Новости Обзоры

Thorens New Reference програвач вінілу до ювілею бренду

Thorens New Reference програвач вінілу до ювілею бренду

Вібрації та резонанси можуть згубно вплинути на роботу програвача вінілу. Це можуть бути звуки життєдіяльності людей, вібрації від іншого електронного обладнання, яке знаходиться поруч, або резонанс корпусу самої вертушки. Thorens New Reference

Багато виробників намагалися позбутися цих недоліків у своїх пристроях. Thorens анонсували, що їх команда дизайнерів у співпраці з німецьким виробником активних віброізоляторів Seismion випустила новий еталонний програвач вінілу, «спроєктований і оптимізований для роботи з повністю активною системою віброізоляції».

Thorens запевняють, що вони розробили інноваційну конструкцію з віброізоляцією, яка ніколи не зустрічалася в конкурентних системах. Що ж, ми з нетерпінням чекаємо того моменту, коли ми зможемо протестувати її ефективність. 

Легендарний німецький бренд пояснює, що активна система віброізоляції Reactio від Seismion базується на високочутливих п’єзоелектричних датчиках прискорення та повністю лінійній електронній схемі керування.

Thorens New Reference вініл

На додаток до віброізоляторів, налаштована система активного керування як класичне керування зі зворотним зв’язком. Пояснення Seismion таке: спеціально розроблені датчики прискорення з п’єзоелектричною керамікою контролюють амплітуди ізольованої платформи з високою точністю. Ці виміряні сигнали перетворюються в необхідні зусилля приведення в дію за допомогою аналогової системи керування, яка керує приводами безконтактної звукової котушки. Декілька з цих активних контурів керування діють, щоб ізолювати всі шість ступенів свободи.

Основна ідея активного керування полягає у відтворенні так званого «sky-hook damper». Не з’єднаного з (вібруючою) підлогою, а з віртуальною, стаціонарною точкою кріплення. Таким чином, sky-hook демпфер має очевидні переваги для цілей ізоляції та стабілізації.

Ця система в New Reference нібито може ізолювати збурення вже нижче 1 Гц і зменшувати їх до менше ніж 1 відсотка (-40 дБ) на частотах 10 Гц і вище, що, як показали власні тести компанії, в 17 разів ефективніше ізоляції, в порівнянні з альтернативним методом пневматичної пружини.

Навіть дуже невеликі коливання в діапазоні від нанометра до пікометра все ще, каже Thorens, ефективно ізольовані.

Thorens зробив центр ваги системи близько до плану ізоляції, намагаючись зменшити додатковий ефект горизонтальних коливань на рухи нахилу. І, як і слід було очікувати від будь-якого висококласного програвача в наші дні, шасі New Reference складається з декількох шарів, сконструйованих з високодемпфованих матеріалів, для подальшого зменшення резонансу. Система ізоляції також діє для стабілізації всього субшасі, на якому розміщена пластина. 

Тепер, коли ми розглянули досить виняткову систему зменшення вібрації, ми можемо перейти до більш традиційних елементів конструкції програвача Thorens New Reference.

Ви можете бути здивовані, дізнавшись про те, що Thorens New Reference має конструкцію з ремінним приводом. Thorens стверджують, що вони обрали ремінь замість прямого приводу з двох причин.

Thorens програвач вінілу
Thorens Reference

По-перше, еластичний ремінь є менш чутливим до коливань двигуна, оскільки він забезпечує додаткову ізоляцію.

По-друге, ремінь забезпечує кращу стабілізацію швидкості обертання. Фактично, Thorens кажуть, що завдяки використанню двох «високоточних кварцових осциляторів» швидкість залишатиметься в діапазоні від 33,3332 до 33,3334 оберту на хвилину протягом 20 років використання.

Програвач може бути оснащений трьома основами для тонармів, які можуть вмістити тонарми розміром 9, 10 і 12 дюймів. У Thorens New Reference встановлено два: нещодавно розроблений 12-дюймовий тонарм TP160 із підшипниками з безперервним срібним кабелем і Thiele TA01, який нібито забезпечує точне наведення поворотного тонарма (максимальний кут похибки відстеження картриджа становить 0,036 градуса по пластині) з переваги тангенціального тонарма.

Thorens представить свій програвач New Reference на виставці High End Munich 2023 наступного тижня, до 140-річчя з дати заснування бренду.

Автор публикации

не в сети 1 час

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий