Новости Обзоры

Meridian Audio DSP9 активна підлогова акустика

Meridian Audio DSP9 колонка активна

Активна акустична система Meridian Audio DSP9 використовує підсилювачі класу AB і D для керування всіма 6 драйверами.

Британська компанія Meridian презентувала на виставці High-End Munich свій новий активний гучномовець Meridian Audio DSP9. Ця аудіосистема оснащена абсолютно новим корпусом, який разом із передовою технологією створений для забезпечення виняткової точності, динаміки та потужності для домашнього кінотеатру та кімнат для прослуховування.

DSP9 — це друга аудіосистема серії Meridian Extreme Engineering Program.

Порада: першою аудіосистемою, розробленою у рамках Meridian Extreme Engineering Program, була модель DSP8000 XE, яка також виставлялася на цьогорічному Мюнхенському шоу High-End Munich.

Дизайн акустичної системи Meridian Audio DSP9 

Meridian Audio DSP9 активна підлогова акустика

Корпус DSP9 має плавні вигнуті рельєфні лінії, що не тільки створює враження футуристичного дизайну, але й забезпечує покращені звукові характеристики.

Зовнішня кривизна зводить до мінімуму небажану дифракцію звуку, який відтворюють 6 вбудованих драйверів. Басові драйвери розміщені в ізольованій порожнині. Це дозволяє відокремити сили, створені всередині гучномовця басовими динаміками, від перешкод звуку, що надходить із динаміків СЧ- і ВЧ-динаміків.

Анонс від Джона Б’юкенена, генерального директора Meridian: «Мета Meridian полягає в тому, щоб наші продукти були одночасно красивими на вигляд, простими у використанні та чудовими для прослуховування. Дизайн, в якому ви не бачите жодних перебільшень – елегантний, простий і потужний. З DSP9 ми досягаємо ідеального синтезу функціональності та форми завдяки нашому цілісному системному підходу. 

Це майстерний баланс, який дозволяє нам створити прекрасну естетику, одночасно розсуваючи межі аудіотехніки світового рівня. Ми раді представити Meridian Audio DSP9 на High-End Munich та продемонструвати цей неймовірний гучномовець нашим партнерам з усього світу».

Особливості

Гнучкі налаштування аудіо: супутній додаток дозволяє досягти ідеального балансу високих та низьких частот (параметри Treble, Bass, Balance). Серед додаткових параметрів — Position. До параметрів можна отримати доступ і налаштувати їх за допомогою підключеного контролера Meridian або за допомогою пристрою Meridian B-Link, що входить у комплектацію. B-Link також надає можливість керування через додаток Meridian Control (доступний для пристроїв iOS/Android).

Bluetooth: дозволяє DSP9 відтворювати аудіо бездротовим способом із підключеного пристрою Bluetooth, такого як смартфон, планшет або комп’ютер.

Додаткові параметри керування: DSP9 можна легко керувати за допомогою пульту ДУ, RS232 або з інших контролерів Meridian.

USB: наданий аудіовхід USB забезпечує пряме підключення для відтворення звуку з комп’ютера. Підтримує аудіосигнали високої чіткості з частотою дискретизації до 384 кГц/ 24 біт.

Модуль аналогового входу IA21 (входить в комплектацію): компонент, який підносить функціональність DSP9 на новий рівень. Акустичну систему можна живити від будь-якого продукту або системи, що не є продуктом Meridian. Єдина вимога — система повинна мати збалансований або незбалансований аналоговий вихід лінійного рівня.

Розширені функції Meridian Performance

Meridian Audio акустика для домашнього кінотеатру 2023

Індивідуальне відображення сигналу: функція використовує цифрову обробку сигналу (DSP) для застосування спеціальних фільтрів кросовера для кожної конфігурації приводів у гучномовці.

E3 Bass: Meridian E3 Bass використовує спеціальні фільтри для розширення динамічного діапазону та покращення звукових характеристик басових динаміків.

FFA (Full Frequency Alignment): функція є комбінацією цифрових фільтрів для коригування затримок під час відтворення. Це гарантує, що всі частоти досягають вуха слухача одночасно.

Meridian Q-Sync: технологія використовує багаторазову систему буферизації «First In, First Out» («Першим увійшов, першим вийшов»), яка мінімізує тремтіння, забезпечуючи ідеальну синхронізацію драйверів і покращену чіткість.

Pro-Active Bass: захищає басові динаміки від надмірної екскурсії. У такий спосіб система забезпечуює максимальну потужність басів без пошкодження драйверів. Звичайно, додаткова обережність не буде зайвою, тому радимо не збільшувати гучність системи до максимального рівня.

Pro-Active Thermal: функція дозволяє контролювати аудіо, що надсилається на середньочастотні та високочастотні динаміки, і обмежує загальну гучність відтворення. Вона активується в той момент, як тільки система фіксує підвищення температури та існує ризик перегрівання динаміків.

True Time: власний аподізуючий фільтр Meridian, який забезпечує мінімізацію pre-ringing та очищає ефекти ранніх фільтрів, перетворюючи pre-echo в post-echo.

True Link: функція Meridian, яка представляє собою метод шифрування для передачі цифрового аудіо високої чіткості через з’єднання SPDIF. Вона забезпечує точну трансмісію цифрового аудіо, гарантуючи, що тактовий сигнал SPDIF може передаватися з мінімальним погіршенням.

Free-Q: дозволяє компенсувати акустичні проблеми, пов’язані з конкретними умовами розміщення гучномовців.

Meridian Audio DSP9 акустика огляд

Технічні характеристики

Можливості підключення та інтерфейси

  • 1 вхід Meridian SpeakerLink (RJ45)
  • 1 коаксіальний цифровий вхід (RCA phono) із підтримкою аудіо 192 кГц/24 біт
  • 1 оптичний цифровий вхід (Toslink) із підтримкою аудіо 96 кГц/24 біт
  • 1 цифровий вхід USB (Type-C) із підтримкою аудіо 384 кГц/24 біт
  • 1 збалансований аналоговий вхід (XLR) на модулі аналогового входу
  • 1 незбалансований аналоговий вхід (RCA phono) на модулі аналогового входу
  • Тригерний вхід на модулі аналогового входу (мініджек 3,5 мм)
  • Bluetooth через Meridian B-Link (в комплекті)
  • 1 вихід Meridian SpeakerLink (RJ45)

Можливості керування

  • Meridian SpeakerLink
  • Bluetooth через модуль Meridian B-Link (входить в комплектацію) та додаток Meridian Control (iOS/Android)
  • Вбудований ІЧ-приймач
  • Підключення зовнішнього ІЧ-приймача
  • RS232 через вхід SpeakerLink
  • USB через підключення для обслуговування

Звукові характеристики

Піковий SPL: 119 дБ на 1 м для одного гучномовця

Частотна характеристика (в кімнаті в межах 3 дБ): 20 Гц – 40 кГц

Високочастотний динамік (твітер)

  • 1 x 25-мм берилієвий купол зі срібною звуковою котушкою та сталевим хвилеводом
  • Підсилення високочастотного динаміка: Клас AB, потужність понад 150 Вт на 4 Ом, < 1% THD
  • THD + шум при 1 кГц < 0,005%
  • Смуга пропускання >100 кГц

Середньочастотний динамік

  • 1 x 160 мм з непровідним формувачем звукової котушки та системою кріплення з антирезонансним кільцевим затискачем
  • Підсилення середньочастотного динаміка: Клас AB, потужність понад 150 Вт на 4 Ом, < 1% THD
  • THD + шум при 1 кГц < 0,005%
  • Смуга пропускання >100 кГц

Низькочастотні динаміки

  • 4 x 200 мм поліпропіленові далекобійні [до 24 мм екскурсії], система кріплення з антирезонансним кільцевим затискачем
  • Підсилення низькочастотних динаміків: Чотири мостові пари підсилювачів класу D – кожна пара здатна передавати понад 240 Вт на 4 Ом, < 1% THD
  • КНІ + шум при 1 кГц < 0,008%

Індикатор на передній панелі: Синій у режимі очікування, білий під час роботи

Елементи керування на задній панелі: Увімкнення/вимкнення живлення, перемикач каналів, перемикач чутливості входу (на модулі аналогового входу)

Розміри (ШxВxГ):

392 мм (15,43 дюйма), що звужується до 158 мм (6,2 дюйма)

511 мм (20,1 дюйма) звужується до 187 мм (7,4 дюйма)

1101 мм [43,5 дюйма] (з прикріпленими ніжками/шипами)

Вага: 68 кг (149,9 фунтів)

Варіанти обробки: Покупці DSP9 можуть вибрати власний варіант обробки корпусу (безкоштовно). Це дозволить з легкістю інтегрувати Meridian Audio DSP9 в більшість приміщень, або виділитися завдяки сміливому, яскравому дизайну. Покриття може бути матовим або глянцевим.

Ціна

Повідомляється, що активна підлогова акустика DSP9 коштуватиме 60 000 фунтів стерлінгів / 85 000 доларів США (ціна за пару).

Автор публикации

не в сети 57 минут

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий