Новости Обзоры

Monitor Audio Hyphn флагманська Hi-Fi акустика 2023

Monitor Audio Hyphn колонки 2023

Англійська компанія, всесвітньо відомий виробник Hi-Fi акустики, випустила новий гучномовець Monitor Audio Hyphn за 92 500 доларів. Його футуристичний зовнішній вигляд вражає з першого погляду. Цікаво, чи переймуть цю естафету нестандартного дизайну інші бренди? 

Дуже часто флагманські гучномовці не забезпечують звукову продуктивність, яку ми очікуємо отримати за цю космічну ціну. За останні роки ми протестували декілька гучномовців вартістю від 75 000 до 250 000 доларів. Вони виглядали дуже вражаюче на папері та відрізнялися сучасним, приголомшивим дизайном. 

Але ейфорія першого враження дуже швидко була змита суворою реальністю: ви можете придбати акустичну систему, яка буде коштувати в 3-4 рази дешевше і забезпечить не гірші звукові характеристики.

За словами виробника, з новими Hi-Fi аудіосистемами Monitor Audio Hyphn ви отримаєте те, за що ви заплатили. 3-річний проект, презентований до 50-річчя британського виробника, став кроком вперед для всієї індустрії Hi-Fi. Це сміливий виклик традиційним шафоподібним корпусам та конічним дифузорам. 

Monitor Audio Hyphn флагманська Hi-Fi акустика 2023

Перші враження свідчать про те, що Monitor Audio пішли на значний ризик, створивши дизайн, який вийшов далеко за межі зони комфорту. В результаті ми отримали очевидного переможця в категорії “Hi-Fi інновації 2023”. Як віддані шанувальники бренду, так і нові покупці були приголомшені тим, на що здатні колонки Hyphn.

Monitor Audio Hyphn є одним з небагатьох флагманських гучномовців, який не перевантажить простір навколо вашого телевізора. Використовуючи масив 2-дюймових динаміків, колонка створює достатньо насичену і збалансовану звукову сцену. До того ж вона легко інтегрується в будь-який інтер’єр завдяки корпусу висотою 54 дюйми, доступному в трьох варіантах кольорів.

Свою назву Hyphn акустика отримала від архітектурного терміна «дефіс» (hyphen) — ланка, що з’єднує дві окремі структури. Кожен гучномовець складається з двох стовпів, між якими розміщено «дефіс». В цьому елементі корпуса розміщено головний компонент аудіосистеми — СЧ-динамік M-Array.

Спочатку представлений як прототип Concept 50 у 2022 році, вже у 2023 Hyphn є серійною версією, повністю готовою до релізу. Як ми вже зазначили раніше, в основі Monitor Audio Hyphn покладено високоефективний динамік «M-Array». 

Monitor Audio СЧ-динамік "M-Array"
Monitor Audio Hyphn динамік «M-Array»

Це унікальна конфігурація драйверів, розроблена власними силами інженерів Monitor’s Audio. Вона включає один високочастотний динамік, оточений не менше ніж шістьма 2-дюймовими драйверами СЧ-діапазону. Результатом такої комбінації є виняткова чіткість звукової сцени, що дозволяє слухачеві точно вирізняти окремі інструменти та вокал.

У високочастотному драйвері використовується нова мікроплісирована діафрагма III (MPD III) третього покоління для забезпечення більшого, чіткішого та послідовнішого звуку. Ця ж технологія, розроблена Monitor Audio для прототипу Concept 50, також застосована в топовому підлоговому гучномовці Platinum Series 3G.

Micro Pleated Transducer (MPT III) та 6 СЧ-динаміків Rigid Diaphragm Technology
Micro Pleated Transducer (MPT III) та 6 СЧ-динаміків Rigid Diaphragm Technology

Шість 2-дюймових середньочастотних динаміків оснащені дифузорами Monitor Audio Rigid Diaphragm Technology III (RDT III). Останні були представлені в 2022 році і, за словами виробника, у флагманських колонках вони використовуються для покращення чіткості звуку.

monitor audio акустика 3-смугова

M-Array розташований прямо між подвійними колонами Hyphn, кожна з яких містить пару потужних 8-дюймових басових динаміків, спрямованих всередину, у конфігурації з придушенням сили, що призводить до майже відсутності сили вібрації від динаміків. Голосові котушки великого діаметру під підвісом зменшують гармонійні спотворення для чистих, глибоких та потужних низькочастотних ефектів.

Hyphn був розроблений, щоб забезпечити покращений контроль низьких частот, відгук і динаміку, а також виняткову деталізацію високих і верхніх середніх частот. Кросовери спеціально розроблені для забезпечення точної, контрольованої продуктивності по всьому частотному спектру.

Корпус акустичної системи виготовлений з термоформованого, точно відфрезерованого мінерального та акрилового каменю для створення абсолютно жорсткої конструкції. Завдяки вбудованим сформованим трубам портів, зміцнюючим ребрам і кріпленням, товщиною внутрішніх і зовнішніх стінок від ½ дюйма до 1 дюйма для кріплення навколо басових динаміків із придушенням сили, корпус майже не піддається вібрації. Це зводить до мінімуму фізичні спотворення та резонанс, забезпечуючи оптимальну чіткість і точність звуку аудіосистеми.

Monitor Audio Hyphn технічні характеристики

Monitor Audio Hyphn акустика для домашнього кінотеатру огляд
  • Чутливість: 86 дБ (2.83Vrms @ 1m)
  • Рекомендована потужність підсилювача​: 200–1600 Вт (RMS на 4 Ом)
  • Безперервне керування потужністю: 800 Вт (RMS у номінальному імпедансі, рожевий шум із амплітудою 6 дБ)
  • Номінальний опір: 4 Ом
  • Мінімальний опір: 3,5 Ом при 2,2 кГц (від 20 Гц до 20 кГц)
  • Динаміки:
    • 4 x 8″ НЧ-драйвер RDT III
    • 6 x 2″ RDT III СЧ-драйвер
    • 1 твітер MPD III
  • Частотний діапазон: 18 Гц – 60 кГц
  • Максимальний рівень звукового тиску: 129 дБ (один динамік на 1 м, Z-зважений)
  • Тип акустичної системи: 3-смугова
  • Вирівнювання низьких частот: Bass Reflex
  • Частоти кросовера: 350 Гц, 3,7 кГц
  • Зовнішні розміри (включно з цоколем) (В x Ш x Г): 1392 x 502 x 520 мм (54 13/16 x 19 3/4 x 20 1/2 дюйма)
  • Вага (включаючи плінтус, без упаковки): 106,9 кг (235 фунтів 10,7 унцій)

Наявність і ціна

Гучномовець Monitor Audio Hyphn буде доступний у вибраних роздрібних партнерів по всьому світу з 2 травня 2023 року в трьох варіантах обробки – Matte White, Matte Black і Matte Heritage Green.

Ціни: 92 500 доларів за пару / 70 000 фунтів стерлінгів / 82 500 євро

Для отримання додаткової інформації: monitoraudio.com

Автор публикации

не в сети 1 час

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий