Тест

Підлогові акустичні системи SVS Prime Pinnacle

Напольная акустическая система Focal SVS Prime Pinnacle

Роздрібна ціна: €2390

 

Завдяки різноманітності розмірів, форм, технологій і цінових категорій вибір правильної акустики стає справою смаку. Отож, якщо ви шукаєте трьохсмугові колонки, які відмінно звучать і при цьому мають ціну, привабливішу, ніж у найближчих конкурентів, то акустика SVS Prime Pinnacle має бути у вашому списку пріоритетних моделей.

 

Це нетипова трьохсмугова конструкція. В НЧ-діапазоні акустична система підтримується трьома драйверами, у кожного з яких є своя вентильована камера — рішення, яке не часто застосовується в акустиці. Кожний із трьох драйверів розташований в окремій камері корпусу і працює на власний фазоінвертор з 50‑мм портом. Розробники хотіли в такий спосіб домогтися швидкої імпульсної характеристики, а також глибини й масивності басів, притаманних для вентильованих кабінетів. Так що використання трьох незалежних камер для сабвуферів має сенс.

 

SVS Prime Pinnacle НЧ-динамик басовий динамік тест

 

Виглядають НЧ-динаміки вражаюче. Їх конструкція адаптована для передачі високої потужності. Корзини виготовлені із вібростійкого полімеру ABS. Також забезпечена вентиляція, необхідна для цього типу конструкції. НЧ-динаміки адаптовані для роботи з мембранами з великим кроком коливань, завдяки чому навіть при їх середньому діаметрі вони можуть відтворювати досить низькі частоти. Кожна з камер, в яких працює всього один вуфер, задемпфована синтетичною ватою у вигляді матів, розташованих на бічних стінках. Довжину тунелів фазоінверторів обрано відповідно до резонансної частоти.

 

SVS Prime Pinnacle обзор напольных колонок 2021 СЧ-динамік з дифузором

 

СЧ-динамік з 5,25-дюймовим дифузором із композитного скловолокна також має литу корзину з того ж самого вібростійкого полімеру ABS і шунтуюче кільце з алюмінію. Динамік повністю ізольований від внутрішнього об’єму корпусу — для кращого відтворення вокального діапазону.

 

SVS Prime Pinnacle твиттер с алюминиевым куполом акустика твітер з акустичною лінзою

 

Високі частоти обробляються динаміком з традиційною магнітною системою та алюмінієвим однодюймовим твітером з акустичною лінзою.

Щоб уникнути взаємного впливу котушок індуктивності кросовери зібрані на двох окремих платах. Перша містить елементи, які керують фільтрами для твітера та СЧ-динаміків. Поділ між цими динаміками встановлено на частоті 2,1 кГц з крутизною зрізу 12 дБ/окт. Друга плата містить компоненти схеми фільтрації сигналу для всіх трьох драйверів з точкою поділу, встановленою на частоті 300 Гц з такою ж крутизною. Гвинтових клем всього дві, bi-wiring не передбачений.

 

Кабінети Prime Pinnacle виготовлені з MDF, для кожної частотної смуги тут передбачені внутрішні ізольовані секції. Перегородки, які ізолюють динаміки, водночас являють собою стяжки для підсилення загальної жорсткості конструкції. Спираються колонки на вже встановлені спеціальні антирезонансні ніжки. Брезентові грилі кріпляться до фасадів за допомогою магнітної системи. Акустика доступна в оздобленні чорний ясен або чорний лак.

 

Звучання Prime Pinnacle — приголомшливе, його можна порівняти із звучанням значно дорожчих аудіофільських комплектів. Три вуфери, що працюють в окремих вентильованих камерах, швидко реагують на сигнал, який надходить від підсилювача. Бас у Prime Pinnacle — швидкий, компактний і м’ясистий, його не багато і не мало, рівно стільки, щоб тональний баланс не зміщувався вниз. Але зауважимо, що для правильного відтворення басу має бути підсилювач, здатний видавати необхідну потужність, бажано вище 100 Вт.

 

Стосовно тонального балансу Prime Pinnacle, то високі частоти відтворюються детально, що є великою перевагою при застосуванні алюмінієвих куполів. Високі частоти енергійні, середні — зберігають відкритість звуку і надають музиці повноту. Це — акустика з нейтральним характером звуку. Музика відтворюється із збереженням характерних звукових характеристик.

 

SVS Prime Pinnacle интерфейсы технические особенности напольные колонки обзор

 

Колонкам Prime Pinnacle потрібно достаньо часу, щоб прогрітися, перш ніж вони досягнуть своєї оптимальної форми з точки зору відтворення звуку. Однак навіть тривалий час прогріву не змусить їх звучати м’яко. Звук залишається швидким, ефективним, технічним, повним енергії. Prime Pinnacle ідеально підходять для року та інших динамічних музичних жанрів.

 

Marantz PM8006 усилитель мощности Marantz ND 8006 сетевой плеер

 

Технічні характеристики SVS Prime Pinnacle

 

  • Акустичне оформлення: 3,5- смугова підлогова акустична система з фазоінвертором
  • Динаміки, мм: НЧ: 3 × 165, полімерний дифузор; СЧ: 1 × 133, полімерний дифузор; ВЧ: 1 × 25, алюмінієвий купол
  • Частотний діапазон (±3 дБ), Гц: 29-25 000
  • Рекомендована потужність підсилювача, Вт: 20-300
  • Чутливість (2,83 В/1 м), дБ: 88
  • Перехідна характеристика кросовера (12 дБ/окт.), КГц: 2,1
  • Опір, Ом: 8
  • Розміри, мм: 203 × 1028 (1043 на ніжках) × 340 (353 з решіткою)
  • Вага, кг: 25,9

 

 

Pro

    + Дизайн

    + Відмінна якість збірки

    + Чистий, динамічний, вражаючий звук

    + Хороший звук на високій потужності

    + Глибокі баси

    + Добре підходить для музики та фільмів

    + Дозволяє побудувати повноцінну систему об’ємного звучання

 

Contra

Одна пара вхідних клем

 

 

Оцінки

 

Дизайн………………………. 8

Технологія…………………. 8

Конструкція і виконання 9

Комутація………………….. 7

Звук………………………….. 9

Ціна/якість…………………. 9

 

Вердикт………………….. 8,3

 

Автор публикации

не в сети 9 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий