Тест

Harman Kardon Citation Multibeam 1100 саундбар 2022

Harman Kardon Citation Multibeam 1100 саундбар 2022

Harman Kardon Citation Multibeam 1100: звукова панель Dolby Atmos з невимушеним керуванням

Як і в приказці про те, що не можна судити про книгу за її обкладинкою, неможливо передбачити якість звуку саундбара лише за його зовнішнім виглядом. До того ж переважна більшість цих вузьких акустичних систем для домашнього кінотеатру виглядають практично однаково.

Сьогодні ми протестуємо звукову панель Harman Kardon Citation Multibeam 1100, яка поєднує в собі мінімалістичний дизайн, автентичний звук та громіздку назву.

Harman Kardon саундбар 2022 ціна

Новий саундбар Harmon Kardon коштує близько $726, що робить його майже на двісті доларів доступнішим, ніж неперевершений Sonos Arc. Нагадаємо, що звукова панель Sonos Arc була представлена на глобальному ринку 10 червня 2020 року і коштувала 799 доларів. На сьогодні її ціна складає 899 фунтів стерлінгів / 899 доларів.

Обидві звукові панелі можна розширити до багатоканалької акустичної системи 5.1.2.

Для Harman Kardon Citation Multibeam 1100 виробник пропонує наступні компоненти доповнення:

  1. Великий бездротовий сабвуфер Harman Kardon Citation Sub (вартістю близько 810 доларів)
  2. Компактний бездротовий сабвуфер Harman Kardon Citation Sub S (приблизно 340 доларів)
  3. Колонки сателіти Harman Kardon Citation Surround (приблизно 465 доларів за пару)

Дизайн

Як і решта акустичних систем серії Citation, Multibeam 1100 має корпус зі згладженими краями, обтягнутий вовною Kvadrat і доступний у двох кольорах: чорному та світло-сірому. З обох боків панель має воронкоподібні заглиблення. Така конструкція дозволяє відкрити динаміки лівого та правого каналів, забезпечити вільну циркуляцію повітря та досягти плавного звукового відгуку. Як ми вже сказали, даний саундбар наслідує естетику мінімалізму Harman Kardon. Ви можете переконатися в цьому, подивившись на його лицевий бік: нічого зайвого, тільки логотип бренду і тонка «стрічка» з сірого пластику.

Досить несподівано мінімалістичне оздоблення Multibeam 1100 доповнює сенсорний рідкокристалічний дисплей високої роздільної здатності. Вбудована програма керування відрізняється зручним інтерфейсом користувача, що суттєво полегшує процес налаштування.

Harman Kardon сенсорний рідкокристалічний дисплей

Маємо зазначити недолік акустики Harman Kardon, який може змусити користувачів обрати інший варіант. Цим недоліком є відсутність супутньої програми для телефону та ПК, яка б дозволяла керувати пристроями в різних кімнатах і змінювати їх налаштування.

Колонки Harman Kardon використовують Chromecast, Apple Airplay 2 і Alexa MRM для потокової передачі контенту в кількох кімнатах, але відсутність пропрієтарної програми для швидкого доступу до налаштувань є великим мінусом та прорахунком виробника. Особливо коли ви конкуруєте з такими компаніями, як Sonos.

Harman Kardon Citation Multibeam саундбар для домашнього кінотеатру

Multibeam 1100 підтримує голосове управління з Siri, Google Assistant та Alexa. Окрім того, в комплектації звукової панелі є невеликий пульт (ПДК), який забезпечує доступ до керування деякими функціями звукової панелі.

З наявним маленьким екраном, що розташований у верхній площині корпусу пристрою, вам доводиться обходитися візуальним зворотним зв’язком від чотирьох крихітних білих вогників на передній панелі.

Як тільки ви трохи розберетеся в навігації та деяких тонкощах взаємодії, інтерпретація цих миготливих сигналів дійде до автоматизму. До обговорення технічних особливостей нас спонукає меню налаштувань, в якому маємо базовий двосмуговий еквалайзер, режим нічного перегляду, а також режим покращення голосу. В останньому використовується технологія Harman Pure voice. «Нічний режим» зменшує динамічний діапазон та гучність звукової панелі, щоб користувачі могли насолоджуватися переглядом фільму і не заважати іншим.

Функції

Масив динаміків Multibeam 1100 загалом налічує 11 елементів, а саме: шість низькочастотних драйверів розміром 55 x 90 мм, три 25-мм твітери та пару 70-мм спрямованих вгору динаміків (up-firing).

В акустичній системі використовується фірмова технологія MultiBeam від Harman, яка поєднує продумане розташування динаміків з алгоритмами цифрової обробки сигналу. Вбудовані технології MultiBeam направлені на створення широкої звукової сцени з чіткою спрямованістю звуку в різних напрямках для більш об’ємного звучання.

Harman Kardon саундбар 2022 ціна

Всі авторські розробки Harman супроводжуються добре відомою технологією Dolby Atmos. До офіційного релізу виробник не оприлюднив повний список аудіоформатів, які підтримує Multibeam 1100. За першими відомостями, підтримка DTS:X не входить в перелік технічних можливостей нового саундбара, що розчарує шанувальників Blu-ray. Однак Atmos надається з трьома дискретними налаштуваннями рівня, які можна змінити за допомогою пульта дистанційного керування або через сенсорний екран на верхній панелі.

Поруч із кнопкою Atmos на пульті знаходиться кнопка з написом Surround, яка дозволяє активувати режим Smart Surround. Він активується за замовчуванням кожного разу, коли ви включаєте звукову панель, і застосовує мікшування Dolby Surround до сигналу, переданого по інтерфейсу HDMI eARC TV.

Крім eARC, на зворотному боці саундбара є оптичний вхід і додатковий наскрізний порт HDMI, що дозволяє підключати програвачі Blu-ray та ігрові консолі безпосередньо до звукової панелі. Наскрізний HDMI може обробляти сигнал 4K/60 Гц з підтримкою VRR та HDR для HDR10+ та Dolby Vision. Розуміємо, забагато абревіатур, але насправді те, що варто знати більшості користувачів, обмежується одним реченням. Саундбар Harman Kardon Citation Multibeam 1100 є вдалим вибором для прихильників кінотеатрального звуку з реалістичними та гучними спецефектами.

Якість звуку

Під час перегляду фільму «Найкращий стрілець: Маверік» (2022) у Dolby Atmos ми неодноразово виказували своє враження від того, як ретельно басові динаміки Multibeam 1100 відтворюють звукові ефекти. Гул двигунів літаків звучав дуже реалістично, хоча ми навіть не під’єднали сабвуфер. Для такої невеликої звукової панелі Harman Kardon Citation Multibeam 1100 відрізняється вражаючою ясністю та гучністю низькочастотного діапазону. Він використовує той самий підхід, що і Sonos Arc, зменшуючи вплив дуже низьких та високих частот на звуковий підпис системи.

Це призводить до того, що по краях частотного діапазону виникає певна невизначеність. Саме тому деякі звукові ефекти можуть здатися не такими різкими та влучними, як ми того очікували і як звикли чути в кінотеатрі. Незважаючи на ці поступки, Multibeam 1100 завжди зберігає збалансовану АЧХ, високу точність та ясність відтворення та структурований звуковий простір.

Звуки, що супроводжують захоплюючі польоти, несподівані вибухи та свист вітру проектується по обидва боки від нашої позиції прослуховування. На відміну від деяких саундбарів, які надто покладаються на високі частоти та up-firing динаміки для створення звукового простору, Multibeam 1100 має власний стиль обробки об’ємного звучання, який демонструє більш переконливі результати.

Це допомагає ефектам з далеких куточків звукової сцени плавно поєднуватися з «центром» системи, тобто зоною, де перебувають глядачі.

Діалоги оформлені добре, репліки чіткі, а голоси звучать доволі м’яко, хоча в них помітно менше блиску, в порівнянні з Sonos Arc. Слухачі, які прагнуть відчути додатковий вокальний удар, оцінять можливості Pure Voice в Multibeam 1100. Вбудований режим пропонує один з найбільш ефективних алгоритмів покращень мови, який ми коли-небудь тестували.

звукова панель з підтримкою dolby atmos, аналоги sonos arc

Переключившись на фільм «Бетмен» (2022), ми отримуємо можливість насолодитися здатністю Multibeam 1100 балансувати між атмосферними гучними басами для спецефектів і збалансованим, рівним звуком діалогів. Звукова панель Harman Kardon залишається врівноваженою навіть у великі хаотичні моменти, відрізняється стриманою динамікою і дозволяє чітко чути такі тонкі деталі, як безперервний дощ на задньому фоні.

Саундбари для домашнього кінотеатру, зазвичай, відтворюють музику із зайвим пафосом та акцентами на певній частині частотного діапазону. Тому для нас було приємною несподіванкою виявити, що Multibeam 1100 забезпечує високу якість звукового зображення навіть при потоковій передачі музики. Частково тому, що його масив динаміків налаштований таким чином, щоб згладжувати будь-які нерівності та розподіляти навантаження між драйверами. Це очевидний плюс, оскільки кінотеатральні звукові панелі, як правило, мають звичку перебільшувати з низькими частотами, що сприяє яскравому звучанню ваших улюблених фільмів, але може зіпсувати враження від прослуховування музики.

Multibeam 1100 зберігає узгодженість та деталізацію для приємного прослуховування, яке супроводжується обкладинками альбомів на РК-дисплеї звукової панелі.

Відгуки

Витончений і мінімалістичний, Harman Kardon Citation Multibeam 1100 забезпечує чудові звукові характеристики і сучасний функціонал. Його презентація Dolby Atmos простора, автентична, і в музичному плані це одна із найкомпетентніших звукових панелей серед усіх, які ми тестували в 2020-2022 роках.

Звісно, у саундбара є свої недоліки. Так, наприклад, відсутність зручного програмного забезпечення, яке користувач може встановити на свій пристрій, може стати вирішальним аргументом на користь іншої звукової панелі. Але навіть якщо ви не шанувальник Harman Kardon, цей саундбар дійсно заслуговує на те, щоб бути у вашому списку варіантів звукових панелей для домашнього кінотеатру в 2022 році.

Multibeam 1100 звукова панель harman kardon домашній кінотеатр dolby atmos

Harman Kardon Citation Multibeam 1100

ОЦІНКИ

  • Конструкція та якість збірки: 5 з 5
  • Технології та функціонал: 4 з 5
  • Досвід користувача: 3.8 з 5
  • Якість звуку: 4 з 5
  • Можливості доповнення: 4 з 5
  • Співвідношення Ціна/Якість: 3.9 з 5
  • Підсумок: 4.1 з 5

Автор публикации

не в сети 3 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий