Тест

Сабвуфер SVS SB-2000 Pro

Сабвуфер SVS SB-2000 Pro

Роздрібна ціна: €1200

 

Дивовижне глибоке басове розширення і масивний вихід з приголомшливою музикальністю, яка порадує як любителів музики, так і прихильників домашнього кінотеатру. Не зайвими будуть й багаті можливості тонкого налаштування з мобільного додатку.

 

Більшості людей, які дивляться кіно й слухають музику в своїй вітальні, потрібен один гарний сабвуфер для завершеності аудіосистеми. Такий, щоб відтворював нижні октави, недосяжні для колонок, і в той же час залишався практично непомітним. SB‑2000 Pro — це саме те, що потрібно.

 

 

SVS SB 2000 Pro приложение

 

 

Компанія SVS випускає сабвуфери самих різних конструкцій. Модель SVS SB-2000 Pro входить до її нової серії 2000 Pro. Сабвуфери цієї серії оснащені технологіями, що пройшли перевірку у флагманській серії 16-Ultra, також вони  оснащені нещодавно розробленим 12-дюймовим низькочастотним динаміком з великим ходом, цифровим підсилювачем Sledge потужністю 550 Вт та інтелектуальним інтерфейсом управління, що включає віддалений додаток SVS по Bluetooth (завантижити можна ТУТ).

 

 

svs sb-2000 pro сабвуфер отзывы

 

 

SVS SB-2000 Pro використовує класичну конструкцію закритого сабвуфера і по суті являє собою чорний куб з великим 12-дюймовим динаміком, домінуючим на передній панелі. Конструкція корпусу — акустично інертна й жорстко закріплена шафа з внутрішніми розпорками для драйвера. В результаті отримуються більш щільні й точні баси без забарвлення, при цьому максимізуються повітряний потік та динамічний вихідний потенціал. SVS вдалося втиснути в компактний корпус (розмір усього 37 × 36 × 39 см) 12-дюймовий динамік разом з цифровим підсилювачем та електронікою. З такими розмірами  й вагою в 17,5 кг він досить простий в розміщенні і його можна легко переміщати.

 

Сабвуфер вирізняється відмінною якістю збірки, міцною конструкцію з МДФ і ніжками з ізоеластомера. Закруглені краї корпусу надають PB-2000 Pro вишуканий вигляд, який візуально добре поєднується з домашніми кінотеатрами та високоякісними аудіосистемами. В якості гриля використовується нерезонансна решітка з надтовстої тканини з ABS-пластика. Такий гриль виглядає набагато краще, ніж металеві захисні решітки, що зазвичай використовуються SVS.

 

 

SVS домашние динамики и сабвуферы

 

 

В основі SB-2000 Pro — нещодавно розроблений 12-дюймовий динамік серії 2000 із двома високоякісними феритовими магнітами та оптимізованим для FEA двигуном для роботи без спотворень навіть при найекстремальніших рівнях потужності. Для покращення лінійності й управління драйверами був інтегрований посилений павук Nomex. Все це забезпечило точну частотну характеристику з максимальним впливом. Щоб SB-2000 міг грати на повну котушку в майбутньому, динамік також оснащений міцним гумовим підвісом з низьким ходом, а для максимального збільшення терміну використання — запатентованою литою під тиском окантовкою.

 

Драйвер з подвійним феритовим магнітом важить 6,8 кг і генерує сильне магнітне поле для створення екстремального ходу без втрати управління. Виробник заявляє частотну характеристику в діапазоні 19–240 Гц (±3 дБ) і наголошує, що в приміщеннях невеликого і середнього розміру можна очікувати підвищення на 2–3 Гц.

 

В SB-2000 Pro використовується підсилювач Sledge класу D, потужність якого становить 550 Вт RMS, з піковим значенням до 1500 Вт. На борту також цифровий сигнальний процесор Analog Devices Audio на 50 МГц з 56-бітної фільтрацією і кривими частотної характеристики, оптимізованими спеціально для SB-2000 Pro.

 

SVS SB-2000 Pro має мінімалістичну задню панель з досить простим набором підключень. До них відносяться вхід стерео/LFE і вихід стерео, а також тригер на 12 В та з’єднання для адаптера SVS SoundPath для розміщення бездротового сабвуфера. Також можна вибирати між постійним включенням сабвуфера і його включенням при отриманні сигналу.

 

Задня панель виглядає такою неза­харащеною тому, що SB‑2000 Pro використовує ICI (інтерфейс інтелектуального управління). Це багатофункціональна панель управління, на якій відсутні звичайні регулятори для ряду кнопок. ICI забезпечує доступ до фільтрів гучності, фази й нижніх частот за допомогою серії багатофункціональних світлодіодних індикаторів.

 

 

SVS SB-2000 Pro оздоблення

 

 

Хоча ICI й виглядає круто з точки зору дизайну, але це не є інтуїтивно найзрозуміліший спосіб налаштування та управління сабвуфером. Та великої біди в цьому немає — ніхто не змушує користуватися саме цим способом налаштування. Є чудова альтернатива — віддалений додаток SVS по Bluetooth. Він доступний для операційних систем iOS, Android та Amazon і забезпечує ефективний метод налаштування і управління SB-2000 Pro. Додаток автоматично підключається до сабвуфера.

 

Мобільний додаток забезпечує доступ до ряду опцій, таких як фільтр низьких частот, фаза, полярність, параметричний еквалайзер, компенсація посилення кімнати, попередні й системні налаштування. Для кожного з цих параметрів є додаткова довідкова сторінка, на якій пояснюється, що робить функція і як її найкраще налаштувати.

 

Причому налаштовувати SB‑2000 Pro і керувати ним додаток дозволяє навіть тоді, коли сабвуфер знаходиться поза полем зору. А двохнаправлений зворотний зв’язок показує зміни в реальному часі.

 

Прослуховування SB-2000 Pro показало, що він працює в кращих традиціях SVS — має ударний і точний звук, його баси гармонійно доповнюють музику, фільми, телешоу та відеоігри.

 

Сабвуфер здатний відтворювати глибокі низькі частоти, необхідні для домашнього кінотеатру, в поєднанні зі щільністю й точністю басів для правильної передачі будь-яких музичних творів. Вибір потрібного предналаштування гарантує по-справжньому глибокі, щільні і чітко артикульовані баси, необхідні для отримання достовірного відтворення як музики, так і кінофільмів.

 

Сабвуфер SVS дуже точно передає електронну музику з потужним інфра-басом. Наявність DSP не призводить до чутних спотворень або обмежень у звуці, але дозволяє максимально ефективно використовувати зв’язку «басовик + підсилювач». SB-2000 Pro справляється з різким зануренням в нижні регістри з вражаючою швидкістю й точністю, що приводить до чіткого відтворення звуку.

 

Для багатьох систем єдиними питанням стосовно того, чи підійде їм SB-2000 Pro, будуть розміри кімнати та необхідний піковий рівень гучності. Якщо ваша кімната середніх розмірів і вам не потрібен референсний рівень гучності, цей апарат — ідеальне рішення. А якщо потрібно багато дуже глибокого басу для великої кімнати, то, з урахуванням DSP-управління й простоти налаштування, розумніше використовувати два або три SB‑2000 Pro замість одного великого сабвуфера за ті ж кошти. Подібне рішення — відмінний спосіб підвищити віддачу на басах і загальну якість звуку, знизивши спотворення. Більш того, використання декількох сабвуферів дозволить зменшити вплив кімнатних резонансів, якщо саби встановлені один на одний. При цьому за площею така конструкція буде займати не більше місця, ніж один сабвуфер. До речі, такий підхід часто використовується як в високоякісних стереосистемах, так і в домашніх кінотеатрах.

 

Відзначимо також, що продукція SVS крім зручності у використанні та якісного звуку, як правило, вирізняється високою надійністю. Стосовно функціональності, то подібних можливостей в інших моделей у цій ціновій категорії ви не знайдете. Позначення «Pro» в назві не просто маркетинговий прийом. При використанні вимірювального мікрофона SB-2000 Pro можна налаштувати з професійною точністю. Так що дана модель по праву є кращою в 2020 році в сегменті компактних закритих сабвуферів із 12-дюймовими динаміками.

 

 

SVS SB-2000 Pro обзор сабвуфера

 

 

SVS SB-2000 Pro Технічні характеристики

 

Діапазон частот (±3 дБ), Гц:19-240

Підсилювач (RMS/Peak), Вт: 550/1500, Ice Power

Динамік, дюймів: 12, SVS‑драйвер, збільшений робочий хід дифузора

Матеріал корпусу: MDF

Розміри (з сіткою і опорами), мм: 372 × 360 × 395

Вага, кг: 17,5

Оздоблення: чорний ясен, чорний глянсовий рояльний лак та біло-глянсовий рояльний лак

 

 

Pro

+Потужний бас в малому форм-факторі

     +Добре керований і чуйний

     +Гнучкі налаштування та управління

     +Універсальний додаток для  управління смартфоном

     +Відмінна якість збірки

     +Гарне співвідношення ціни та якості

 

 

Contra

 Відсутня функція автокалібровки

     Тільки базова комутація

 

 

Оцінки

 

Дизайн……………………….. 8

Технологія…………………… 9

Конструкція і виконання.. 9

Комутація……………………. 7

Звук……………………………. 9

Ціна/якість………………….. 9

 

Вердикт……………………. 8,5

 

Автор публикации

не в сети 10 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий