Обзоры

Найкращі Hi-Fi продукти 2022: підсумок року

Найкращі Hi-Fi продукти 2022 підсумок року

Ось і добігає кінця ще один рік, тож настав час пригадати всіх цьогорічних фаворитів. Ми торкнемося всіх актуальних тем ринку Hi-Fi, починаючи з саундбару для домашнього кінотеатру і закінчуючи Hi-Fi стартапом. У цьому огляді ми вирішили зробити підсумок року і обрати найкращі Hі-Fi системи звуку та Hi-Fi продукти за 2022 рік.

* Деякі з пристроїв в нашому списку з’явилися на ринку раніше 2022-го. Проте вони досі зберігають свою позицію нашого фаворита

Зміст

Найкращий Hi-Fi саундбар 2022: Samsung HW-Q950A

Найкращий саундбар 2022 Samsung HW-Q950A
Найкращий саундбар 2022 Samsung HW-Q950A

Samsung HW-Q950A – це саундбар наступного покоління, покращена версія Samsung HW-Q950T. Ця звукова панель преміум-класу оснащена деякими новими та унікальними функціями, у тому числі функцією корекції звуку відповідно до приміщення Auto EQ та можливості підключення Apple AirPlay 2. 

Збалансований звуковий профіль саундбару Samsung підходить для безлічі різних типів аудіоконтенту. Як і всі найкращі аудіосистеми Hi-Fi, Samsung HW-Q950A підтримує контент Dolby Atmos. Супутні колонки об’ємного звучання, що входять до комплекту акустики, забезпечують неповторне враження від перегляду фільмів зі спецефектами.

Після додаткового тестування ми переконалися в тому, що Samsung HW-Q950A є 11.1.4-канальною системою. Більше того, система оснащена автоматичним еквалайзером, який використовує мікрофон для автоматичної оптимізації звукової сцени.

Samsung HW-Q950A чудово підходить для фільмів. З увімкненою функцією Auto EQ він може відтворювати глухі низькі частоти в динамічних сценах, а також чіткі діалоги. Саундбар пропонує користувачам бездротове підключення через Bluetooth, Wi-Fi, а також підтримку Chromecast та Apple AirPlay.

* Для прихильників футуристичного дизайну та флагманських звукових характеристик — саундбар Devialet Dione

Найкращі Hi-Fi навушники 2022: Focal Utopia

Focal Utopia 2022 флагманские накладные наушники
Найкращі Hi-Fi навушники Focal Utopia 2022

Експерти вже висловили свою думку про те, що Focal Utopia – це найкращі навушники Focal. За якістю вбудованих компонентів та технологій нова модель перевершує всі попередні. Навіть чудові накладні навушники Focal Stellia поступаються новим Focal Utopia.

Отже, тепер обговоримо всі покращення, які користувачі зустрінуть у Focal Utopia. По-перше, це нові берилієві повнодіапазонні М-подібні випромінювачі та решітки. Відкриті навушники Utopia працюють без пасивного або активного шумопоглинання. Їх діапазон частот охоплює звуковий сигнал від 5 Гц до 50 кГц. Також виробник додав у свій флагман нову, досконалішу конструкцію звукової котушки з використанням мідно-алюмінієвого сплаву.

Версія звукової котушки, яка на 100 відсотків складалася з алюмінію, в оригінальній Utopia виявилася трохи крихкою. Тому тепер котушка виготовлена зі сплаву: 30% міді + 70 відсотків алюмінію. Вона пропонує більшу надійність за збереження того ж високого рівня акустичних характеристик.

Крім того, накладні навушники Focal Utopia відрізняються легшою конструкцією корпусу з переробленого вуглецевого волокна. Завдяки цьому вони забезпечують більший комфорт під час прослуховування.

Найкращі накладні навушники з шумопоглинанням: Sony WH-1000XM5

Найкращі Hi-Fi навушники з шумопоглинанням Sony WH-1000XM5
Найкращі навушники з шумопоглинанням Sony WH-1000XM5

Після тестування навушників Sony WH-1000XM5 з записами Hi-Res, ми переконані, що вони виправдають очікування користувачів. Незважаючи на дещо незвичний дизайн, Sony WH-1000XM5 повністю відповідають високим стандартам бренду. Це сучасні накладні навушники з найкращим звучанням та шумопоглинанням, представленим на ринку в цьому році.

Оновлення дизайну флагманських навушників WH-1000 несе не тільки естетичний аспект. Так, наприклад, зміни у конструкції чашок мають велике значення для ефективної пасивної шумоізоляції. Таким чином, модель 2022 року пропонуює найкраще блокування стороннього шуму в СЧ/ВЧ-діапазоні.

Вражаючі внутрішні компоненти доповнюють функціональні мікрофони. “Інтелектуальність” вбудованих мікрофонів Sony WH-1000XM5 полягає в тому, що вони аналізують ваше оточення та надсилають повідомлення потужній системі драйверів. В результаті активується шумозаглушення і слухач може повністю зосередитися на музиці.

ANC (активна шумоізоляція) має велике значення, коли справа стосується покращення звучання вашої музики. Але, якщо говорити про останні накладні навушники Sony, навіть з відключеним ANC, вони звучать чудово. Нові драйвери на 10 мм менші, ніж у попередній моделі. Тим не менш, вони мають набагато більшу потужність. Ми були вражені тим, скільки всього вмістилося у малогабаритному корпусі.

Більш потужні динаміки дозволяють відтворювати окремі ноти у ваших мелодіях для кращого досвіду прослуховування. Цю різницю можна відчути навіть на прикладі з моделлю-попередником Sony WH-1000XM4.

М’який тембр і яскрава емоційність, легкі вібрації та звукова сцена, наповнена деталями – все це описує звучання Sony WH-1000XM5. Для справжнього аудіофільського досвіду WH-1000XM5 пропонує підтримку Hi-Res музики, Dolby Atmos і об’ємний звук 360 Reality Audio.

Найкращі навушники з шумопоглинанням: Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung Galaxy Buds 2 Pro обзор наушников 2022
Навушники Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Основне завдання Samsung у 2022 році було наступним: розмістити найкращі мікрофони та динаміки в маленькому корпусі, забезпечити найкращу якість сигналу та можливості шумопоглинання. Вражає, що Samsung виконали всі пункти зі свого списку, зменшивши при цьому розмір навушників на 15%.

Вбудовані технології активної шумоізоляції використовують усі мікрофони для захоплення звуку під час телефонних розмов. Глибокі вирізи для мікрофонів і датчиків безпосередньо впливають на якість звуку, особливо при активному шумозаглушенні (ANC).

Samsung Galaxy Buds 2 Pro мають рейтинг захисту IPX7. Таким чином, навушники витримують падіння на тверду поверхню та можуть перебувати на глибині 1 метр під водою протягом 30 хвилин. Також вони добре протистоять впливу поту та бризок води.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro, очевидно, не найдешевші навушники на сьогоднішній день (при ціні 230 доларів). Тим не менш, вони багатофункціональні і успадковують усі найкращі технології сучасних безпровідних моделей. Остання модель Pro від Samsung успішно доповнює все те, що Apple може запропонувати в області Bluetooth-навушників.

Найкращий комплект акустики 2022: Bowers & Wilkins 700 S3

Bowers & Wilkins 700 S3 колонки цена
Найкращий комплект акустики Bowers & Wilkins 700 S3

Серія колонок Bowers & Wilkins 700 S3 складається всього з восьми моделей. Це три підлогові колонки, три поличні колонки зі стійками і дві колонки центрального каналу.

Цього року команда інженерів компанії вирішила впровадити технології з лінійки преміальних колонок 800 Series Diamond у пристрої 700 S3. Таким чином, виробник пропонує флагманські характеристики в акустичних системах за нижчими цінами.

Знаменита конструкція B & W Solid Body Tweeter-on-Top (твітер з карбоновим куполом) тепер присутня в чотирьох моделях 700 S3. В підлогових B & W 702 S3 та B & W 703 S3, поличній АС 705 S3 та центральному каналі HTM71 S3.

У масиві динаміків Bowers & Wilkins 700 S3 з’являється останнє покоління технології басового дифузора B & W Aerofoil Profile. Крім того, всі моделі оснащені оновленим портом фазоінвертора (Flowport) більшого діаметру для створення потужного та глибокого низькочастотного відгуку
Цікаво, що у новій лінійці немає нового сабвуфера. B & W заявляють, що їхній існуючий сабвуфер DB4S (1399 фунтів стерлінгів / 1899 доларів) є найкращою звуковою та естетичною відповідністю серії 700 S3 для тих, хто хоче створити систему домашнього кінотеатру з об’ємним звуком 5.1.

Найкраща автомобільна Hi-Fi акустика 2022: McIntosh MX1375

McIntosh MX1375 автомобильная акустика High-End
McIntosh MX1375 автомобільна Hi-Fi акустика

У 2021 році McIntosh анонсували запуск двох еталонних розважальних систем: McIntosh MX1375 та MX950. Обидві аудіосистеми відрізняються фірмовим, автентичним дизайном домашніх аудіопродуктів McIntosh та успішно інтегрують естетику бренду в салон автомобіля.

Автомобільна система McIntosh MX1375 буде доступна як супутня звукова система для наступних моделей автомобілів: Grand Wagoneer (2022), Wagoneer (2022), Jeep Grand Cherokee (2022) і Jeep Grand Cherokee L (2021).

MX1375 оснащена 24-канальним підсилювачем потужністю до 1375 Вт, 23 динаміками, розміщеними в 16 “зонах”, і 12-дюймовим сабвуфером з подвійною звуковою котушкою. Система також пропонує найкращі Hi-Fi технології McIntosh, такі як Low Distortion/High Performance (LD/HP) та Power Guard, а також Adaptive 3D Surround Processing.

Ексклюзивною особливістю системи MX1375 Reference Entertainment System є унікальні можливості Adaptive 3D Surround Processing. Інноваційна технологія McIntosh використовує алгоритми адаптації до вихідного матеріалу, щоб відтворити звук з відповідним 3D-ефектом.

Супутня програма керування від McIntosh доповнює систему Uconnect. Коли ви відтворюєте аудіо через додаток McIntosh, ви поринаєте в захоплюючу автентичну атмосферу з бездоганним звуком. Крім того, ви обов’язково оціните зовнішній вигляд культових Blue Meters з їх чарівними “танцюючими” стрілками.

Найкращі Hi-Fi колонки Bluetooth 2022: Cabasse Rialto

Cabasse акустика мультирум
Бездротові Hi-Fi колонки Cabasse Rialto

Бездротові колонки Cabasse Rialto – серйозна альтернатива hi-fi саундбару. Нова пара активних колонок Cabasse Rialto пропонує безліч сучасних функцій потокової передачі, фірмові звукові технології Cabasse та неперевершений дизайн.

Французька компанія Cabasse цього року презентувала нову пару активних колонок. Cabasse Rialto пропонують користувачам технології потокового передавання та широкі можливості підключення. 

Команда інженерів Cabasse розмістила в незвичному корпусі колонки Rialto 13-сантиметровий коаксіальний середньочастотний/високочастотний динамік. СЧ/ВЧ-драйвер живиться від внутрішнього підсилювача потужністю 300 Вт. Нижчі частоти надходять від 17-сантиметрового басового драйвера «HELD» (High Excursion Low Distortion). Басовий динамік обслуговується третім підсилювачем на 450 Вт. Щодо налаштування DSP, Cabasse використали «DEAP» (цифрове покращення акустичних характеристик), щоб розширити діапазон низьких частот у 30 Гц.

Тепер про можливості ідключення. На задній панелі гучномовця ви знайдете всі доступні інтерфейси, а саме: HDMI eARC, TOSLINK, аналоговий RCA та порт Ethernet. Останній живить внутрішню плату потокового передавання, яка підтримує Bluetooth, Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay плюс Qobuz і Deezer через додаток Cabasse StreamCONTROL

Акустична пара Cabasse Rialto пропонує набагато краще багатоканальне звучання, ніж більшість звукових панелей високого класу.

Найкращий Hi-Fi стартап 2022: Audiodinamica

Audiodinamica інноваційний Hi-Fi стартап з Італії
Audiodinamica Hi-Fi стартап 2022

​Audiodinamica — це інноваційний стартап родом з Італії. Його засновники поділяють пристрасть до деталей і досконалості. Команда фанатичних аудіофілів спрямувала всі зусилля на те, щоб створювати найкращі Hi-Fi продукти. 

​Audiodinamica прагне запропонувати найсучаснішу технологію для домашнього відтворення музики в яскравому та сучасному корпусі. Місія компанії полягає в тому, щоб створювати інноваційні Hi-Fi продукти. Також виробник пропонує користувачам широкі можливості персоналізації у вигляді експериментів з матеріалами та кольорами корпусів. 

За останні декілька років популярність пристроїв від Audiodinamica невпинно зростала. Серед найпопулярніших продуктів бренду: BeCube Mono Amp, фонопідсилювач BeCube, BeCube SUT N°3 і BeCube Power. Підсилювачі, фоносистеми, ЦАП, стримери та інші системи звуку — це неповний перелік досягнень Audiodinamica.

* Компанія Audiodinamica заснована в 2018 році

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий