Авто

Sony XAV-9000ES автомобільний ресивер і нові підсилювачі

Sony XAV-9000ES автомобільний ресивер і нові підсилювачі

Sony XAV-9000ES, XM-8ES і XM-6ES — це найновіші продукти від Sony, розроблені для поєднання в високоякісну автомобільну аудіосистему. Вони покликані покращити ваші враження від прослуховування музики в автомобілі.

Конвергенція сегментів розкішних автомобілів і аудіотехніки високого класу виявилася благом для обраної групи виробників, які мають можливості для цього. Ми маємо багато прикладів успішного поєднання еталонних автомобілів та Hi-Fi акустики. Maserati Grecale Trofeo, оснащений системою від Sonus faber, є прикладом цього захоплюючого досвіду. 

Очевидно, що мало хто може дозволити собі Maserati або Jeep Grand Wagoneer, але є й інші способи досягнути високоякісного звуку у своєму автомобілі.

З ціллю отримати загальні рекомендації, ви можете ознайомитися з наступними матеріалами нашого ресурсу:

Ми вважаємо, що це буде цікаво для власників автомобілів і прихильників автоакустики.

Однак вам не обов’язково брати позику під нерухомість, щоб придбати чудову аудіосистему для свого автомобіля. Sony пропонує кілька альтернатив, які можуть задовольнити ваші бажання слухати музику в автомобілі за допомогою найновіших доповнень до лінійки Mobile ES: AV-ресивер Sony XAV-9000ES і підсилювачі потужності XM-8ES і XM-6ES.

XAV-9000ES ($899) — медіа-ресивер преміум-класу, який вміщується в простір 2 DIN, що дозволяє з легкістю встановлювати його в автомобілі. Цей AV-ресивер заснований на більш дорогій моделі Sony XAV-9500ES ($1299), яка була представлена у 2021 році.

Підсилювачі потужності XM-8ES ($999) і XM-6ES ($899) є молодшими братами моделей Sony XM-5ES ($998), XM-4ES ($598), XM-1ES ($598). Нові автомобільні підсилювачі Sony пропонують збільшену кількість входів/виходів у компактному корпусі, який є практичним для потреб невеликої площі.

Sony XAV-9000ES AV-ресивер

Sony XAV-9000ES AV-ресивер

Дизайн та якість збірки

Дисплей: Sony XAV-9000ES має новий 6,75-дюймовий (17,1 см) ємнісний сенсорний екран із роздільною здатністю 1280 x 720 пікселів. Він забезпечує високу деталізацію зображення, вищу яскравість і контрастність для чудових відчуттів у автомобілі.

Графічний інтерфейс користувача (якість HD): удосконалений для безпеки та простоти використання інтерфейс користувача має висококонтрастну колірну схему, характерну для пристроїв Mobile ES. Персоналізовані шпалери відповідають вашому особистому стилю та естетиці салону автомобіля.

Сумісність із iDatalink® Maestro (купується окремо): ресивер 9000ES може бути під’єднаний до бортового комп’ютера автомобіля. Таким чином, ви перетворюєте його на дисплей з персоналізованим інтерфейсом і додатковим функціоналом. Користувачі можуть взаємодіяти з інформаційно-розважальною системою автомобіля та інформацією безпосередньо на сенсорному екрані Sony XAV-9000ES.

Котушки та конденсатори: спеціальна дросельна котушка забезпечує потужний бас і фільтрує небажані частоти для контрольованого та динамічного відтворення звуку. Конденсатори аудіофільського класу забезпечують потужність для чистого та щільного басу, а багатошарові полімерні конденсатори допомагають забезпечити низькі загальні гармонійні спотворення та природний характер звуку.

Антирезонансне двошарове шасі: двошаровий дизайн шасі розділяє аналогову та цифрову схеми, запобігаючи електромагнітним перешкодам, що допомагає оптимізувати якість звуку.

Аудіо

Сумісність із аудіо високої роздільної здатності: Sony XAV-9000ES підтримує декілька аудіокодеків високої роздільної здатності. Завдяки ним новий AV-ресивер здатен відтворювати аудіофайли 24-біт/192 кГц WAV, FLAC, ALAC і файли DSD (22,4 МГц) через перетворення 192 кГц/24-біт PCM. LDAC забезпечує потокове передавання через Bluetooth усіх цих кодеків із винятковою якістю звуку.

Цифро-аналоговий перетворювач ESS: мікросхема ЦАП ESS забезпечує оптимальну якість цифрових музичних файлів. Високопродуктивна 32-розрядна обробка та усунення тремтіння синхронізації дозволяють ЦАП забезпечувати широкий динамічний діапазон і низькі гармонійні спотворення.

Преміальний 4-канальний підсилювач класу A/B: вбудовані підсилювачі забезпечують спеціальну схему живлення, розроблену як для лівого, так і для правого каналів, тоді як загальний блок підсилювача містить оновлені конфігурації схем, шаблони та вибір компонентів, мінімізуючи перешкоди. Крім того, схема регулювання гучності містить мікросхему аудіо з меншими спотвореннями та шумом. Наведена вище комбінація допомагає забезпечити плавні високі частоти, щільний бас, широкий динамічний діапазон і точнішу звукову сцену.

Налаштування звуку: XAV-9000ES містить 24-біт/192 кГц DSP (цифровий звуковий процесор), який забезпечує чисту обробку звуку та вирівнювання часу, а також 14-смуговий графічний еквалайзер і 8-смуговий параметричний еквалайзер. Разом із оновленим 3-зонним кросовером, який дає змогу налаштовувати передні 2-смугові динаміки з подвійним підсилювачем, ви можете створити ідеальну комбінацію передніх, задніх каналів та сабвуферів.

Sony автомобільний ресивер 2023

Додатковий функціонал

Бездротове підключення до смартфону: вбудований Wi-Fi та GPS-антена, що входить у комплект, дозволяють користувачам залишати свій смартфон у кишені та мати доступ до повної інтеграції пристрою для зручного керування.

Apple CarPlay: користувачі iPhone можуть здійснювати телефонні дзвінки, слухати музику, надсилати й отримувати повідомлення, використовуючи Sony XAV-9000ES. Більше того, з iPhone ви отримуєте доступ до своїх улюблених додатків і рекомендовані маршрути в режимі реального часу (з урахуванням умов дорожнього руху, включаючи навігаційні програми сторонніх розробників).

Android Auto: Це забезпечує простіший спосіб використання смартфона з дисплеєм автомобіля. Водії можуть спілкуватися з Google через Android Auto і залишатися на зв’язку, розважатися та бути в курсі інформації, не відволікаючись від дороги. Просто скажіть «Hey Google» або натисніть кнопку голосового керування на 9000ES, щоб почати.

Контроль і підключення

Швидке пробудження: за допомогою функції швидкого пробудження автомобільний ресивер Sony до роботи одразу після ввімкнення запалювання.

Прості кнопки керування: дизайн кнопок ідеально відповідає сенсорному екрану Sony XAV-9000ES: мінімалістичні та зручні великі клавіші. Доступ до налаштувань гучності, джерела музики, регулювання звуку та голосового управління для безпечного та легкого керування в дорозі.

Тригерні входи для трьох камер: водії можуть переглядати зображення з трьох підключених камер, коли перемикають важіль трансмісії автомобіля на задній хід або натискають спеціальні значки на головному екрані. За допомогою тригерних дротів із комплекту можна вмикати та вимикати кожне зображення камери або автоматично переходити з однієї камери на іншу шляхом виявлення покажчиків повороту автомобіля або визначення сумісних сигналів для підключеної передньої камери. Для задньої передачі також доступна регульована напрямна паркування.

Задні роз’єми, сумісні з USB Type-C: цей варіант підключення доступний для будь-якого сумісного пристрою, що дозволяє заряджати силою струму до 3 А.

Покращене підключення до 3-попереднього виходу 5 В: для розширення можливості підключення 3-попереднього виходу 5 В дозволяє покупцям створювати повну акустичну систему, включаючи нещодавно доступне підключення стереосабвуфера та 4-канальне стереопідсилення для більш гучного та потужнішого відтворення звуку.

Підсилювачі потужності XM-8ES і 6ES

Sony XM-8ES автомобільний підсилювач потужності
Sony XM-8ES
Sony XM-6ES автомобільний підсилювач 2023
Sony XM-6ES

На додаток до вбудованого медіа-ресивера XAV-9000ES, Sony також пропонує підсилювачі потужності до класу D, XM-8ES (100 Вт x 8) і XM-6ES (100 Вт x 6) з номінальним рівнем гармонійних спотворень 1% . Обидва підсилювачі забезпечують велику потужність, зберігаючи при цьому компактний дизайн.

Основні характеристики

Оптимізовані блоки живлення: блок живлення розроблено для малошумної та високоефективної передачі електроенергії. Перетворювач постійного струму містить трансформатор з тороїдальним сердечником, який створює менше електромагнітних перешкод. Кожен блок каналу та підсилення класу D ізольовані незалежною схемою заземлення, що мінімізує перешкоди сигналу.

Виберіть компоненти для чудового звуку: оновлені котушки індуктивності з проводами OFC вибрано для зниження внутрішнього опору та покращеного характеру звуку, тоді як електролітичні конденсатори з низьким опором сприяють чіткому та точному відтворенню звуку.

Високоякісний роз’єм динаміка/живлення: динамік і роз’єм живлення оснащені гвинтами з шестигранною головкою, що забезпечує надійний спосіб затягування дротових з’єднань, одночасно приймаючи оголені дроти або дротяні наконечники для чудових електричних характеристик, високоякісного звуку та безпечного з’єднання.

Міцно побудовані конструкції: жорстка нижня пластина з хрестоподібними розкосами товщиною 1,2 мм зменшує резонанс приблизно на 50% і зміщує піки резонансу від смуг частоти вібрації автомобіля, значно покращуючи ефективність демпфування.

Розширене логічне керування та розміщення з’єднань: елементи керування та з’єднання розташовані для зручного розуміння та використання. Компонування забезпечує інтуїтивно зрозуміле керування та просте встановлення.

Прозорі мітки: оновлена панель керування логічно згрупована та чітко позначена для легкого налаштування.

Ціни та доступність

Рекомендована роздрібна ціна ресивера Sony XAV-9000ES становить 899,99 доларів США/1399,99 канадських доларів. Його можна буде придбати з вересня 2023 року через веб-сайт Sony або в офіційних дилерів.

Рекомендована роздрібна ціна Sony XM-8ES становитиме 999,99 доларів США MSRP/1299,99 доларів CAD і буде доступний для покупки в липні 2023 року через Sony або в офіційних дилерів.

Рекомендована роздрібна ціна Sony XM-6ES становитиме 899,99 $ MSRP USD/1199,99 $ MSRP CAD. Його можна придбати в липні 2023 року через Sony або в офіційних дилерів.

Автор публикации

не в сети 53 минуты

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий