Обзоры

FiiO FT5: планарні магнітні Hi-Fi навушники відкритого типу

FiiO FT5 планарні магнітні Hi-Fi навушники

Використовуючи власний досвід, відомий виробник аудіосистем FiiO випустив свої перші накладні відкриті планарні магнітні навушники FT5, які пропонують неймовірно музичний звук із динамічною збалансованою звуковою сценою.

Конструкція

Магнітні Hi-Fi навушники 2023 2024

У FT5 використовуються по 20 неодимових магнітів N52 на кожний канал, 11 з яких розташовано всередині планарного магнітного драйвера FT5, а 9 розміщено зовні. Збалансоване розташування магнітів забезпечує рівномірний розподіл котушок в магнітному полі, а також дозволяє збалансувати діафрагму драйвера між силами внутрішнього та зовнішнього магнітів, що гарантує послідовний рух драйвера та зменшення спотворень для отримання більш точного звуку.

Діафрагма FT5 оброблена чіп-масштабуванням 28 нм, що дозволило зробити її товщиною всьго 6 мкм. Крім того, під час розробки FT5, інженери повинні були враховувати не лише взаємодію котушок із тонкою діафрагмою, але й щільність і провідність самих котушок. Після ретельного вивчення і випробувань різних матеріалів, що використовуються для виготовлення планарних котушок, розробники визначили, що найкращим матеріалом для цього є легкий алюмінієвий сплав, а додавання срібла підвищує провідність котушок, спростивши живлення драйвера без втрат деталізації на високих частотах, притаманних якісним планарно-магнітним драйверам.

FiiO FT5 планарні магнітні Hi-Fi навушники конструкція

Традиційно навушники типу Planar Magnetic відрізняються низькою чутливістю: це означає, що для повної реалізації їхнього потенціалу часто потрібний окремий потужний підсилювач звуку. FT5 не схожі на традиційні планарні магнітні навушники. Завдяки неодимовим магнітам із високою магнітною щільністю до 1,5 Т і тонкій діафрагмі, драйвер FT5 легкий і міцний і забезпечує високу чутливість 96 дБ/мВт при 1 кГц. Це дозволяє FT5 легко працювати навіть з портативними плеєрами.

Магнітний драйвер

У FiiO FT5 використовується великий 90-мм плоский магнітний драйвер. Порівняно з традиційним динамічним динаміком, планарно-магнітний динамік перетворює звукову енергію на звукові хвилі більш збалансовано. Вібрації розподіляються по всій діафрагмі драйвера, і спотворення, спричинені жорсткістю матеріалу діафрагми, невеликі. Таким чином, FiiO FT5 може точно передавати аудіосигнали, правдиво відтворюючи кожну останню ноту та справді забезпечуючи Hi-Fi звук без втрат.

Дизайн відкритого типу

Для досягнення максимального потенціалу FT5 також містить спеціально розроблену акустичну структуру відкритого типу. Задня частина корпусу драйвера розроблена таким чином, щоб ізолювати звукові хвилі в передній і задній частині корпусу драйвера. Решітка FT5 розроблена для контролю та точного прискорення повітряного потоку під час руху драйвера. Завдяки цьому FT5 не тільки має роздільну здатність високих частот, незрівнянну з навушниками з динамічним драйвером, але й забезпечує широку та обʼємну звукову сцену, аби повністю зануритись у світ музики.

FiiO FT5 характеристики 2023

Модель має 3-сторонні поворотні амбушюри, які забезпечують зручну посадку під час прослуховування навушників. Зовнішні матеріали ретельно підібрані для отримання ідеальної якості звуку в поєднанні із зручною ергономікою. У комплект FiiO також входять два комплекти амбушюр, в тому числі амбушюри із замші та шкіри. 

Навушники постачаються з кабелем завдовжки 1,5 м, виготовленим з 392 проводів із покритої сріблом монокристалічної міді, кожен провід має діаметр 23AWG (0,57мм). Мідні провідники сприяють створенню міцного та високодеталізованого звуку, повністю передаючи його без втрат безпосередньо користувачеві. FiiO продемонстрував свою неперевершену майстерність у FT5, пара має відкриту задню конструкцію та легкі амбушюри з магнієво-алюмінієвого сплаву. 

FiiO FT5 надійшли в продаж наприкінці листопада за ціною £449 / $499.

FiiO FT5 характеристики

  • Тип навушників: Planar Magnetic відкритого типу
  • Тип драйвера: планарний магніт 90 мм
  • Матеріал драйвера: PAR діафрагма + алюмінієві котушки
  • АЧХ: 7 Гц – 40 кГц
  • Імпеданс: 36 Ом
  • Чутливість: 110 дБ/середньоквадратичне значення (при 1 кГц), 96 дБ/мВт (при 1 кГц)
  • Максимальна споживана потужність: 2000 мВт
  • Тиск навушників: 4,0N±0,3N
  • Довжина кабеля: 1,5 м 
  • Вага: 456 г 

Замовити навушники можна за посиланням:  https://www.fiio.com/ft5

Автор публикации

не в сети 17 минут

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий