Обзоры

DALI KORE колонки для справжніх аудіофілів 2022

DALI KORE колонки для справжніх аудіофілів 2022

Компанія Bang & Olufsen приголомшила своїх конкурентів нещодавнім релізом колонок BeoLab 90, які коштують 115 000 доларів. Тим не менш, DALI KORE за 110 000 доларів з більшою ймовірністю отримають увагу публіки. Еталонні технічні характеристики та приголомшивий дизайн колонок KORE можна назвати одним з найвизначніших досягнень DALI за останні роки.

Датська компанія має великий авторитет в Європі та Азії, і деякі аудіофіли можуть бути шоковані, дізнавшись, що DALI є другим за величиною виробником корпусів для гучномовців у світі. Klipsch закріпив за собою титул лідера і досі утримує його.

Історія акустики DALI KORE 

Dali фірмова технологія SMC (Soft Magnetic Compound)

DALI вперше анонсувала KORE у вересні 2022 року. Виробник зосереджує увагу на тому, що такого поєднання технологій звуку та стилю можна досягти, якщо не обмежувати фантазію команди розробників та підтримувати їх творчі задуми. Акустична інженерія та промисловий дизайн демонструють тонкі музичні деталі, багату динаміку та реалістичне звукове зображення. Зауважимо, що акустичні системи виготовляються в Норагері, Данія.

За словами Ларса Уорре, генерального директора DALI: «У цій колонці є чим пишатися… Ми вирішили перевірити межі того, що може зробити наша креативна команда. Це випробування стало показовим у тому сенсі, що ми не тільки дізналися про свої можливості, але й також зрозуміли, які партнерські відносини необхідні для реалізації наших амбіцій».

Технічні особливості

Кожна колонка DALI KORE містить в собі два 11-дюймових вуфера і 7-дюймовий середньочастотний динамік. Фірмові дифузори СЧ-драйвера виготовлені з деревного волокна. Діафрагма динаміків має вид паперово-целюлозного “сендвіча”. Ці акустичні рішення дозволяють збалансувати жорсткість звукового відгуку, зберігаючи оптимальні характеристики сигналу на всьому частотному диапазоні.

DALI акустика для домашнього кінотеатру

Високі частоти обробляються новим гібридним 35-мм купольним твітером EVO-K і стрічковим твітером. Останній налаштований для передачі високочастотних октав між 15 і 30 кГц. При цьому купольний твітер гармонійно поєднується з СЧ-динаміком і охоплює верхні середні частоти.

Драйвери управляються запатентованою конструкцією подвійної звукової котушки з матеріалом нового покоління SMC (Soft Magnetic Compound). Композитний матеріал запобігає впливу електромагнітних сил на електронну схему, яка точно регулює рухи котушки.

дифузори з деревного волокна

На додаток до якості звуку, DALI також доклали зусиль для того, щоб дизайн акустичних систем DALI KORE був новаторським і приголомшливим. Оздоблення колонок KORE носить назву Ammara Ebony з елегантними золотими “прожилками” на розкішному, неначе бархатному, чорному дереві.

Корпус колонки містить 17 шарів березового шпону, кожен шар орієнтований таким чином, що текстура деревини перпендикулярна до попереднього прошарку. 17 пластів склеєні між собою за допомогою глянцевого лаку, утворюючи дуже стабільний, жосткий та низькорезонансий корпус. Міцні ніжки з плоскою основою захищають підлогу від подряпин та інших пошкоджень.

підлогова акустика 2022, огляд колонок, технічні характеристики

Конструкція акустичної системи DALI KORE додатково посилений 34-кілограмовою бетонною основою, литими під тиском алюмінієвими перегородками для середньочастотних та високочастотних динаміків, а також спеціальними фіксаторами для низькочастотних динаміків. KORE відрізняється оптимізованою горизонтальною та вертикальною дисперсією без спотворень, які можуть виникати через “стоячі хвилі” або внаслідок відображення звукових хвиль від перехресних перешкод.

DALI KORE ціна

DALI KORE почне надходити до обраних дилерів вже в листопаді 2022, в той час як доставки по всьому світу заплоновані на початок 2023 року. Рекомендована виробником роздрібна ціна складає $110 000 (сто десять тисяч доларів) за пару.

Від Крестіана Педерсена, керівника відділу управління продуктами DALI: «DALI KORE — це кульмінація всього, що ми дізналися про дизайн та виробництво колонок з 1988 року… На виробництво однієї акустичної пари витрачається тиждень, з використанням ручної праці та точних інструментів. Кожна виготовлена нами колонка проходить ретельне тестування перед тим, як відправитися до замовника. Думаю, власник еталонної акустики DALI KORE отримає музичне задоволення на все життя».

DALI KORE колонки 2022

DALI KORE характеристики

  • Діапазон частот (+/- 3 дБ): 26 Гц – 34 кГц
  • Чутливість: 88 дБ при 2,83 вольт
  • Номінальний опір: 4 Ом
  • Мінімальний опір: 3,2 Ом при 72 Гц
  • Рекомендована потужність підсилювача: 50 – 1000 Вт
  • Максимальний SPL: 118 дБ
  • Басовий динамік: 2 × 11-1⁄2 дюйма Balanced Drive SMC
  • Середньочастотний динамік: 7-дюймовий Balanced Drive SMC
  • Гібридний високочастотний динамік: 35 мм (1,4 дюйма) сітчастий текстильний купол
  • Гібридний високочастотний динамік: стрічка 10 × 55 мм (2,2 дюйма)
  • Частоти кросовера: 390/2100/12000 Гц
  • Тип низькочастотного корпусу: 2 × 72 літри
  • Частота налаштування рефлексу: 22 Гц
  • Оздоблення корпусу: шпон Ammara Ebony Gloss Lacquer
  • З’єднання: фірмові позолочені клеми (підходять для проводів, лопаткових клем і 4-мм штекерів).
  • Підтримка Bi-Wiring and Bi-Amping 
  • Розміри (В × Ш × Г): 1675 x 448 x 593 мм
  • Вага: 148 кг (326 фунтів)

Автор публикации

не в сети 3 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий