Обзоры

AV-ресивер для домашнього кінотеатру найкращі моделі

AV-ресивер для домашнього кінотеатру найкращі моделі

AV-ресивер — серце домашнього кінотеатру

Хочете створити неперевершений домашній кінотеатр, але не знаєте, з чого почати? Ми радимо обирати AV-ресивер так само, як і проєктор, телевізор чи комплект акустики. Для досягнення найкращого результату ви маєте поставитися до цього завдання з усією серйозністю.

Хоча вони можуть не виглядати чи звучати так привабливо, втім AV-ресивер є серцем будь-якої системи домашнього кінотеатру. Це пояснюється тим, що вони діють як центральна частина, яка обробляє вхідні та вихідні дані. У такий спосіб цей пристрій об’єднує всі окремі компоненти в єдину систему.

Тепер необхідно вирішити, який з безлічі представлених на ринку варіантів обрати вам, враховуючи особливості вашої системи звуку та акустики приміщення.

Відповісти на це запитання складно, оскільки відповідь на нього значною мірою залежить від того, що ви хочете використовувати з AV-ресивером. Якщо у вас є система Atmos, вам потрібно переконатися, що обраний процесор підтримує цю технологію. Крім того, якщо вам потрібен лише базовий об’ємний звук 5.1, ви можете добре заощадити. Просто обирайте серед більш доступних моделей без сучасних технологій імерсивного звуку, призначеного для контенту відеоігор.

Крім того, через наші тестові кімнати пройшло більше медіа ресиверів, ніж можна уявити. Тому ми можемо впевнено стверджувати, що не всі вони варті вашого часу та уваги. Поширені проблеми, з якими ми стикалися, включають: плоский звук після цифрової обробки, складні системи керування та налаштування, недостатня потужність системи та ін.

Враховуючи наш позитивний (і негативний) досвід, який ми акумулювали останні роки, ми хочемо зробити підсумок і порекомендувати деякі з найкращих AV-ресиверів. Усі моделі, які ми обрали сьогодні, відрізняються простим управлінням, широкими можливостями, наявністю сучасних технологій обробки аудіо та відео. До того ж ми подбали про те, щоб задовольнити потреби покупців з різним бюджетом і технічними вимогами.

Sony STR-DN1080

Sony STR-DN1080 AV-ресивер для домашнього кінотеатру

Ціна: $600-800

STR-DN1080 є першим флагманським пристроєм Sony з підтримкою об’ємного звуку Dolby Atmos.

Цей багатофункціональний AV-ресивер чудово підходить для інтеграції в сучасний домашній кінотеатр з телевізором 4K і програвачем Blu-ray. Dolby Atmos і декодування DTS:X забезпечують об’ємне звучання на 360 градусів для реалістичних відчуттів під час перегляду фільмів удома.

STR-DN1080 забезпечує до 100 Вт на канал при 6 Ома, гарантуючи чудову якість звуку для різних акустичних систем.

Sony STR-DN1080 має 6 HDMI входів та 2 HDMI виходи, які підтримують відео 4K, HDR10, HLG, Dolby Vision та BT.2020.

STR-DN1080 пропонує вам усі види бездротового прослуховування. Вбудований Chromecast дозволяє використовувати ваш телефон, планшет або комп’ютер для потокової передачі музики з понад 100 аудіопрограм. 

Apple AirPlay дозволяє транслювати потокове відтворення із сумісного пристрою iOS, а Bluetooth розширює бездротові можливості ресивера. Крім того, ви можете передавати аудіо з приймача на набір навушників Bluetooth — чудове рішення для пізнього сеансу.

Ресивер сумісний зі смартфонами та планшетами через додаток Sony | Music Center (раніше – SongPal), що дозволяє легко керувати системою з вашого пристрою.

І останнє, проте не менш важливе: Sony STR-DN1080 має автоматичну технологію калібрування акустики DCAC EX (Digital Cinema Auto Calibration EX). Вона допомагає оптимізувати звук акустичних систем відповідно до особливостей акустики приміщення.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Канали: 7.2
  • Підтримка відео: 4K Ultra HD, HDR10, Dolby Vision
  • Формати об’ємного звуку: Dolby Atmos, DTS: X
  • Входи HDMI: 
  • Wi-Fi: так
  • Bluetooth: так 
  • Розміри: 15.6 x 43 x 33.1 см (ВхШхГ)

Denon AVR-X2700H

Denon AVR-X2700H AV-ресивер мережевий

Ціна: $800-1100

Якби нам довелося використовувати одне слово, щоб описати цей AV-ресивер, ми б назвали його «впевненим». AVR-X2700H не старається вразити вас широким функціоналом та досконалим дизайном. Цю модель відносять до категорії бюджетних пристроїв, тому не варто очікувати від неї такої ж продуктивності, яку ви можете отримати з JBL Synthesis SDP-75 та Anthem AVM 90.

Проте AVR-X2700H забезпечує потужність до 95 Вт на канал при 8 Ома, а це більше ніж достатньо для більшості акустичних систем.

AV-ресивер Denon підтримує 7.2 канали для форматів об’ємного звуку, таких як Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS:X та DTS Virtual:X. Завдяки цьому користувачі мають можливість насолоджуватися глибокими та реалістичними спецефектами, що переповнюють кінозалу.

Denon AVR-X2700H має 6 HDMI входів та 2 HDMI виходи, які підтримують передачу відео якості 8K/60Hz та 4K/120Hz, HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, ALLM, VRR, QMS, QFT та BT.2020.

AVR-X2700H підтримує новішу версію HDMI (2.1), що дозволяє передавати відео 8K та використовувати передові технології під час сеансів відеоігор на сумісних пристроях.

Доступний компонент для домашнього кінотеатру від Denon підтримує HEOS Built-in, AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal, Deezer, Internet Radio та інші стрімінгові сервіси для широкого доступу до музичного контенту.

Denon AVR-X2700H має вбудовану технологію автоматичного калібрування акустики, розроблену компанією Audyssey Laboratories. Audyssey MultEQ XT використовується в ряді AV-ресиверів та процесорів. Також ця технологія знайшла застосування у продуктах компаній Denon та Marantz.

Audyssey MultEQ XT призначена для аналізу акустики вашого приміщення та корекції звукових характеристик відповідно до отриманих даних, щоб забезпечити кращий звуковий досвід.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Канали: 7.2
  • Підтримка відео: 8K/60Hz, 4K/120Hz, HDR10, Dolby Vision
  • Формати об’ємного звуку: Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced
  • Входи HDMI: 6
  • Wi-Fi: так
  • Bluetooth: так
  • Розміри: 17 x 43 x 33 см (ВхШхГ)

Yamaha RX-A3080

Yamaha RX-A3080 мережевий підсилювач для домашнього кінотеатру

Ціна: $2000-2500

RX-A3080 — це флагманський AV-ресивер від Yamaha, представлений на ринку у 2019 році. Передові технології Yamaha AVENTAGE забезпечують надання високоякісного звуку та відео в домашньому кінотеатрі. 

Дев’яти канальний процесор підходить для домашнього кінотеатру Dolby Atmos конфігурації 5.1.4 або 7.1.2. Також він пропонує обробку для 11 каналів, але якщо ви хочете запустити 7.1.4, вам знадобиться додаткове підсилення. Крім того, ви можете вибрати більш звичайну схему 7.2, перенаправляючи решту стереоканалів у другу кімнату.

RX-A3080 має сім входів HDMI, усі з яких сумісні з HDCP 2.2 4K 60p 4:4:4, тому він ідеально підходить для обслуговування сучасної системи домашнього кінотеатру. Крім того, є три виходи HDMI. Це означає, що ви можете запускати телевізор за допомогою HDMI з ARC разом із проєктором в одній кімнаті, а третій HDMI обслуговуватиме сусідню кімнату разом з аналоговим стерео для зон 2 і 3.

Підключення до мережі включає дводіапазонний Wi-Fi з Ethernet, Bluetooth і Apple AirPlay. Є також тюнер DAB FM і фонопідсилювач (MM). Крім того, інтегрована система калібрування звуку YPAO (Yamaha Parametric Acoustic Optimizer) автоматично проводить вимірювання для оптимізації звуку з урахуванням акустики приміщення.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Канали: 9.2
  • Підтримка відео: 4K/60Hz Ultra HD, HDR10, Dolby Vision
  • Формати об’ємного звуку: Dolby Atmos, DTS:X, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital Plus, DTS-HD High-Resolution Audio
  • Входи HDMI: 7
  • Wi-Fi: так
  • Bluetooth: так 
  • Розміри: 19.2 x 43.5 x 47.4 см (ВхШхГ)

Marantz SR8015 AV-ресивер

Marantz SR8015 ресивер з Dolby Atmos

Ціна: $3000-3500

Marantz SR8015 є високоякісним 11.2-канальним AV-ресивером, який поєднує сучасні технології з відмінним звуком, характерним для Marantz. Цей ресивер підходить для домашніх кінотеатрів та музичних систем.

SR8015 забезпечує до 140 Вт на канал при 8 Ома, що гарантує відмінну якість звуку та достатньо потужності для навіть великих приміщень.

Marantz SR8015 має 8 HDMI входів та 3 HDMI виходи, які підтримують 8K/60Hz та 4K/120Hz, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG, 4:4:4 Pure Color та BT.2020.

Також цей мережевий ресивер підтримує найновішу версію інтерфейсу HDMI (2.1), що дозволяє передавати відео 8K та використовувати VRR, QFT, ALLM та QMS для покращення досвіду користувача під час ігр та фільмів.

Мережеві функції моделі Marantz включають Wi-Fi, Bluetooth та Ethernet для бездротового підключення. Також SR8015 підтримує AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal, Amazon Music, Deezer, Internet Radio та інші стрімінгові сервіси.

Завдяки вбудованій технології HEOS Built-in, SR8015 може стати частинкою аудіосистеми мультирум, що дозволяє вам насолоджуватися музикою в різних кімнатах вашого будинку.

Читайте також: AV-ресиверы Denon и Marantz, ТОП 5 переваг

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Канали: 11.2
  • Підтримка відео: 8K/60Hz, 4K/120Hz, HDR10, HDR10+, Dolby Vision
  • Формати об’ємного звуку: Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D
  • Входи HDMI: 8
  • Wi-Fi: так
  • Bluetooth: так 
  • Розміри: 18.5 x 44 x 41 см (ВxШxГ)

Автор публикации

не в сети 1 час

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий