Авто

Dolby Atmos Surround в автомобілях Tesla

Dolby Atmos Surround в автомобілях Tesla

В 2023 році технологія іммерсивного звуку Dolby Atmos Surround з’явиться в автомобілях Tesla. Найімовірніше, опція об’ємного звуку Dolby буде частиною оновлення програмного забезпечення.

Останні кілька місяців Tesla працювали над впровадженням технології об’ємного звучання у свої автомобілі. Згідно зі звітом компанії, більше мільйона існуючих автомобілів Tesla матимуть право на оновлення. Dolby Atmos Surround також буде супроводжувати майбутні автомобілі Tesla.

Можливо, ви пам’ятаєте, як Dolby Atmos вперше була представлена у кінотеатрах у 2012 році. Незабаром ця технологія проникла в наше повсякденне життя з AV-ресиверами, саундбарами, та колонками. Крім того, іммерсивний звук також використовується в деяких автомобілях високого класу. Наприклад, в моделях від конкурентів Tesla, компаній Lucid Motors та Mercedes Benz. Dolby Atmos відрізняється від традиційного багатоканального звуку тим, що містить у міксі інформацію про звуковий простір. Тобто, динаміки створюють навколо слухача захоплюючий звуковий купол.

Tesla також інтегрують Tidal та Apple Music до своєї інформаційно-розважальної системи. Тому оновлення Dolby Atmos Surround має сенс: Tidal підтримує об’ємний звук Dolby Atmos на рівні “Hifi Plus”. Apple Music пропонує тисячі багатоканальних записів, але для цього вам знадобиться підписка на сервіс. В даний час неясно, чи підтримуватиметься Dolby Atmos в одній або обох службах в автомобілях Tesla. Netflix також доступний в інформаційно-розважальній системі Tesla. Можливо, Tesla також зможе підтримувати Dolby Atmos в Netflix, щоб ви могли насолоджуватися шоу або фільмом в Dolby Atmos.

оновлення програмного забезпечення автомобілі Tesla

Цілком ймовірно, що для Dolby Atmos буде потрібна опція звукової системи «Преміум» в автомобілях Tesla, а також опція підключення преміум-класу. Аудіосистема Premium включена в комплектації Model 3 та Model Y AWD та Performance та включає 14 або 15 динаміків (залежно від року випуску). Всі автомобілі Model S і Model X зараз поставляються з аудіосистемою Tesla Premium. Аудіосистема Premium Audio на Model S та X включає 22 динаміки. У всіх моделях система Premium Audio включає стельові динаміки, розташовані у стійках. Вони забезпечать потрібний елемент висоти для Dolby Atmos.

Подробиць про те, які автомобілі Tesla матимуть право на оновлення Dolby Atmos, поки що немає. Але ми оновимо інформацію в цій публікації, коли з’являться додаткові подробиці.

Автор публикации

не в сети 3 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий