coaxial input х 1, HDMI 1 / 0 (ARC) PCM, USB A х 1 (Rear), Remote Control Bus Terminal (RC-5 In / Out)
  • Застосунок для смартфона: HEOS App
  • Розміри (Ш x В x Г), мм: 443 x 130 x 432

Pro:

Поєднання звукової чистоти підсилювача з його простотою, елегантністю, продуктивністю та перевагами, а також багатством сучасного потокового контенту.

Наявність порту HDMI з ARC означає, що ви можете насолоджуватися фільмами та телевізійним контентом з високоякісним двоканальним звуком, не витрачаючи гроші на покупку звукової панелі чи AV-ресивер                     

Contra:

Відсутні

Resume:

Модель MODEL 40n обіцяє надати слухачам напрочуд насичений і приємний звук без додаткових витрат і додаткової площі, викликаних покупкою складного обладнання

Автор публикации

не в сети 4 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий