Обзоры События

Focal та Naim на Florida International Audio Expo 2023

Focal та Naim на Florida International Audio Expo 2023

Можна з впевненістю стверджувати, що CES ніколи не повернеться до високоякісного аудіо, і більш ніж очевидно, що виробники цілком добре сприймають цю реальність. Наше висвітлення CES 2023 чітко показало, що обмежене коло брендів вважає найбільшу у світі вітрину побутової електроніки не вдалим майданчиком для презентації своїх останніх розробок. Focal

Невеликі регіональні виставки є найкращим способом зустрітися зі ЗМІ та потенційними клієнтами в менш бурхливому середовищі. Організатори однієї з таких затишних виставок хочуть нагадати всьому світу про Florida International Audio Expo 2023. Триденна виставка Hi-Fi аудіотехніки подія повернеться до Тампи в п’ятницю, 17 лютого, і буде проходити в готелі Embassy Suites by Hilton.

Виставкові центри будуть розташовані на 12 поверхах. Понад 90 компаній продемонструють своє найкраще й найновіше аудіообладнання з акцентом на електроніці, колонках, програвачах і навушниках. Будуть представлені нові продукти, а також спеціальні презентації нових технологій від Classic Audio Loudspeakers із Мічигану, японської TAD (Technical Audio Devices Laboratories) та інших.

Florida International Audio Expo 2023

Naim/Focal оголосили, що вони будуть присутні на Florida International Audio Expo, щоб продемонструвати свої найкращі продукти.

Ми вже розповідали про ці акустичні системи раніше, а також мали можливість ознайомитися з деякими з їхніх продуктів під час CES 2023. Ось короткий огляд того, які продукти Naim/Focal будуть представлені у Тампі цієї п’ятниці.

Акустика Focal Vestia

Серія Vestia — це «доступна» лінійка колонок Focal. П’ять моделей колонок – підлогові моделі Vestia N°2, Vestia N°3 і Vestia N°4. Крім того, Focal додає в комплект поличну колонку Vestia N°1 і акустику центрального каналу.

Основні функції Vestia

  • Лінійка Vestia має візуально приємний дизайн, який поєднується з будь-яким інтер’єром.
  • Конус для середньочастотних і низькочастотних динаміків Slatefiber виготовляється з перероблених вуглецевих волокон.
  • Focal також використовує свій інноваційний «М»-подібний купольний твітер TAM для оптимізації діапазону високих частот.
  • Гучномовці Vestia мають фронтальний порт для та задній порт для розширеного низькочастотного відгуку.

Варіанти оформлення корпусу акустики Vestia включають глянсовий чорний, темне або світле дерево для бічних панелей і ефект чорної або білої шкіри для передніх панелей. Додаткові деталі включають металеві кільця, які оточують драйвери. Для тих, кому не подобаються відкриті конуси, до кожного динаміка входить відповідна решітка.

Акустика Focal Vestia колонки Hi-Fi 2023

Ціни на колонки Focal Vestia:

  • N°1 2-смугова полична колонка: $599 кожна
  • N°2 3-смугова Bass Reflex підлогова колонка: $1399 кожна
  • N°3 3-смугова Bass Reflex підлогова колонка: $1799 кожна
  • № 4: 3-смугова Bass Reflex підлогова колонка: $2199 кожна
  • Vestia Center 2-Way Bass Reflex колонка центрального каналу: $699 кожна

Focal Littora вулична акустика 

Стійкі до погодних умов гучномовці серії Focal Littora 200 OD створені для кращого звучання на відкритому повітрі.

Лінійка Littora складалася з трьох моделей: OD Sat 5, OD Stone 8 і OD Sub 12.

Гучномовець OD Stone 8 має унікальний дизайн у формі «камінчика» з витонченим естетичним корпусом.

Focal Littora 200 OD Stone 8 Speakers колонки

OD Sat 5 — це непомітний і універсальний гучномовець, який поставляється з кронштейнами для установки в стіну або підлогу.

OD Sub 12 — це напівзаглиблений сабвуфер, який забезпечує потужний і охоплювальний бас навіть на відкритому просторі.

Колонки Littora можна використовувати окремо або разом як повну систему, ці три моделі обіцяють гармонійну установку та високоякісне звучання на вулиці.

Focal Littora вулична акустика

Ціни на колонки Focal Littora

  • 1- OD Sat 5: $679
  • 2- OD Stone 8: $799
  • 3- OD Sub 12: $1999
  • Комплект акустики 4.1: 4x OD Sat 5 + 1x OD Sub 12: $3999

Naim Classic Series

Компанія Naim Audio була запущена в 1973 році з простою метою — дозволити слухачам відчути музику в її найчистішому вигляді. Цей дух лежить в основі кожної аудіосистеми Naim і продовжується в серії New Classic.

Нова серія Naim New Classic Series включає три компоненти:

  • NSC 222 потоковий попередній підсилювач

NSC 222 містить сконфігуровані входи (попереднє налаштування чутливості, іменування, режим AV-обходу та відключення невикористаного входу).

Naim New Classic Series NSC 222 надає доступ до Spotify, Tidal (включно з Tidal Connect), Qobuz, Apple Music, інтернет-радіо, AirPlay 2, Chromecast, серверів UPnP, USB-накопичувача, а також підтримує бітрейт до 32-біт/384 кГц. Також підтримується Bluetooth (aptX). Крім того, передбачено можливість об’єднання в мультикімнатну систему з іншими потоковими продуктами Naim та підтримка Roon Ready.

Для любителів вінілу NSC 222 містить спеціальну MM-фоносистему.

NSC 222 також містити новітню технологію навушників Naim, представлену в Uniti Atom Headphone Edition. Незалежно від того, які навушники ви використовуєте, ви отримаєте найкращі враження від прослуховування.

  • Підсилювач потужності NAP 250 (нове покоління)

Двоканальний підсилювач потужності класу A/B NAP 250 створений для забезпечення більшої потужності, кращої продуктивності та розширеним можливостям інтеграції.

Новий NAP 250 має дворежимний дизайн потужністю 100 Вт на канал із повним регулюванням потужності.

  • NPX 300 Power Supply (блок/джерело живлення)

Джерело живлення NPX 300 можна використовувати як миттєве оновлення потокового попереднього підсилювача NSC 222 або підсилювача потужності NAP 250. Він вимикає та обходить внутрішнє джерело живлення сумісного компонента Naim, до якого він підключений, миттєво знижуючи рівень шуму.

NPX 300 також забезпечує миттєве оновлення блоку живлення для джерел і попередніх підсилювачів серії Naim 200 і 300.

NPX 300 містить два внутрішні джерела живлення.

Перший: аудіофільський лінійний тип, заснований на великому тороїдальному трансформаторі.

Два: високоефективний SMPSU (блок живлення в режимі перемикання) для споживання електроенергії 0,5 Вт у режимі очікування.

Naim New Classic Series акустика для домашнього кінотеатру

Ціни на Naim New Classic Series:

  • NSC 222: $8 999
  • NAP 250: $8 999
  • NPX 300: $8 999

Демонстраційна система для Florida International Audio Expo

Поки Focal Vestia, Littora та New Classic Series демонструються, великою зіркою шоу стане демонстраційна система надвисокого класу, що складається з динаміків Focal Maestro Utopia EVO та системи Naim Statement Amplifier.

Гучномовці Focal Maestro Utopia Evo

Гучномовці Maestro Utopia Evo об’єднують низку інновацій і важливих деталей, що робить їх абсолютно унікальними. Колонки Utopia являють собою вершину майстерності Focal.

Ключові особливості Focal Maestro Utopia Evo

  • 3-смуговий колонний гучномовець (басовий рефлекс)
  • Висока ефективність, висока потужність динаміків
  • Технології, перенесені з Utopia III: Beryllium, IAL2™, підвіска TMD, магніт NIC, Focus Time™, OPC+™, W™, Power Flower™, Gamma Structure™
  • MDS (Magnetic Damping System) для адаптації басів до кімнати для прослуховування
  • Можливість регулювання звуку і налаштування низьких, середніх і високих частот
  • Ціна Maestro Utopia Evo: 37 999 доларів США / 75 998 доларів США за пару

Naim Statement

Флагманська система підсилення Naim Audio включає один попередній підсилювач (модель NAC S1) і два монопідсилювачі потужності (модель NAP S1) для найвибагливіших гучномовців високого класу.

Кожен монофонічний підсилювач потужності має величезну потужність 746 Вт (одну кінську силу) на 8 Ом, 1450 Вт на 4 Ом і понад 9000 Вт на 1 Ом.

Ціна попереднього підсилювача NAC S1 і монофонічного підсилювача потужності NAP S1: 99 999 доларів США за штуку або 299 997 доларів США за всю систему Statement System.

Щоб надати вміст для демонстрації Focal Maestro Utopia EVO та Naim Statement System, використовується мережевий програвач Naim NDX 2.

NDX2 може отримувати доступ до вмісту з різних джерел, включаючи потокове передавання високої роздільної здатності UPnPTM, AirPlay, AirPlay 2, вбудований Chromecast, Bluetooth (aptX HD), Spotify Connect, TIDAL, Qobuz, сумісність з Roon, інтернет-радіо vTuner, а також як цифрові та USB входи.

Мережевий програвач NDX розроблений для забезпечення чудової продуктивності ЦАП і дискретних аналогових каскадів. Ці функції дозволяють NDX 2 забезпечувати захопливу та живу якість прослуховування музики.

Ціна NDX2 становить 8799 доларів.

Однак у прихильників Hi-Fi є можливість придбати комплект: пара гучномовців Focal Maestro Utopia Evo з аудіосистемою Naim Classic Series за загальну вартість 102 995 доларів.

Для отримання додаткової інформації про Expo відвідайте floridaaudioexpo.com.

Автор публикации

не в сети 2 часа

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий