Обзоры

Bang & Olufsen Beosound A5 портативна колонка 2023

Bang & Olufsen Beosound A5 портативна колонка 2023

Всесвітньо відомий бренд Hi-Fi акустики представляє нову портативну колонку Bang & Olufsen Beosound A5. Розроблений у співпраці з датсько-італійським дизайнерським дуетом GamFratesi (Стін Гам і Енріко Фратезі), Beosound A5 поетично поєднує культуру та дизайнерські традиції Півночі та Півдня. Портативна автономна акустична система забезпечує захоплюючий звук, ретельне відтворення ваших записів та високу якість конструкції. Цими якостями відома продукція Bang & Olufsen.

«Beosound A5 — це наша нова портативна Hi-Fi колонка, яка поєднує давній підхід Bang & Olufsen до позачасового дизайну з нашим баченням звуку майбутнього», — каже Майкл Хенрікссон, віце-президент із маркетингу Bang & Olufsen. 

«Ми раді вперше співпрацювати з GamFratesi, щоб створити два дизайни динаміків, які ґрунтуються на скандинавській естетиці мінімалізму з виразними дизайнерськими елементами».

Доступний у двох кольорах, корпус Beosound A5 з натурального алюмінію з передньою частиною з плетеного паперового волокна має ручку зі світлого дуба, що створює відчуття невимушеного скандинавського літа, проведеного на пляжі. 

Версія з чорного антрацитового алюмінію в поєднанні з темним дубом, навпаки, створює естетику зимового лісу. Обидва варіанти обробки можуть чудово розташуватися як усередині дому, так і на природі, демонструючи кращий скандинавський дизайн.

Bang & Olufsen акустика Hi-Fi

Натхнення

Beosound A5 знаходиться на стику, де зустрічаються портативне та домашнє аудіо. Суцільна дубова ручка дозволяє легко переносити колонку з кімнати в кімнату, а також легко знаходити вдале місце для на підлозі, полиці чи столі. 

Завдяки класу захисту від води та пилу IP65, Beosound A5 також можна легко взяти з собою на вулицю. З більш ніж 12 годинами автономної роботи та бездротовим зарядним пристроєм для телефону, вбудованим у верхню панель корпусу, Beosound A5 є найбільш універсальною колонкою Bang & Olufsen на сьогоднішній день. 

Це ідеальний портативний аудіокомпаньон, яким до того ж можна легко керувати за допомогою елегантного інтерфейсу користувача або безпосередньо з додатка Bang & Olufsen.

«Наше натхнення для Beosound A5 прийшло з багатьох місць, включаючи культову серію Beolit, а також природні матеріали, що є синонімами кольорів і текстур скандинавської природи», — кажуть Стін Гам і Енріко Фратезі. 

«Починаючи з традиційних панамських солом’яних капелюхів, які носять на пляжах, і закінчуючи ручними шкіряними акцентами на датських кріслах 1960-х років, суміші натуральних матеріалів, застосовані експериментальними способами, керували нашою дизайнерською подорожжю».

М’які органічні криві та природні матеріали Beosound A5 повертають нас до традицій дизайну, представлених у Beolit 607, акустики 1961 року. Дерев’яна обробка з тикового дерева Beolit 800 і Beolit 1000, розроблена Джейкобом Йенсеном у кінці 60-х – на початку 70-х, також мала свій вплив на Beosound A5.

Bang & Olufsen Beosound A5 колонка огляд

Якість звуку

Як ми вже зазначали раніше, Beosound A5 є найпотужнішою на сьогоднішній день портативною колонкою Bang & Olufsen. Чотирьохсмуговий драйвер із чотирма цифровими підсилювачами забезпечує загальну потужність 280 Вт. Завдяки цьому на перший погляд компактна колонка може наповнити великі кімнати динамічним звуком і створити об’ємну звукову сцену. Масив драйверів Beosound A5 складається з одного низькочастотного динаміка (5,25 дюйма), двох середньочастотних динаміків (2 дюйма) і одного твітера (¾ дюйма).

Взявши естетичне натхнення від серії Beolit від Bang & Olufsen, технологія Beosound A5 базується на провідних у своєму класі динаміках Hi-Fi Beolab 90 і 50. Технологія Beamforming, інновація, вперше вбудована в серію Beolab, була використана в Beosound A5 для високоточного керування звуком. Це створює ефект імерсивного звуку, який значно перевищує очікування від портативної колонки.

Автономність

Bang & Olufsen відома своїми “довговічними” продуктами, і Beosound A5 не є винятком. На додаток до мінімалістичного та практичного дизайну, пристрій має модульний форм-фактор. Таким чином, його можна легко обслуговувати та ремонтувати, щоб продовжити його життя, замість того, щоб замінювати на новий динамік. Bang & Olufsen продовжить виробляти легко замінні передні кришки з нових матеріалів і кольорів, щоб власники Beosound A5 могли персоналізувати пристрій відповідно до свого індивідуального стилю.

Завдяки програмній платформі Mozart від Bang & Olufsen довговічність Beosound A5 виходить за рамки фізичної автономності та модульної конструкції. Mozart пропонує найновіші функції аудіо, підключення та програмного забезпечення. Він поєднує спадщину минулого, технології сьогодення та інновації майбутнього для продуктів Bang & Olufsen. Beosound A5 має потужність і здатність розвиватися з новими технологіями та відкривати нові відчуття від прослуховування на довгі роки.

Підключення

Універсальність програмного забезпечення для Beosound A5 дійсно вражає. Крім того, що платформа Mozart дозволяє керувати однією колонкою, вона також дозволяє легко поєднувати два пристрої Beosound A5 у стереосистему. Також ви можете створити стереопару з будь-якою іншою колонкою з підтримкою Mozart, наявною в портфоліо Bang & Olufsen. Крім того, його можна плавно інтегрувати в систему розумного дому Bang & Olufsen, створюючи захоплюючий мультикімнатний досвід одним натисканням кнопки.

Можливості Mozart дивитися в майбутнє та впровадження ультраширокого діапазону з часом відкриють нові функції, такі як Proximity Pairing. Proximity Pairing дозволяє автоматично з’єднувати два Beosound A5 для вражаючого стереозвуку, коли вони розташовані поруч один з одним.

Beosound A5 сумісний із Beolink Multiroom, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth 5.2 тощо, доводячи, що ергономічність та практичність не обмежується портативним дизайном.

Beosound A5 колонка портативна

Ціни та доступність

Beosound A5 в обробці Nordic Weave коштує 1049 доларів (899 фунтів стерлінгів / 999 євро).

Beosound A5 в обробці Dark Oak коштує 1149 доларів (999 фунтів стерлінгів / 1099 євро). Пристрій можна придбати в офлайн-магазинах і на сайті компанії bangolufsen.com з 27 квітня 2023 року.

Автор публикации

не в сети 1 час

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий