Новости Обзоры

NAD Electronics святкує 50 років з дня заснування бренду

NAD Electronics 50 років з дня заснування бренду

NAD Electronics, культовий бренд Hi-Fi, вшановує 50 років з дня заснування в 1972 році обмеженою серією аудіопристроїв. Віртуальні урочисті події відбудуться в кінці 2022 року та на початку 2023.

Компанія NAD Electronics є всесвітньо відомим виробником високоякісних аудіокомпонентів. Цього року вона святкує 50-річний ювілей, а відзначити цю віху планує віртуальними урочистими заходами (деталі за посиланням), а також запуском лімітованої серії вінтажного інтегрального підсилювача. Також виробник планує представити свій пристрій на Мюнхенському Hi-Fi Show у травні 2023 року.

Досягнення бренду NAD Electronics

Протягом останніх 50 років компанія NAD Electronics була одним з найяскравіших виробників високоефективних електронних компонентів, зокрема підсилювачів, програвачів вінілу, програвачів компакт-дисків і касет, а також стрімерів та аудіо/відео-ресиверів. 

Бренд став відомим у галузі hi-fi завдяки успіху інтегральних підсилювачів NAD 3020, які з часом стали найбільш продаваним бюджетним hi-fi підсилювачем в історії. NAD 3020 вразив ентузіастів та прихильників високотехнологічних аудіосистем своєю динамічною потужністю, незважаючи на скромні 20 Вт на канал. Таким чином NAD започаткував абсолютно новий напрямок “доступного Hi-Fi” і створив міцну основу для подальшого розширення цього сегменту ринку.

інтегральний підсилювач NAD 3020
NAD 3020

За минулі десятиліття бренд запровадив багато інноваційних технологій підсилення, зокрема вдосконалення підсилення класів A/B і G, цифрового та гібридного цифрового підсилення класу D, а також запровадження ранніх протоколів для мережевої потокової передачі аудіо. 

З перших років свого існування NAD Electronics відстоювала ідею “достовірних технічних характеристик”, створивши власний стандарт Full Disclosure Power. Це комбінація показників, яка дозволяє оцінити потужність підсилювача на основі реальних сценаріїв прослуховування. В порівнянні з “лабораторними” умовами, в яких більшість виробників тестують свою продукцію для отримання кращих результатів на папері, Full Disclosure Power іноді ставить пристрої в невигідне становище. Тим не менш, NAD завжди дбали про те, щоб покупець та користувач мав максимально реалістичне уявлення про продукт. Саме це компанія назвала своїм зобов’язанням щодо прозорості вимірювань.

“Оцінка потужності на одній частоті, одному рівні гучності з використанням спрощеного тестового навантаження — це добре для подання документації. Але насправді достовірність технічних характеристик акустики є неймовірно важливою. Музика впливає на наші емоції, вона є складною та динамічною, тому не можна нехтувати тим, яким чином її відтворювати”, — каже Грег Стідсен, головний технічний директор Lenbrook International, материнської компанії NAD Electronics. 

“Легко створити підсилювач, який добре працює в умовах штучного тестування та імітації використання. Але ми є істиними поціновувачами музики. Ми розробляємо продукти для таких любителів музики, як ми, саме тому ми оцінюємо наші підсилювачі по всьому діапазону частот і динамічному діапазону. Тільки так ми можемо дати користувачам реалістичні очікування продуктивності підсилювача для тієї музики, яка їм подобається. Дійсно, на папері показники потужності продуктів NAD були нижчими, ніж технічні “досягнення” наших конкурентів. Але наші рейтинги краще відображали повну картину звуку, характер відтворення записів, баланс частотного діапазону”.

NAD підсилювачі інтегральні, стерео підсилювачі для домашнього кінотеатру

Цей принциповий спосіб розробки продуктів виходить із глибини основних цінностей бренду, які включають співвідношення ціни та якості, продуктивність, простоту та постійне вдосконалення. Вони були присутні з самого початку разом із засновником Марті Борішем та легендарним генієм підсилювача Бьорном Еріком Едвардсеном. Сьогодні NAD Electronics залишається одним з найбільш шанованих брендів в індустрії hi-fi.

Урочисті заходи NAD

Бренд розпочинає північноамериканську частину своїх ювілейних заходів на Toronto Audio Fest у вихідні 21-23 жовтня 2022 року та європейську частину на Paris Audio-Video Show у вихідні 4-6 листопада 2022 року. На цих шоу NAD планують презентувати свою обмежену серію ювілейного продукту — стереофонічного підсилювача C 3050 LE. 

Цей підсилювач неспроста оформлений у ретро-стилі: це пряма відсилка до флагманської моделі 1972 року. Інженери та дизайнери NAD зробили все можливе, щоб повернути нас до епохи розквіту Hi-Fi. Естетика традицій тут відчувається в найменших деталях: вимірювачі гучності зі світлодіодним підсвічуванням, а також дерев’яний корпус із атласного горіхового шпону, який приховує повністю сучасні функції.

До такого функціоналу можна віднести потокову передачу hi-res аудіо, можливість декодувати майстер-записи студії MQA та корекція кімнати Dirac через модуль BluOS-D MDC2. Окрім цього, підсилювач NAD C 3050 LE має підтримку AirPlay 2, двосторонній інтерфейс aptX HD Bluetooth і HDMI eARC. Інші входи та виходи включають фонокорректор і спеціальний вихід на підсилювач для навушників. Він оснащений останньою версією цифрового підсилювача NAD HybridDigital з номінальною потужністю 100 Вт на канал та має ЦАП високої роздільної здатності аудіофільського класу.

NAD C 3050 LE підсилювач 2022 ціна
NAD C 3050 LE

“NAD C 3050 LE успадковує промисловий дизайн 1972-1974 років, який було вперше реалізовано в оригінальному стереофонічному підсилювачі NAD 3030. Свого часу це був доволі потужний пристрій, який виробляв 30 Вт на канал, використовуючи конструкцію класу A/B, і пропонував аудіофілам і любителям музики доступний варіант ефективного та мінімалістичного підсилювача”, — говорить Кас Ооствогель, менеджер із продукції NAD Electronics. 

“Оригінальний 3030 мав відповідний супутній тюнер, але C 3050 LE представляє собою його модернізовану версію. В 2022 році ми бачимо його як продукт “просто додайте колонки”. NAD C 3050 LE оснащений BluOS, пропонує своїм користувачам потокову трансляцію мультирум, відтворення записів високої роздільної здатності, а також доступ до тисяч інтернет-радіостанцій і понад 20 сервісів потокової передачі музики”.

NAD C 3050 LE дата виходу та ціна 

Рекомендована роздрібна ціна вінтажного підсилювача NAD C 3050 LE становитт 1972,00 доларів, а кожна одиниця має унікальний номер від 1 до 1972 і постачатиметься з сертифікатом автентичності. Як можна побачити, виробник приділяє велику увагу символізму. Підсилювачі ювілейного видання будуть доступні з середини листопада 2022 року, придбати пристрій можна буде через дистрибютерів NAD Electronics по всьому світу.

Автор публикации

не в сети 3 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий