Тест

Акустична система Magnat Monitor Reference 5A

Акустична система Magnat Monitor Reference 5A

Активна акустика Magnat Monitor Reference 5A пропонує можливість підключення програвачів вінілу, які сьогодні набирають все більшої популярності, а також інших домашніх аудіо- та відеопристроїв. Достатньо увімкнути телевізор, смартфон або планшет – і система готова до роботи.

Роздрібна ціна: €799

Дизайн

Почнемо з того, що Monitor Reference 5A – це повнорозмірна підлогова Hi-Fi акустична система. Корпуси колонок зібрані з листів MDF, оздоблення виконано у класичному чорному кольорі. Тканинні грилі кріпляться шпильками. В основі – антирезонансні гумові опори. Незважаючи на солідні розміри, колонки виглядають стрункими і витонченими.

Побудована акустика за 2,5-смуговою схемою з двома 6,5-дюймовими драйверами та однодюймовим твітером. Перший, виконуючи функцію СЧ/НЧ-динаміка, відповідає за діапазон вокалу, а другий призначений винятково для відтворення глибокого басу. Купол твітера виконаний з тканини із просоченням. Для максимально ефективної роботи басовиків реалізовано фірмову технологію FE Driver Dynamics. Оптимізована система феритових магнітів, немагнітних корзин з вентиляцією звукової котушки та великою перфорацією зумовлюють мінімальні електричні та механічні втрати. Таким чином, вся енергія драйвера перетворюється у відтворення сигналу, забезпечуючи його максимальну точність.

НЧ-група працює у фазоінверторному оформленні. Заявлена нижня межа – 28 Гц, верхня – 40 кГц, отож робочий діапазон Monitor Reference 5A цілком відповідає сучасним вимогам.

Функціонал

Акустика оснащена всіма необхідними входами – ще кілька років тому це здавалося неймовірним. Функція Bluetooth дозволяє легко, без зайвих витрат в часі підключати смартфони, планшети та комп’ютери. Ігри, ролики YouTube, кіно – все звучить достовірно з чудовою якістю, оскільки система використовує сучасний стандарт Bluetooth 5.0 із підтримкою кодека aptХ Low Latency. Індикатором зв’язку з бездротовим джерелом є блакитна підсвітка світлодіода на передній панелі активної колонки.

Блакитний вогник світлодіода вказує на звʼязок з бездротовим джерелом  

Всі сигнали з телевізора передаються безпосередньо на акустичні системи за допомогою кабеля HDMI (ARC). Це справедливо і для інших підключених до телевізора компонентів – варто вибрати на телевізорі необхідний вхід і звук у фільмах, серіалах або іграх набуває повночастотного діапазону.

Окрім того, Monitor Reference 5А підтримують стандарт CEC (Consumer Electronics Contro), завдяки чому можна керувати основними функціями за допомогою пульта ДУ самого телевізора.

Для підключення портативних джерел передбачено роз’єм 3,5 мм. Додаткові аналогові та цифрові входи дозволяють підключити до АС будь-яке джерело сигналу. Оптичний цифровий вхід підтримує передачу аудіоданих PCM з роздільною здатністю до 24 біт / 192 кГц. Крім звичайного лінійного сигналу, аналог представлений ще входом вбудованого фонокоректора для картриджів типу ММ.

Акустика оснащена всіма необхідними входами

В стереопарі активна колонка тільки права, до неї акустичним кабелем, який входить в комплект, підʼєднується ліва – пасивна. Направду, цей кабель дуже простенький, а оскільки Monitor Reference 5А – апаратура достатньо високого рівня, то і кабель краще взяти відповідний.

Вбудовані підсилювачі класу D з високими робочими характеристиками забезпечують номінальну потужність (RMS) 2 х 60 Вт та пікову 2 х 120 Вт. Високоякісні розділові фільтри підтримують баланс між окремими драйверами. Підсилювальна частина ідеально узгоджена з акустичною – акустика грає на високій гучності без спотворень. Взагалі, архітектурно систему можна порівняти з класичним комплектом у складі пасивної АС та інтегрального підсилювача. В нашому випадку підсилювач вбудований в колонку, а сама АС підключається всього одним проводом до мережі 220 В.

Активная колонка Magnat Monitor Reference 5A
Активна колонка

До складу АС входить пульт дистанційного керування – можна додати басів, можна додати високих частот, можна регулювати гучність. А є ще кнопка LINEAR – тоді отримаємо лінійні характеристики.

До складу АС входить пульт дистанційного керування, який дозволяє легко вибрати потрібний вхід і регулювати гучність

Колонки Monitor Reference 5A оптимізовані за допомогою системи Klippel від Magnat.  Завдяки такій технології динаміки застосовуються для прослуховування музики у стереофонічному режимі.

Перевірка звуку

Грають колонки цілісно, доволі розбірливо, тембрально збалансовано, наскільки це можливо очікувати від бюджетної Hi-Fi акустики. Підключаємо CD-програвач. Звучання системи змінилось до невпізнанності: чудова деталізація, інтенсивна динаміка. Музика будь-яких жанрів звучить відкрито, вільно, з прозорою серединою, потужними глибокими басами, легкими верхніми частотами. Ми слухали і джазові комозиції (Элла Фіцджеральд, альбом Gold, 2003), і рок (Jimmi Page & Robert Plant, Kashmir (HD) with Egyptian Orchestra), і стандарт Autumn Leaves у виконанні Seal, який надав можливість порівняти звучання вокалу під акомпанемент фортепіано і оркестру, і класику (Равель, Болеро, Franz List Orchestra, 1988). Все звучало дуже, дуже пристойно.

Щодо повністю бездротової концепції – модуль Bluetooth тут справді сучасний. Контент з сервісів онлайн можна транслювати на акустику із смартфона. Звучання непогане.  Але слухати музику, щоб отримати задоволення, все ж краще через CD-транспорт або програвач вінілу.   

Технічні характеристики:

  • Тип АС: активна
  • Конфігурація: 2,5-смугові
  • Акустичне оформлення: фазоінвертор
  • ВЧ-динамік, мм: 25, купольний
  • СЧ/НЧ-динамік, мм: 170, конусний
  • НЧ-динамік, мм: 170, конусний
  • Частотний діапазон, Гц: 28–40 000
  • Частота розділу кросовера, Гц: 3200
  • Підсилювачі, потужність номінальна/пікова, Вт: 2 х 60 / 2 х 120
  • Імпеданс, кОм: 10
  • Входи: RCA R/L; 3,5-мм стерео; оптичний; HDMI (ARC)
  • Виходи: акустичні гвинтові
  • Bluetooth: 5.0
  • Розміри (Ш х В х Г), мм: 205 х 908 х 282
  • Вага, кг: 14,7 (активна), 13,8 (пасивна)

Pro

  • Фонокоректор, вбудований ЦАП і Bluetooth 5.0
  • Гарний запас потужності
  • Функціональність

Contra

  • Для якісного звучання без CD-програвача чи програвача вінілу не обійтись

Оцінки:

Дизайн:…………………………………………..7

Технології:……………………………………..9

Конструкція та виконання:……………7

Звук:……………………………………………….8

Ціна/якість:…………………………………….8 

Вердикт:………………………………………..7,8

Автор публикации

не в сети 6 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий