Обзоры

Airon AirBook Universe електронна книга на Android

Airon AirBook Universe електронна книга на Android

Електронні книги з операційною системою Android набули популярності протягом останніх чотирьох років. Якщо ви не хочете мати справу з обмеженнями операційної системи, які є невід’ємною частиною пристроїв Kindle, або ж шукаєте вдалу альтернативу моделей PocketBook, то радимо вам звернути увагу на електронну читалку Airon AirBook Universe. Читайте далі, щоб дізнатись більше.

Зміст

Електронні книги з операційною системою Android 2022 топ

Загальні відомості

Електронна книга — це мастхев сучасної людини. Цей пристрій дозволяє користувачу носити з собою більше тисячі книжок, отримувати доступ до мережевої бібліотеки та миттєво завантажувати книжкові новинки. Габарити більшості пристроїв e-book не перевищують розміри книжки в м’якій обкладинці. Окрім того, електронна книга може працювати тижнями без підзарядки та забезпечує більший комфорт для очей під час читання, у порівнянні з планшетом чи телефоном.

Топові моделі цієї категорії портативних девайсів пропонують зручний користувацький інтерфейс, підтримку безлічі форматів файлів, а також деякі особливі функції, такі як наявність вбудованого аудіо- та відеоплеєра. Власне, електронна книга AirBook Universe належить саме до цього класу моделей.

Дизайн та ергономічність

Навідміну від поширених флагманів PocketBook та Kindle, flat-дизайн робить AirBook Universe більше схожою на планшет. Такий форм-фактор має очевидні переваги в порівнянні з традиційним дизайном корпусу рідера, один з них — пил та дрібні частинки не потрапляють у щілини між дисплеєм та рамкою.

електронна книга з підтримкою аудіокниг

Але деякі особливості залишаються незмінними для електронних книг: маємо антибліковий E-Ink екран з широкими рамками та кнопкою управління в нижній частині. Universe є другим флагманом з діагоналлю екрана 7,8″, модифікованою та вдосконаленою версією моделі AirBook Pro 8S попередніх років. 

Зовнішня частина корпусу виготовлена з приємного на дотик пластику темно-синього кольору. Дана модель, очевидно, не відповідає опису “кишеньковий рідер”, але при габаритах 197x 138 мм (267 г) її доволі легко помістити в сумку чи рюкзак та носити з собою. 

Серед фізичних інтерфейсів AirBook Universe: роз’єм USB Type-C для зарядки та дротового підключення до інших пристроїв, слот для карти пам’яті. Рідер підтримує карти microSD до 256 ГБ, разом з тим об’єм оперативної пам’яті складає 2 ГБ, вбудованої пам’яті — 32 ГБ.  

А тепер — про головну особливість нової електронної книги AirBook. 

AirBook Universe має вражаючий дисплей E-Ink Carta HD. Це найдосколіша технологія електронних чорнил: літери стали ще чіткішими в порівнянні з E-Ink Flex та E-Ink Carta, завдяки чому досягається більший комфорт для очей. Для антиблікового екрану E-Ink Carta HD характерними є висока контрастність 15:1, роздільна здатність 1404×1872, 300dpi, підтримка 16 відтінків сірого та 24 доступних рівнів яскравості. Окрім регулювання яскравості, читалка AirBook дозволяє налаштовувати температуру підсвічування екрану (регулювання інтенсивності холодного та теплого світла).

AirBook Universe дисплей E-Ink Carta HD

Технологія матриці E Ink Carta HD використовується в багатьох електронних книгах, включаючи Kindle Voyage (2014), Kindle Oasis (2016), PocketBook Touch HD (2016), PocketBook Touch HD 2 (2017) і Kobo Clara HD (2018).

Інтерфейс та функціонал

Як було зазначено раніше, нова модель AirBook Universe працює на операційній системі Android 11. Для прихильників простого та добре знайомого інтерфейсу пристроїв Android, гнучкої операційної системи та її супутнього функціоналу, читалки AirBook стануть безпрограшним варіантом.

Почнемо з обговорення інтерфейсу. Після активації пристрою на екрані завантантажується головна сторінка. Власне, єдина кнопка управління (не враховуючи кнопку живлення) дозволяє вам повернутися до головної сторінки. Окрім розділів “Налаштування”, “Файловий провідник” та “Завантаження”, які присутні в кожній електронній читалці, AirBook Universe має власну “Галерею”, аудіоплеєр “Музика” та “Словник”. Якщо користувач прагне розширити функціональні можливості свого рідера, то він може завантажувати сторонні програми завдяки наявності підтримки Google Play Маркету. Прикладом стороннього застосунку є онлайн-перекладач Google Translate.

електронні книги 2022

Зрозуміло, що в кожного користувача є свої вимоги до того, як має виглядати їх пристрій, і це стосується не тільки зовнішнього вигляду. Розробник подбав про те, щоб читачі могли самостійно зробити інтерфейс зручнішим для себе, змінювати налаштування стилю домашньої сторінки, екрану блокування та ін.

Зручний файловий менеджер дозволяє швидко знаходити потрібні файли. Усі завантажені документи поділені на категорії за форматами (EPUB, PDF, TXT, FB2, APK та ін). Більше того, користувач може створювати нові папки у внутрішньому сховищі та групувати файли потрібним чином. 

Флагман AirBook Universe вражає своїми можливостями, коли справа стосується підтримуваного контенту. Цей рідер підтримує наступні формати книг: TXT, EPUB, PDF, MOBI, AZW3, DOCX, DOC, HTML, FB2, DJVU, CBZ, CBR, CBT, RTF. Також пристрій дозволяє відкривати файлові архіви ZIP, аудіофайли (в форматах MP3 та WAV) і зображення (JPEG, BMP, PNG, GIF). 

* Нотатка для техно-ентузіастів: перелік підтримуваних форматів може розширювати за рахунок сторонніх додатків (завантажуються окремо).

“Книжкова полиця”

Перейдемо до найцікавішого — до книг! У розділі “Книги”, до якого можна перейти з головного меню, читач може отримати доступ до своєї книжкової полиці. Всі книги поділені на групи: “Нещодавні”, “В процесі”, “Прочитані” і “Непрочитані”. В меню є багато додаткових функцій, таких як пошук книг, сканування книг, налаштування книжкової полиці та перехід до звіту про досвід читання користувача.

airon airbook оновлення прошивки

Завантажувати текстові та медіафайли на AirBook Universe можна декількома способами:

  1. Використовуючи карту пам’яті (microSD)
  2. Завантаження з хмарного сховища, використовуючи Wi-Fi
  3. Завантаження з web-браузера, використовуючи Wi-Fi
  4. Завантаження з підключеного пристрою, використовуючи Bluetooth 5.0
  5. Завантаження з телефону/ПК (дротове підключення USB-C)

Рідер Universe має в своєму арсеналі вбудовані стереодинаміки, які забезпечують якісне відтворення аудіокниг, музики та інших звукових файлів.

Досвід читача

На завершення хочемо поділитися особистим досвідом користування електронною книгою AirBook Universe. 

Насамперед, варто поговорити про таку корисну опцію, як “Акаунт читача”. Вона дозволяє користувачеві створювати обліковий запис, відслідковувати свій прогрес в читанні та статистику читання за останній тиждень. Крім основного акаунту в системі також передбачено можливість додати облікові записи Youdao Note, Evernote та Google Drive. Повірте, через деякий час після початку використання ви точно захочете дізнатися, як можна ділитися своїми нотатками або цитатами з книг. 

Ось перелік можливих варіантів, як читач може поширити свої записи та вподобані цитати:

  1. Експортувати до внутрішньої пам’яті пристрою
  2. Завантажити в нотатки Evernote (потрібен акаунт Evernote)
  3. Завантажити в нотатки Youdao Note (потрібен акаунт Youdao Note)
  4. Завантажити в хмарне сховище Google Drive (потрібен акаунт Google)
  5. Створити QR-код для сканування (У відповідному розділі меню)
  6. Надіслати електронною поштою
досвід користування електронною книгою AirBook Universe

На що також варто звернути увагу, так це на підтримку сторонніх довідкових ресурсів, таких як енциклопедія та словник. Ці додатки є дуже корисними під час читання, вони допомагають швидко знаходити відповіді на питання, які можуть виникати під час ознайомлення з новим матеріалом. 

Таким чином, читач не витрачає час на те, щоб взяти свій телефон чи інший пристрій для пошуку визначень та перекладу, натомість отримує всю необхідну інформацію прямо тут і зараз. AirBook Universe підтримує web-енциклопедію Вікіпедія та безліч словників/перекладачів, серед яких — словники stardict та Kindle Tessaurus.

airbook universe 2022 Android 11

Останнє, що хотілося б зазначити: 7,8-дюймова модель Universe є винятково автономною. Пристій здатен забезпечити користувачу близько 30 днів читання від одного заряду. Цього показнику варто було очікувати, враховуючи той факт, що книга працює на акумуляторі з достатньо високою ємністю 3900 mAh. Тож абсолютно справедливо, що серед електронних читалок, які зазвичай поставляються з батареєю 1600-2300 mAh, рідер AirBook вважається потужним “довгожителем”. 

Плюси:

  • Операційна система Android 11 дозволяє користувачу легко встановлювати сторонні програми та самостійно налаштовувати свій пристрій
  • Зручний інтерфейс головного меню та “книжкової полиці”, який можна змінювати за бажанням
  • Дисплей E-Ink Carta HD відображає букви та зображення з високою точністю, що забезпечує комфорт для очей (є можливість регулювати інтенсивність теплої та холодної підсвітки)
  • Близько 30 днів читання без підзарядки

Мінуси:

  • Відсутній захист від води та пилу (IP-рейтинг не визначено)
  • Екран не підтримує кольори (сподіваємося побачити кольорову версію в майбутньому)

Оцінки 

Дизайн: 8 з 10

Дисплей: 9 з 10

Інтерфейс: 9 з 10

Функціонал: 10 з 10

Загальна оцінка: 9 з 10

Автор публикации

не в сети 4 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий