Авто

Pioneer TS-WX010A активний сабвуфер в авто

pioneer ts wx010a активный сабвуфер в авто

Роздрібна ціна: $280

Звісно, високими параметрами на змаганнях зі звукового тиску TS-WX010A нікого не здивує. Однак поєднання компактності з економічністю класу D може зацікавити, до прикладу, власників тихих і потребуючих економії енергії електромобілів.

Компактні активні автомобільні сабуфери компанія Pioneer випускає вже не одне десятиліття. Своє чергове досягнення в цій царині вона продемонструвала на виставці CES 2021. Модель TS-WX010A отримала титул найменшого сабвуфера в лінійці Pioneer.

Основна інженерна проблема при розробці компактного сабвуфера полягає в забезпеченні великого лінійного ходу дифузора головки. Площа дифузора пропорційна квадрату його розмірів, тому для збереження ефективності динаміка при зменшенні розмірів дифузора його хід також потрібно збільшувати пропорційно квадрату. Однак така поршнева конструкція при всій своїй звуковій ефективності і ефектному вигляді виходить недешевою, тому було знайдено менш затратне рішення — плаский дифузор RaceTrack, який зовні нагадує бігову доріжку на стадіоні. Саме з моделі TS-WX1010A з таким дифузором почалося подальше вдосконалення цього методу.

Pioneer TS-WX010A комплектация

Традиційно знайомство з Pioneer TS-WX010A почнемо з конструкції. Упакований сабвуфер в коробці, яка за розмірами швидше нагадує коробку з-під дитячого взуття. Але звук у нашого сабвуфера зовсім недитячий — це ми з’ясували згодом.

TS-WX010A має міцний корпус з дном у вигляді решітки, яке захищає дифузор від пошкоджень, випромінювачі спрямовані вниз. Ширина сабвуфера 23 см, глибина — 16 см, висота — 7 см. Вага — трохи менше кілограма. Унікальний НЧ-динамік прямокутної форми з міцним алюмінієвим дифузором, уретановою окантовкою і потужним магнітним ланцюгом розміщений в герметичному корпусі з високоякісного пластику. Підвіс — класичний поліуретановий.

активный автомобильный сабвуфер пионер

В TS-WX010A використана система Down Firing (англ. — стріляючий вниз). Звукові хвилі спрямовуються в підлогу, відбиваються, внаслідок чого отримуємо більш насичений звук. Сабвуфер оснащений вбудованим підсилювачем класу D з вихідною номінальною потужністю 50 Вт (максимальна 160 Вт), технологією цифрової обробки сигналу Bass Sound Creator, яка забезпечує низькі частоти для поліпшення якості звуку — бас дійсно глибокий і потужний. Підтримуються входи лінійного рівня RCA і входи рівня динаміків для інтеграції в заводські акустичні системи.

Невеликий розмір сабвуфера дозволяє інтегрувати його в заводську акустичну систему автомобіля з широкосмуговими динаміками і досягти покращення як вихідної потужності, так і загальної звукової картини.

Розміщується TS-WX010A в горизонтальному або ж вертикальному положенні: в просторі під ногами пасажира (пряме випромінювання), під сидінням, в нижній частині панелі для приладів чи на центральній консолі. У випадку розміщення сабвуфера на пряме випромінювання отримуємо акустичне оформлення у вигляді класичного закритого ящика. При розміщенні сабвуфера «в підлогу» основне випромінювання спрямовується через два порти і частково через високі ребра решітки.

Необхідний набір органів управління розташований в нижній частині корпусу поруч з динаміком. Вони доволі прості.

PHASE — перемикач реверсивного або нормального режиму. В реверсивному режимі фаза сигналу буде розлогою на 180 градусів, в нормальному — сигнал буде такий самий, як і на вході.

FREQ (Hz) — цим регулятором налаштовується зріз частоти сабвуфера по частоті, для якої він не призначений.

GAIN — рівень вхідного сигналу.

INPUT LEVEL — перемикач з високорівневого входу на лінійний (для підключення через міжблочний кабель RCA).

Також в комплект входить монтажний набір.

Pioneer TS-WX010A активний сабвуфер в авто обзор

Прослуховування проводилиcь в салоні автомобіля Audi A3 ETRON hybrid 2016 року випуску. Підключається сабвуфер через 12-вольтове джерело живлення і аудіо лінійного або динамічного рівня, після чого Pioneer повідомляє, що ви готові до роботи. При установці сабвуфера в просторі ніг для пасажира звучання гучне і соковите. Розташування під пасажирським сидінням звучання практично не змінило, але додались тактильні відчуття…

Pioneer TS-WX010A сабвуфер купить украина

Який варіант переважний — на слух обидва звучать приблизно однаково. Партії бас-гітари в класичних рок-композиціях чіткі і акуратні без явних перепадів гучності. В сучасних композиціях, де багато часто перебільшеного нижнього регістру, бас не «дотягує», але більшість музичних жанрів TS-WX010A під силу. При відносно невеликому запасу потужності максимальний рівень звукового тиску для маленьких салонів цілком достатній. Для седанів або хетчбеків середнього розміру — хороший варіант для комфортного прослуховування при нормальній гучності, але потужних басів очікувати тут не варто. Все ж таки TS-WX010A створений для багатьох сучасних автомобілів, особливо для електричних і гібридних, де невелика вага, малі розміри і низьке енергоспоживання є пріоритетними.

Pioneer TS-WX010A технічні характеристики

  • НЧ-динамік, розмір, см: 17 × 8
  • Матеріал дифузора: алюміній
  • Номінальна вихідна потужність RMS, Вт: 50
  • Максимальна вихідна потужність, Вт: 160
  • Частотний діапазон, Гц (-20 дБ): 20–200
  • Чутливість (1 Вт/1 м), дБ: 98
  • Фільтр НЧ, Гц: 50–125
  • Тип корпуса, об’єм, л: закритий, 1,2
  • Імпеданс, Ом: 1,4
  • Тип підсилювача: вбудований, клас D
  • Підключення: по RCA / високий рівень
  • Поворот фази, град.: 0/180
  • Максимальне споживання струму в підсилювачі, А: 4,2
  • Джерело живлення, В: 14,4
  • Розміри (Ш х В х Г), см: 23 × 7,0 × 11,6
  • Вага, кг: 1,51

Pioneer TS-WX010A плюси

  •      Компактний розмір
  •      Низьке енергоспоживання
  •      «Дорослий» бас
  •      Проста інтеграція в АС автомобіля

Pioneer TS-WX010A мінуси

  •      Гучних басів очікувати не варто…

Оцінки

Дизайн……………………….. 8

Технології……………………. 9

Конструкція і виконання.. 9

Комутація……………………. 9

Звук……………………………. 8

Ціна/якість………………….. 8

Вердикт……………………. 8,7

Автор публикации

не в сети 7 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий