Обзоры

HiFi Rose RS520 бездротовий стример-підсилювач 2022

HiFi Rose RS520 бездротовий стример-підсилювач 2022

Чи зможе HiFi Rose RS520 протистояти підсилювачам Naim Uniti Atom і NAD M10 V2, або навіть перемогти?

У 2021 році ми в деталях розглянули підсилювач HiFi Rose RS201E і можемо з впевненістю сказати, що цей пристрій знайшов свою аудиторію. Сенсорний дисплей та інтерфейс користувача стали зручнішими після 6 оновлень прошивки, які відбувалися протягом декількох місяців. Більше того, коли Qobuz став рідною програмою на платформі, ми були в захваті від того, наскільки полегшилося управління і розширилися функціональні можливості RS201E.

Стример 2021 року продемонстрував чудову стабільність Wi-Fi з’єднання у домі, наповненому бездротовими пристроями, які постійно конкурують за пропускну здатність. Декому цей пункт може здатися тривіальним, але повірте, існують набагато дорожчі аудіосистеми з потоковою передачею, які не справлялися з таким “простим” завданням, як забезпечення стабільного зв’язку.

Звичайно, як і будь-який інший продукт, HiFi Rose RS201E мав свої недоліки. Так, наприклад, внутрішній підсилювач потужності, в ідеалі, повинен забезпечити більшу точність та насиченість вихідного сигналу. Стосовно екстер’єру пристрою, він, безсумнівно, міг використовувати більший екран, враховуючи, що материнська компанія HiFi Rose, корейська компанія Citech, також виробляє та продає інтерактивні медіапристрої з дисплеями достатньо високої якості.

HiFi Rose RS520 огляд 2022

Тим не менш, нещодавно анонсований HiFi Rose RS520, здається, містить усі елементи зі списку побажань, який користувачі стримера RS201E виділили для себе в попередньому році. Вдосконалений пристрій з розширеним функіоналом виконано у досить привабливому на вигляд корпусі. Як ми і очікували, модель 2022 року відрізняється набагато вищою вартістю.

Що робить потоковий підсилювач RS520 дійсно цікавим: він поєднує в собі технології двох їхніх існуючих продуктів, а саме — потокового ЦАП HiFi Rose RS150 і інтегрального підсилювача RA180.

Ми все ще вважаємо Naim Uniti Atom і NAD двома найкращими потоковими підсилювачами, тому RS520 повинен запропонувати щось справді унікальне, щоб бути конкурентоспроможним представником цієї категорії аудіосистем.

Надійне з’єднання було сильною стороною стримера RS201E, тому будемо сподіватися на те, що HiFi Rose не нехтували цим пунктом при розробці HiFi Rose RS520. 

Ми були приємно здивовані, коли розглянули перелік платформ потокової передачі, які буде підтримувати цьогорічний стример. Серед них варто виокремити Roon Ready, Spotify Connect, а також Apple AirPlay. Підтримка TIDAL, Qobuz, Apple Music і BUGS буде реалізована у якості нативних додатків.

HiFi стример RS520

Крім того, до технічних досягнень HiFi Rose також треба додати пункт про вдосконалення програмного забезпечення стримера-підсилювача. HiFi Rose RS520 матиме власну операційну систему.

RS520 також містить вхід HDMI-eARC, що зробить його ще більш привабливим для тих, хто хоче створити систему музичного/домашнього кінотеатру у своїй вітальні чи кімнаті.

У технічних характеристиках не вказана наявність виходу для сабвуфера, тому вам доведеться подивитися на щось на зразок сабвуфера REL.

wi-fi стример-підсилювач HiFi rose 2022

RS520 також можна використовувати як попередній підсилювач або цифрове джерело. В стримері наявні інтерфейси USB, коаксіальний та Toslink, що дозволяє підключити його до ЦАП або навіть активних аудіосистем із власним внутрішнім ЦАП.

12,6-дюймовий сенсорний екран із роздільною здатністю 1920 x 515 є модернізованою версією дисплею, який використовується в більш доступному RS201E. Нам більше подобається нова функція екранного еквалайзера “on-screen EQ”, яка повертає нас до автономних еквалайзерів 1970-х років.

Однією з найбільших змін у HiFi Rose RS520 є оновлена ​​версія супутнього додатку ROSE Connect. Цей дійсно важливо, оскільки недоліки програми керування негативно впливали на досвід користувачів RS201E. Попередня версія додатку була незграбною і мала заплутану навігацію.

HiFi Rose RS520 додаток ROSE Connect
ROSE Connect дистанційне управління
ROSE Connect приложение

Швидкий погляд на нову програму показує, що інтерфейс набагато зручніший, і ми підозрюємо, що вони запозичили деякі дизайнерські рішення від Roon.

Naim і NAD мають перевагу на передньому плані, однак ми майже не використовувати програму Naim або BluOS NAD з їхніми власними потоковими підсилювачами.

HiFi Rose RS520 має потенціал, щоб кинути виклик Uniti Atom у боротьбі за Залізний трон.

Для отримання додаткової інформації: https://hifirose.com/RS520

Рекомендована виробником роздрібна ціна: £3,399 (~$4,000 USD). Бездротовий стример-підсилювач HiFi Rose RS520 очікується цього місяця (жовтень 2022).

Автор публикации

не в сети 3 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий