Обзоры

Final Audio ZE8000 бездротові навушники Hi-Fi

Огляд бездротових навушників Final Audio ZE8000

Справжні бездротові навушники Final Audio ZE8000 можуть сподобатися не всім, але в їх продуктивності є кілька дуже позитивних моментів!

Упаковка Final Audio ZE8000

упаковка Final Audio ZE8000

Упаковка цих навушників, звісно, поступається за якістю упаковці еталонних моделей «Focal», але більше зосереджується на інформації про продукт, і це цілком адекватно. 

Ми вітаємо Final Audio за створення упаковки, яка відповідає вмісту коробки, а не для того, щоб думати, який колір і модель ви вибираєте. Практика встановлення «прапорця» здається дуже дешевою, враховуючи, скільки зараз деякі виробники беруть за бездротові навушники.

Final Audio постачає ZE8000 із зарядним футляром, п’ятьма наборами вушних вкладишів, запасними пиловими фільтрами, інструкцією та кабелем для заряджання.

Перший погляд на навушники Final Audio ZE8000

І футляр, і навушники мають полімерну конструкцію, доступну в чорному або білому кольорі, причому футляр, коробка та навушники підходять один одному.

Сам корпус досить великий і використовує розсувну кришку, а не шарнірну, як у більшості бездротових навушників. Кришка зсувається до задньої частини корпусу, де розміщений зарядний порт USB Type-C.

4 світлодіодні індикатори заряджання світяться на передній частині зарядного футляра, коли ви його відкриваєте, щоб вказати стан заряджання.

Відкриваючи футляр, можна побачити самі навушники, які мають досить неортодоксальний стиль. Кожен навушник має вертикальну смугу замість типової зовнішньої оболонки з круглою внутрішньою оболонкою в центрі смуги, яка містить драйвер.

Дизайн навушників Final Audio ZE8000

Дизайн навушників Final Audio ZE8000

Наконечники однаково унікальні, оскільки вони кріпляться на корпусі драйвера, а не мають типове сопло для кріплення наконечників. Наш опис не віддає їм належного значення, оскільки вони не є ані громіздкими, ані незручними, що є двома важливими характеристиками для користувачів.

Під час носіння внутрішня раковина лежить у вусі, тоді як планка лежить поза ним, проходячи від нижньої частини мочки вуха до антиспіралі ямки.

Дизайн навушників Final Audio ZE8000 з амбушурами

Підгонка була досить зручною, і вони залишалися на місці під час використання, але ми хочемо попередити тих, хто носить багато вушних прикрас, що форма навушників може заважати або бути незручною, якщо вони контактують із сережками.

Вертикальна смуга на кожному навушнику має пару портів на обох кінцях, які містять мікрофони, що формують промінь, які використовуються як для ANC, так і для здійснення телефонних дзвінків.

Порти навушників Final Audio ZE8000

Позиціонування є проблемою для тих, хто хоче бігати на вулиці під дощем без капюшона чи головного убору. ZE8000 має клас захисту IPX4, і його можна використовувати у тренажерному залі, але не занурюйте його у воду.

Внутрішня технологія Final Audio ZE8000

Динамічні драйвери F-Core Du від Final Audio, які використовуються в їхніх навушниках серії «A», потрапили до ZE8000, виробник не поділився жодними подробицями щодо розміру чи конструкції драйвера. Драйвери живляться від модуля підсилення класу AB.

Маркетингова номенклатура Final «Звук 8K» стосується аудіообробки, що використовується в навушниках, яка обробляє ANC і шумозаглушення під час виклику. 4 мікрофона, що формують промінь, у кожному навушнику виконують функції ANC і телефонного дзвінка.

Bluetooth-приймач підтримує aptX Adaptive, а також сумісний з aptX, AAC і SBC, який підтримує як смартфони Apple, так і Android.

Акумулятори досить малі через форм-фактор навушників; це рішення обмежує час роботи батареї від 4,5 до 5 годин і час заряджання менше 2 годин, коли навушники повністю розряджені. Це нижче середнього для категорії в цій ціновій категорії.

Зарядний чохол забезпечує лише одне додаткове повне заряджання та часткове друге заряджання, перш ніж його потрібно зарядити. Це досить мало для портативних пристроїв.

Чохол Final Audio ZE8000

Елементи керування навушниками

Слухачі можуть керувати навушниками ZE8000 за допомогою кнопок керування або через додаток для смартфона. Наша короткострокова оцінка полягає в тому, що програмою буде легше користуватися більшості людей, якщо вони не проти вивчити дещо унікальні послідовності натискань.

Функції відтворення/паузи, перемотування/назад і відповіді/завершення виклику обробляються серією натискань на певні навушники залежно від потрібної операції. Щоб увімкнути режими ANC, навколишнього середовища, зменшення вітру та передачі голосу, користувачі повинні торкнутися й утримувати кнопку на навушнику, щоб увімкнути їх і перемикати їх протягом двох секунд.

Програма Connect від Final спрощує вибір режиму та пропонує візуальне підтвердження кінцевому користувачеві. Більшість споживачів використовують свою програму потокового передавання музики для керування відтворенням, і ми знайшли послідовності дещо заплутаними.

Ще одна перевага програми керування полягає в тому, що вона надає доступ до 4-смугового напівпараметричного еквалайзера, опції звуку 8K і оптимізатора кроків гучності.

Ми вважаємо, що справедливо називати еквалайзер «напівпараметричним», тому що користувач вибирає одну з 4 попередньо встановлених частот для налаштування для кожної з 4 смуг, а потім може вибрати посилення або зниження для цієї частоти.

Він може не працювати так само, як справжній параметричний еквалайзер, але він значно перевершує те, що ми бачили досі з більшістю справжніх бездротових навушників.

Оптимізатор кроків гучності дозволяє виконувати менші кроки, ніж стандартні налаштування гучності телефону, і більш детальне керування, що допомагає краще налаштувати звук.

Опція «Звук 8K» виявилася не трюком, а досить корисною функцією, яка регулює налаштування навушників, а також змінює частоту джерела для кращого досвіду з вищим рівнем розділення та деталізації порівняно з необробленим зразком.

Ви можете ввімкнути або вимкнути цю функцію залежно від треку, і ми помітили, що завдяки застосуванню обробки покращилися записи.

білі навушники Final Audio ZE8000

Якість звука навушників Final Audio ZE8000

Тим, хто шукає пару справжніх бездротових навушників, які підкреслюють низький рівень частоти, слід шукати ZE8000. Суббас має досить хороше розширення та вплив у діапазоні середніх 20 Гц із сильним відчуттям драйву. Середній бас також підкреслюється чіткою чіткістю, залишаючись прозорим і напрочуд деталізованим.

Ми не очікували, що ZE8000 будуть хорошими навушниками TWS для тренувань, але вони досить добре виконують цю роль. Темп і бас сподобаються тим, хто слухає важкі баси під час тренувань. Звісно, ​​вони не є нейтрально звучачими навушниками, але додатковий акцент утримує вашу увагу.

З середніх та верхніх низьких частот до низьких середніх частот відчувається легке виділення, і це виявилося ідеальним місцем для використання еквалайзера. Ми зменшили акцент навколо 600 Гц і одразу помітили покращення чіткості та деталізації в нижньому середньому діапазоні.

Чоловічий вокал виграв від налаштування; нотатки мали достатню вагу та деталізацію та високий рівень роздільної здатності. Жіночий вокал не так підкреслений у ZE8000, що декого може здивувати.

Ноти гітари та скрипки були подані з достатньою енергією та тональною точністю, щоб звучати надзвичайно природно; багато навушників TWS борються з цим, і це принесло ZE8000 додаткові бали з точки зору звуку.

Жіночий вокал не висунутий так далеко вперед, як його чоловічі колеги, і в діапазоні є додаткове забарвлення, яке декому може здатися приємним. Ми відчули, що це не так точно звучить у цьому відношенні, але можна використовувати еквалайзер, щоб змінити це, якщо ви бажаєте більшого акценту в діапазоні.

Є певний акцент на нижніх високих частотах, що допомогло збалансувати басовий діапазон, не стаючи надто різким або виснажливим під час більшості записів. Загалом перкусія була добре виражена, але хай-хет був представлений з трохи меншою енергією, щоб звучати абсолютно точно.

Final вибрав дещо ввічливе налаштування в діапазоні високих частот в цілому; верхні високі частоти виглядають більш стриманими порівняно з нижніми та середніми високими частотами. Рішення про налаштування надає ZE8000 трохи легкості, але це не найдетальніше звучання.

Презентація звукової сцени пропонує трохи більше ширини, ніж глибини, а висоти більш ніж достатньо, щоб створити досить тривимірний простір звучання.

Розміри не великі в порівнянні з відкритими навушниками, але стереорозділення та зображення досить хороші для закритих навушників TWS, і було дуже легко відстежувати рухи по сцені та розміщувати окремих виконавців у визначених місцях.

Продуктивність ANC була середньою в порівнянні з Sony XM4, який є лідером у цій категорії, але він відносно добре справлявся з усуненням зовнішніх шумів без негативного впливу на загальну звукову характеристику. Ми б хотіли, щоб існував спосіб повністю вимкнути ANC, і це те, що Final має додати до програми в наступному оновленні мікропрограми.

Режим навколишнього середовища дійсно дозволяв мені чути машини, коли я йшов вулицею під час прослуховування музики, але він також вплинув на те, наскільки голосно я міг слухати музику одночасно, щоб це було ефективним.

Висновок

Деякі відкинуть Final Audio ZE8000 через дивну форму навушників, середню продуктивність ANC і продуктивність батареї середнього рівня. Усе це справедливі моменти.

Ми б заперечили, що форма навушників створювала досить зручну посадку, і не було проблем, коли справа доходила до того, щоб залишатися на місці під час тренування. Рейтинг водонепроникності IPX4 достатньо для тих, хто використовуватиме їх у тренажерному залі або під час поїздки на роботу.

Налаштування еквалайзера та 8K виявилися досить корисними та допомогли нам налаштувати тональний баланс, прозорість і загальну презентацію на свій смак із великою кількістю музики.

Ефективність батареї, безсумнівно, може бути кращою за таку цінову категорію, і Final Audio має щось покращити. Люди, які використовують їх просто для тренувань або поїздок, навряд чи використають усі 4,5 години, що слід враховувати.

Нам скоріше подобається загальне налаштування, і ми підозрюємо, що тим, хто хоче кращих басів, або слухає важку музику, сподобається їхній акцент у цьому діапазоні.

Роздрібна ціна Final Audio ZE8000 становить 349 доларів США, що є значним збільшенням у порівнянні з іншими моделями, і це пов’язано з набагато вищими очікуваннями.

Автор публикации

не в сети 42 минуты

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий