Новости Обзоры

ESOTERIC Grandioso C1X Solo і Grandioso S1X огляд

ESOTERIC Grandioso C1X Solo і Grandioso S1X огляд

Японська компанія ESOTERIC розширила лінійку продуктів Grandioso новим нормуючим (попереднім) підсилювачем під назвою ESOTERIC Grandioso C1X Solo та новим підсилювачем потужності ESOTERIC Grandioso S1X.

ESOTERIC Grandioso C1X Solo

Нормуючий підсилювач Grandioso C1X Solo є подальшим розвитком флагманської моделі C1X (без зміни внутрішньої конфігурації). Різниця полягає в тому, що C1X Solo має лише один кабінет (C1X має два кабінети). Також у CX1 Solo відсутні цифрові входи – він побудований на найкращій аналоговій схемі, аби досягти якісного відтворення звуку.

ESOTERIC Grandioso C1X Solo

Grandioso C1X Solo має 1120-рівневий регулятор гучності Ultra Fidelity інтервалом 0,1 дБ, основою якого є UFA-1792 – оригінальний модуль, який інтегрує перемикаючий атенюатор із фіксованим опором в інтегральну схему. Таким чином, гучність можна регулювати неймовірно тонкими, майже нескінченними кроками, у порівнянні зі стандартним модулем атенюатора, який пропонує приблизно 0,5 дБ/100 кроків. Модуль UFA-1792 – все, починаючи з матеріалів, компонування та внутрішніх моделей схем – було ретельно перевірено, щоб досягти роздільної здатності та якості звуку, які відповідають першокласному нормуючому підсилювачу.

Розробники вважають, що якість звуку такого підсилювача на 70% визначається конструкцією блоку живлення. C1X Solo складається загалом із п’яти основних блоків: лівого та правого підсилювачів входу/виходу та секції управління. Всі п’ять блоків керуються п’ятьма потужними незалежними силовими трансформаторами для кожної секції (аудіосистема: тороїдальний сердечник, система керування: сердечник R).

Завдяки розділенню джерела живлення для кожної секції та значно більшої потужності джерела живлення, ніж це необхідно, взаємні перешкоди між блоками схем принципово усуваються, що призводить до надзвичайно чистого та динамічного звуку. Крім того, для досягнення високої якості звуку використовуються ретельно відібрані деталі, які відповідають флагманській моделі, наприклад, блочні конденсатори великої ємності Grandioso та діоди з бар’єром Шотткі.

Grandioso C1X Solo підсилювач потужності

Вихідні каскади Grandioso C1X Solo мають власну концепцію ESOTERIC HCLD (High Current Line Driver) на модулях IDM-01. Усі схеми підсилювача аналогові. На борту C1X Solo немає мікросхем ЦАП або мережевих модулів. Запатентований аналоговий інтерфейс ES-LINK ESOTERIC використовується для підключення до підсилювачів потужності ESOTERIC. Звичайно, є також звичайний симетричний вихід із роз’ємами XLR. C1X Solo має елегантний красивий форм-фактор, зберігаючи при цьому фірмовий звук C1X.

Секція вхідного підсилювача, а також секція вихідного підсилювача сконфігуровані з повними подвійними моно/подвійними симетричними схемами з незалежними лівим і правим силовими трансформаторами та схемами випрямляча струму. Вхідні сигнали передаються до вихідного підсилювача без втрат за допомогою буферних підсилювачів ESOTERIC-HCLD. Для перемикання вхідних сигналів замість традиційної механічної релейної системи використовується перемикач із польовим транзистором. Елемент FET, який забезпечує піковий струм 12 А та постійний струм 3 А, мінімізує втрати струму та усуває вплив на якість звуку, які були неминучими при застосуванні звичайних механічних реле.

C1X Solo підсилювач потужності 2023

Для досягнення головної мети – відтворення якісного звуку – шасі C1X solo оптимально контролює всі вібрації, які можуть вплинути на якість звуку. Витончена та чиста форма C1X solo, схожої на спортивний автомобіль, розширює межі балансу між жорсткістю та гнучкістю і говорить про високу ступінь досконалості. Наприклад, корпус, який вимагає жорсткості, має алюмінієві блоки та повністю нерезонансний, тоді як верхня панель, яка має бути вільною від вібрації для відкритого звуку, має напівплаваючу структуру. Унікальна запатентована ізоляційна ніжка ESOTERIC також має спеціальну структуру кріплення, яка зменшує механічне навантаження та покращує якість звуку.

Grandioso S1X

Підсилювач потужності ESOTERIC Grandioso S1X є нащадком S1 і працює в класі А з вихідною потужністю 50 Вт на канал при 8 Ом і 100 Вт при 4 Ом. Підсилювач можна використовувати в двох конфігураціях, а саме: як стереопідсилювач потужності та для подвійного підсилення з динаміками, які дозволяють такий тип перемикання. Монофонічний мінікабель 3,5 мм для підключення продається окремо.

Grandioso S1X попередній підсилювач огляд

Новий каскад приводу S1X Class-A успадкував потужну та динамічну концепцію дизайну M1X, включаючи біполярні елементи високої ємності та потужну секцію живлення. Для блоків підсилювачів, які постійно потребують високого струму, джерело живлення є найважливішим компонентом для досягнення потужного та насиченого звуку. Завдяки унікальній конструкції джерела живлення ESOTERIC, S1X може похизуватись надзвичайно динамічною музичною експресією з високою точністю.

У S1X використовуються тороїдальні трансформатори найбільшої потужності, які може вмістити шасі S1X. Продуктивність трансформаторів з набагато більшою потужністю, ніж оригінальний продукт, забезпечує надзвичайно високу реакцію на динамічні зміни струму, що призводить до динамічного та відкритого звуку. На додаток до двох силових трансформаторів силовий трансформатор R-core встановлено в конфігурації з трьома трансформаторами для створення чистого джерела живлення з абсолютно низьким рівнем шуму.

Розробники S1X приділили ретельну увагу до деталей. Для забезпечення високої якості звуку  використовуються кастомні конденсатори Grandioso, а подвійна моно- та паралельна конфігурація 6 x 10 000 мкФ на канал забезпечує високу потужність живлення, необхідну для роботи класу A в будь-який час. Таким чином, S1X миттєво реагує на драматичні зміни музичних сигналів та відтворює динамічність у повній мірі.

Grandioso S1X нормуючий підсилювач

Ключові секції електроживлення використовують шини великого розміру з чистої міді та кабелі надтовстого калібру з болтовими з’єднаннями.

Шляхи сигналу в S1X розроблені якомога коротшими, а схема напрочуд проста. Загалом, підсилювачі класу А виділяють багато тепла, і стабільність внутрішньої температури надзвичайно важлива. З огляду на це S1X оптимізує схему температурної компенсації для стабілізації температури всього блоку підсилювача. Це сприяє високій якості звуку, оскільки прискорює стабілізацію струму холостого ходу після ввімкнення живлення та дозволяє елементам підсилювача працювати з найкращими характеристиками.

Схема фазової компенсації має просту 1-полюсну конфігурацію, а кінцевий каскад без котушки, тоді як NFB (негативний зворотний зв’язок) зведений до мінімуму для підвищення динамічності музики. Мінімалістична філософія схеми дозволяє зберегти та виразно відтворити гармоніки (обертони), які є найважливішими для музики, але легко втрачаються.

Незважаючи на простоту схеми, S1X був розроблений без будь-яких компромісів щодо якості відтворення, завдяки використанню подвійної монофонічної конфігурації від вхідного каскаду до кінцевого. Компоненти є одними з найбільших у своєму класі, а доріжки плати, які використовують мідну фольгу товщиною 105 мкм у ключових компонентах, і надтовсті кабелі з максимально виключеними роз’ємами, сповнені сміливості і є дуже потужними. Зокрема, сім шин у каскаді приводу виготовлені з OFC-матеріалу високої чистоти товщиною 1,0 мм.

ESOTERIC Grandioso S1X — це не тільки потужний пристрій, він делікатно створює градацію між кульмінацією та тишею. Аудіосигнал приймається незалежно від кожного вхідного каскаду та передається на каскад підсилення збалансовано. Перемикачі на польових транзисторах також використовуються для всіх позицій перемикання на шляху аудіосигналу, включаючи перемикання вхідних сигналів, щоб мінімізувати тональне забарвлення. Ретельно відібрані високоякісні компоненти, такі як IDM-01 (інтегрований модуль дискретного підсилювача), розроблений для C1X, підкреслюють текстуру тонів.

ESOTERIC Grandioso C1X Solo Biamp mode
ESOTERIC Grandioso C1X Solo Biamp mode

Корпус підсилювача виготовлений з алюмінієвих блоків і повністю нерезонансний. З іншого боку, верхня панель, яка повинна бути вільною від вібрації для відкритого звуку, має напівплаваючу структуру. Унікальна запатентована ізоляційна ніжка ESOTERIC також має спеціальну структуру, яка зменшує механічне навантаження та покращує якість звуку. Крім того, великі радіатори блоку підсилювача мають особливу форму хвилі, яка розсіює піковий резонанс ребер і пригнічує його.

ESOTERIC Grandioso S1X огляд

Найбільш вражаючою особливістю зовнішнього вигляду S1X є «подвійна стільникова решітка» на верхній панелі. Завдяки накладенню двох решіток різної товщини вібрації ефективно розсіюються в пошуках чистого звуку. Крім того, конструкція верхньої панелі забезпечує не тільки елегантний зовнішній вигляд, але й високий ступінь тепловідведення, що є важливим для пристроїв класу A.

Вихід нових підсилювачів на ринок запланований на початок весни. Точні ціни та наявність поки що повідомляються. Щодо вартості першого попереднього замовлення на CX1 solo, вона становить 29 000 євро.

Детальну інформацію ви можете знайти на веб-сайті ESOTERIC

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий